Vállalkozás Németországban
- fpacsai
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 1 hónapja #1394
Írta: fpacsai
fpacsai válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Kedves Andi !
A biztositas havi 300 -400 EUR biztos ?
EZ rengeteg pénz...
Üdv:
Feri
A biztositas havi 300 -400 EUR biztos ?
EZ rengeteg pénz...
Üdv:
Feri
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Cosy
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 7
14 éve 1 hónapja #1395
Írta: Cosy
Cosy válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Kedves Feri!
Nem biztos!
Nekem egyelöre csak ilyen összegröl szóló biztosítás áll a rendelkezésemre, ezt egy ismerösünk (akinek saját gothaer versicherung-os Agenturja van)számolta ki. Sokalltam én is, de egyelöre konkrét érdeklödés hiánya miatt nem érdeklödtem más biztosítóknál (pl. a sokak által ajánlott AOK-nál.
Bár azt el kell mondanom, hogy 4-5 évvel ezelött a családi biztosításunk (szintén privátkasse) 600-700 euró volt havonta. Horribilis összeg, de a privátbiztosítás nemcsak az összegében tér el a gesetzlichestöl, hanem a szolgáltatásaiban is. Magasabb szint egyértelmüen.
En is örülnék, ha mások megosztanák velünk ezirányú tapasztalataikat!
Andi
Nem biztos!
Nekem egyelöre csak ilyen összegröl szóló biztosítás áll a rendelkezésemre, ezt egy ismerösünk (akinek saját gothaer versicherung-os Agenturja van)számolta ki. Sokalltam én is, de egyelöre konkrét érdeklödés hiánya miatt nem érdeklödtem más biztosítóknál (pl. a sokak által ajánlott AOK-nál.
Bár azt el kell mondanom, hogy 4-5 évvel ezelött a családi biztosításunk (szintén privátkasse) 600-700 euró volt havonta. Horribilis összeg, de a privátbiztosítás nemcsak az összegében tér el a gesetzlichestöl, hanem a szolgáltatásaiban is. Magasabb szint egyértelmüen.
En is örülnék, ha mások megosztanák velünk ezirányú tapasztalataikat!
Andi
- VCs81
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 1 hónapja #1438
Írta: VCs81
VCs81 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Szia,
érdekelne a betegbiztosítás az AOK-nál EU-s kártya mellett. Tudsz valami közelebbi infót?
érdekelne a betegbiztosítás az AOK-nál EU-s kártya mellett. Tudsz valami közelebbi infót?
- csotora
- Látogató
14 éve 1 hónapja #1569
Írta: csotora
csotora válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor leadja valaki az egyéni vállalkozását(adószámok, kijelentkezik a német lakcímről, számlát megszünteti stb) akkor milyen papírt kell, hogy kapjon a kinti hatóságoktól?
Nekem eddig ezek nem érkeztek meg és nem tudom itthon igazolni, hogy nincs vállalkozásom odakint.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor leadja valaki az egyéni vállalkozását(adószámok, kijelentkezik a német lakcímről, számlát megszünteti stb) akkor milyen papírt kell, hogy kapjon a kinti hatóságoktól?
Nekem eddig ezek nem érkeztek meg és nem tudom itthon igazolni, hogy nincs vállalkozásom odakint.
Előre is köszönöm a válaszokat!
- helga1000
- Látogató
14 éve 1 hónapja #1576
Írta: helga1000
helga1000 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Tényleg kijelentkeztél? Mert akkor kell legyen a Gewerbeabmeldungról egy nyomtatványod (ezt ott frissiben kiadják), valamint Abmeldebestätigung-od (ez emlékeim szerint eleve egy kétoldalas nyomtatvány, aminek egy oldalát aláírva-pecsételve rögtön visszakapod).
- Athena
- Látogató
14 éve 1 hónapja #1640
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban
Szia Charlie!
Ez jól hangzik, de ezután jön a fekete leves. A Finanzamt küldeni fog két kérdöívet, melyben fincsi kérdéseket tesznek majd fel az álvállalkozás kiszürése érdekében.
Egy vállalkozónak három adónemet kell fizetnie:
- ÀFA (Umsatzsteuer) ezt akkor, ha a bevétele meghaladja a 17.500€-ot vagy lemond az UST 19§-ról.
- SZJA (Einkommensteuer), ha jövedelme meghaladja a leírások után a 7.834€-ot
- iparüzési adó (Gewerbesteuer), ha a Messbetrag meghaladja az ún. Freibetrag-ot, ami 24.000€.
Szóval mikor nem kell adót fizetni? Ha a nyereség (Gewinn) nem haladja meg a 7.834€-ot. Ez esetben viszont igen csekély a jövedelemforrás...
Ez jól hangzik, de ezután jön a fekete leves. A Finanzamt küldeni fog két kérdöívet, melyben fincsi kérdéseket tesznek majd fel az álvállalkozás kiszürése érdekében.
Egy vállalkozónak három adónemet kell fizetnie:
- ÀFA (Umsatzsteuer) ezt akkor, ha a bevétele meghaladja a 17.500€-ot vagy lemond az UST 19§-ról.
- SZJA (Einkommensteuer), ha jövedelme meghaladja a leírások után a 7.834€-ot
- iparüzési adó (Gewerbesteuer), ha a Messbetrag meghaladja az ún. Freibetrag-ot, ami 24.000€.
Szóval mikor nem kell adót fizetni? Ha a nyereség (Gewinn) nem haladja meg a 7.834€-ot. Ez esetben viszont igen csekély a jövedelemforrás...