Menni vagy maradni?
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
nem írtam, hogy keleten át jövünk.
Csak májusig Lipcsében laktunk, addig persze hogy arra mentünk.
És épp ezért van bőven tapasztalatom az ottani autópályákról. Nekünk nem tűnt úgy hogy sok trafipax lenne, nem zsúfoltak a pályák, nagyon jól lehet menni 160-180-nal.
Most már a nyugatiakról is van tapasztalatm, de itt a dugók dominálnak, legalábbis NRW-ben.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Na, jó én nem lokálisan értettem. Mi gyakran közlekedünk München és Hamburg között, és Hannoverböl >> Rostok környékére. Ez utóbit nem ritkán berlini kitérövel, tehát A2 s eléggé átfogjuk az országot! Nekem a trafipax riasztóm keleten állandóan "takarékoskodik". A berlini gyürün pl. 120 lehet(ne) csak.... Arról most nem beszélek, hogy a hazáig az 1200 km-en (ird és mond!) 19x riaszt a Balatonig, igaz a java Passau és Sopron között van Austriában!astarta írta: Nekünk nem tűnt úgy hogy sok trafipax lenne, nem zsúfoltak a pályák, nagyon jól lehet menni 160-180-nal.
DCT
- dingice
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 9
Keresgélek a neten a a Németországba költözéssel kapcsolatosan, és ide keveredtem..
Az én történetem:
.Sógornőmék évekig kint éltek München környékén, többször voltunk náluk látogatóban, és nagyon tetszett az ottani élet, szemben az itthonival.Ők időközben hazaköltöztek, házat építettek, gyermekeik születtek, és talán a Magyarországi stresszes életnek is köszönhetően nemrég elváltak.Sógornőmben érlelődik a gondolat, hogy esetleg visszamenne a gyerkőcökkel, a régi kis faluba, ahol sok az ismerőse, van ovi, suli stb.Egyedül nem nagyon mer belevágni a dologba, mégis csak egymaga lenne két pici gyerekkel...
Ebből adódott a gondolat- mi lenne , ha mi is mennénk??
Hozzátartozik a dologhoz, van gyermekünk, egy 19 éves lányom-aki most készül egyetemre- ő maradni akar,- egy 13,5 éves, és egy 1 éves kisfiúnk. Férjem szolgálati nyugdíjas, én gyeden vagyok.Van egy kis használt ruha üzletünk, jól megy,-nem keressük degeszre magunkat- de itt tudjuk hagyni, van aki intézni tudja...
Magyarországon a kilátások egyre pocsékabbak.. A gyerekeimnek csak azt hajtogatjuk , hogy tanuljátok a németet, és menjetek innen ki..A kislányom már nagyon jól beszél, germanisztika szakra jelentkezik Szegedre,-(bár most "röghöz akarják kötni" az új törvénnyel) nagyobbik fiam is már 5 éve emelt szinten tanulja a nyelvet.Mellesleg nagyon jól focizik, és ott még abban is nagyobb esélye volna magasabb szintre jutni.Magyarországon nem a tehetség, hanem az apuka pénztárcája repítheti magasabbra a gyerkőcöt !
Szóval mi most ezen dilemmázunk, mert ha a gyerekeket nézem, ott hatalmas lehetőségek nyílnának meg előttük, de vajon mi tudunk-e munkát vállalni, esetleg nyitni valamilyen kis üzletet, vagy kisebb vállalkozást indítani- közösen a sógornőmmel...
Ha rögtön a tanév végén kimegyünk, akkor talán az új évre a fiam már barátokat is szerez, és a nyelvet is jobban magáévá teheti egy gyerkőc 2 hónap alatt..
Én kissé tartok a sok elintézni valótól, amikről még azt sem tudom mik lesznek, de mégis kecsegtet az ötlet.Itt mi vár ránk??
Szerintetek?
Bármilyen támogató ötletet , vagy egyéni tapasztalatot nagyon megköszönnék.
szép napot: Kmetyó -Németországba vágyó- család
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
dingice írta: Én kissé tartok a sok elintézni valótól, amikről még azt sem tudom mik lesznek, de mégis kecsegtet az ötlet.Itt mi vár ránk?? Szerintetek?Bármilyen támogató ötletet , vagy egyéni tapasztalatot nagyon megköszönnék.szép napot: Kmetyó -Németországba vágyó- család
Kedves Dingice! Mi az, hogy "szolgálati nyigdijas"?
Sajnos én rövid leszek akkor mert csak a támogató ötletekre vagy kiványcsi!
Csak annyit, hogy maradjatok otthon. Egy vállalkozás beinditása úgy, hogy abból meg is tudjatok élni, még szerencsével is 2 év, de inkább három! Ismersöm igy irja le a saját cégét: az első évben minuszos, a második évben (ha jó vagy) akkor kifut nullára, és csak a harmadik évtől hozhat pluszt ha bejön a bolt!
Gyermekeidet azonban minél előbb küld ki külföldre tanulni!
(Ha rám hallgatsz.)
DCT
- dingice
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 9
A szolgálati nyugdíjas azt jelenti, hogy rendőr volt, és korkedvezményesen ment nyugdíjba. Tudom ez sokaknak böki a szemét, de ő nem akarom ecsetelni egy baleseti helyszínelői munka szépségeit, ( halálos balesetek stb.. ), és a lehetőség adott volt... eddig.
Szóval 40 és 41 évesek vagyunk, dolgoznánk is , a vállalkozás az csak úgy felvetődött.
Biztosan találnánk munkát, évekkel ezelőtt sokat voltunk kint, és vannak ismerősök, csak azért nagy döntés lenne, és kicsit félek. Pont a sok elintézni való, papírok stb. Nem tudom hogyan is lássunk hozzá. Pl. a juttatásokat , ott kapnánk? -Gyed, családi stb.
Köszönöm a válaszod, és minden érdekel,nem csak a támogató válasz ..
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Honnan veszed hogy ez itt másképp van??? Avagy mit értettem félre az utolso 30 év alatt?Magyarországon nem a tehetség, hanem az apuka pénztárcája repítheti magasabbra a gyerkőcöt