Németország vagy Magyarország?

Több
13 éve 3 hónapja #6429 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Sziasztok !
Végre fellendült a topic B) B)
Kedves Dízel.

JOl elszaladtatok ezzel a forummal es mar jol kitargyaltatok az osszes kivetelt, mikozben atlagokra hivatkoztok

DCT is egy adott környezetet tud alapul venni és én is. Azt azért vedd figyelembe, hogy Ő már nem ifjonc, mint ahogy én sem vagyok az, tehát valamennyire az élettapasztalat és a rutin is beszél belőlünk. Viszont pont emiatt lehet, hogy másként látjuk ( éltük meg ) a dolgokat, mint a mostani fiatalok.
Hidd el, a Dunától keletre nagyon sok településen dolgoztam, általában egy helyen hónapokat. Nem csak a szűkebb lakókörnyezetemet ismerem, tehát valamilyen szinten lehet átlagolni. Csak annyi a különbség, hogy ezek valós adatok, nem a kozmetikázott statisztika.
Van német viszonyítási alapom, igaz 20 évvel ezelőtti, de akkor 2 évig voltam kint, most van némi osztrák kitekintés is.
Az, hogy szinte csak negatívumok kerülnek elő a magyar "életminőségről", az nyilván nem a véletlen műve. Ha az embert 90 %-ban negatív hatások érik, van min rágódnia.
forsterh:
A politikát és az ehhez kapcsolódó levezetéseket nagyon hagyjuk el.
A többi részével egyet is értek, de hozzáteszem, hogy a 3 napon belüli csere itthon is létezik.
Kedves Éva :
Azért egy picit hajrá 40-esek is B) B)

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6430 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Szia Miklos,

mit szerettelmvolna mondani a hajra 40-esekkel?
De:hajra 40-esek!:)

szia:
Eva

Több
13 éve 3 hónapja #6433 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

"A mostani kepzes nem ismerem, de az en generaciom, es az utanam jövök meg biztosan ilyenek. Hajra,ötvenesek!"
Erre gondoltam, hogy hajrá egy picit mi is . :)

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 3 hónapja #6435 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Szia Miklos,

Hajra ötvenesek!!:) :)
Es bocs a hibakert,most lattam, mennyi benne maradt...

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #6486 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

Én is Németországba vágyom, mert úgy gondolom ott a munkának van értéke. Ha jól dolgozol akkor ezt észre veszik.Az én német nyelvtudásom a gyenge és az alapfokú között van szerintem.Jelenleg a papírok gyűjtésével foglalatoskodom,MAGYARORSZÁG SZEGÉNY de papírra telik. Már fülébe tettem a bogarat a családnak, hogy gondolkozzanak el , hogy Németországban milyen lenne élni a számukra.Ha azt veszem alapul, hogy idehaza elmúlik valaki 50 éves az már nem kell a munkáltatóknak.De azért fizesse a számlákat, nevelje a gyerekeket.Ha úgy tudok egyre jobban megtanulni németül, hogy eleinte csak a szarpucolás jut akkor is elindultam. Remélem a szamár létrán majd előbbre és előbbre jutok és akkor jut más meló is.De előfordulhat az a helyzet, hogy szarpucolóként keresek kint annyit mint idehaza valaki kezdő orvosként.Én közel húsz évet dolgoztam a magyar eü.-ben beosztásom: Műtőssegéd volt. ha tanulni akartam menni a munkahely nem javasolt, minek tanulnia a dolgozónak.
Igaz is valakinek már mondták Német honban , hogy azért nem alkalmazzák mert TÚLKÉPZETT? Én már találkoztam ilyennel idehaza nem is értem miért baj az ha valakinek több fajta képzettsége van. A tudás nem vész el, hanem elraktározódik.

További szép napot mindenkinek.

Több
13 éve 3 hónapja #6489 Írta: dizel
dizel válaszolt a következő témában: Németország vs. Magyarország

@btgyrgytms:
Keves nyelvtudassal nem nagyon van esely, de ha van akkor is csak olyan melora ahol nem kell nemetul beszelni. Ahogy irod szarpucolas. Itt viszont nem fogsz megtanulni nemetul. Azaz ordogi kor. Elobb allj ra nagyon kemenyen a nemetre otthon es ha van alap akkor el tudsz indulni.
A tulkepzettsegen meg ne csodalkozz. Adott munkakorbe Nemetorszagba se csak 1 honapra keresnek embert. Ha "tulkepzett" vagy, akkor azt jelzed a munkaltatod fele, hogy csak ideiglenesen vagy ott, mig nincs jobb. Mondhatsz barmit. MInek vegyen fel, ha talalhat olyan embert aki lehet meg evek mulva is ott fog dolgozni..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: btgyrgytms