Elnémetesedünk
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
DCT, hogyan álljanak a sarkukra?? (én leléptem az eü-ből annak idején, még ha 4 év tanulást meg a diplomámat is dobtam el ezzel, így nekem nem kell vagy kellett a sarkamra állnom)
Sztrájkoltak már szerencsétlenek, mit értek vele? A sarkukra állás meg azt jelenti mostanában, hogy aki teheti, elindul külföldre.
Látod, az orvosok is próbálkoznak, x ezer letétbe helyezte a felmondólevelét. Szerinted el fognak érni valamit? Olyat biztos nem, amire majd azt mondhatjuk, hogy hűha, ezután már megéri orvosnak lenni és maradni Magyarországon.
Tényleg nem tudom hol éltek. Mi az hogy a sarkatokra állni? Szerintetek sírni fog bárki is, ha egy Tesco vagy Rossmann pénztáros feláll, és azt mondja én már pedig ennyiért nem dolgozok tovább? Ugyan. Mindig lesz valaki a helyükre, ha másért nem azért, mert valakinek még így is mindig megéri, mert többet kap, mintha munkanélküli segélyen tengődne.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bizony, hogy értek! Pont 2 napja mondta be a Kossuth rádió (ez jön be a kocsiban) hogy 100 ezer foritot kapnak havota (külön) azok a dokik akik maradnak. Valamit alá is kell riniuk! Úgy értettem (néha sistereg), hogy 5 évre szól ez! Hidd csak el, hogy működik ez! Te elmentél az EÜ-ből. Ha egyre többen teszik ezt, előbb utóbb kénytelenek lesznek többet adni! Valakinek előbb utóbb el kell ezt is végeznie! S egyet vegyél figyelembe: itt a BRD-ben sem kersenek azok az orvosok sokat, akik alkalmazottak! Itt, pontosan ezért a legtőbb dok, vállalkozó és maszek! Van sok olyan aki pluszba meg bedolgozik egy egy kórházba, vagy ott bérel saját részleget!! Ezt otthon is megtehetik! Itt van egy maszek klinika. 4 orvos állt össze, s több mint 1 millót invesztáltak hitelekből, gépekre, beredezésre, stb. (Belgyógyász, nőgyógyász, urológus és egy orr-fül-gégész) . Még a kórház is sokszor ide küldi a betegeket, mert jobban fel vannak szerelve! Otthon ilyenre kellett volna a devizahitelt forditani nem touarecre, görög útra és házra!astarta írta: Látod, az orvosok is próbálkoznak, x ezer letétbe helyezte a felmondólevelét. Szerinted el fognak érni valamit? Olyat biztos nem, amire majd azt mondhatjuk, hogy hűha, ezután már megéri orvosnak lenni és maradni Magyarországon.
.
DCT
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
A radikális vonalat DECOTEXT képviseli, azzal lehet ellentmondásos a véleményem de én egy szóval nem mondtam, hogy pattogjon valaki a tesco-ban vagy bárhol.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Hol élünk? Nem ebbe a topkiba való és nem szeretek konkrét példákkal előjönni de erre itt és most kell reagálnom.astarta írta: Tényleg nem tudom hol éltek. Mi az hogy a sarkatokra állni? Szerintetek sírni fog bárki is, ha egy Tesco vagy Rossmann pénztáros feláll, és azt mondja én már pedig ennyiért nem dolgozok tovább? Ugyan. Mindig lesz valaki a helyükre, ha másért nem azért, mert valakinek még így is mindig megéri, mert többet kap, mintha munkanélküli segélyen tengődne.
16 éve! egy kis műszaki üzletem volt a belvárosban és eladót kerestem. A jelentkezővel szemben az alábbi feltételeket támasztottam: mindig legyen kedves a vevőhöz és értékesítsen. Nem szeretném bő lére engedni, ketten jelentkeztek, az egyik kért 50 ezret a másik 50 ezret és 1%-ot az értékesítésből. Szerinted melyiket vettem fel?
Naná, hogy amelyik feltételeket támasztott. Szóval, akkor ki hol él és ki, hol él 20 éve????
- DECOTEXT
- Témaindító
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
astarta írta: Gergő, közben rácsodálkoztam egy ellentmondásra. Látod, ha egy ápolónő azt mondja, hogy már pedig én ezt ennyiért nem csinálom tovább, akkor nem azt fogják neki mondani, hogy jó, akkor alkudozzunk a bérről, mert szükségünk van rád. És miért nem? Mert jön majd helyette pl. egy román nővér, ahogy írtad, akinek annyi pénz is elég lesz...
Hát le a kalappal! Még engem is megszivattál, és tényleg azt hittem, hogy komolyan gondolod az egészet, de itt most elárultad magad:
Egy munkahely pontosan annyit ér amennyiért elvégzi valaki! Itt tehát jön valaki, és "elég neki annyi" amennyit kap! Ha egy magyar kőműves kijön ide a BRD-be 1-2 évre, akkor elvégzi a munkát 1000 euróért, mert harmadmagával lakik konténerben és konzervet eszik, nem jár haza, és az ezerből 800-at elrak. Neki ez megéri, mig a németet jól megszivataja, mert ezt igy ő nem tudja elvállalni! Ez miért más akkor!? Ugyan ezt csinálják a keletről jövő munkavállalók itt a németeknél!!Mert jön majd helyette pl. egy román nővér, ahogy írtad, akinek annyi pénz is elég lesz...
Még 1x: aki olcsón elvállalja, az nem is érdemel többet! Kész! Ezen nem lehet vitázni! Kérj többet! Ha meg nem kapod meg a munkát "annyiért" akkor jó igy is, mert úgy sem lett volna elég a megélhetésre. Akkor meg mit vesztettél? Jobb éhbérért dolgozni? Ha meg elég akkor csináld annyiért amennyit adnakI! Ráadásul az otthoniak harcolták ki a minimálbért! Hát most kapják! (Csak azt!)
Ezt nem érdemes tovább ragozni!
DCT