Vállalkozás Németországban

• kalandozo
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1183 Írta: kalandozo
kalandozo válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Ja és lehet, hogy a kávé és a fagyi téma is érdekelni fog. :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• zafang
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1336 Írta: zafang
zafang válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Sziasztok
volna pár kérdésem, de először is a helyzetem.
Mo-n végeztem a fősulival de nincs nyelvvizsgám, ezért gondoltam "iránynémetország" dolgozom és nyelvet tanulok. probléma a munkával van. ismerősöknél lakom van bejelentett lakcímem. először a munkavállalóira vártam, lefutottam a "3hónapos" kört amit egy másik topicban sokat emlegetnek, de a helyzet változatlan engedély nélkül vagyok. Munkalehetőség lenne munkaközvetítő cégen keresztül de ha ilyen cégnél helyezkednék el arra nem adnak engedélyt a várakozást meguntam és dolgozni szeretnék :S szóval a konkrét kérdésem az lenne hogy van e olyan formája a vállalkozói engedélynek No-ban amellyel közvetítő cégalkalmazhat.
A munkakör Lagerhelfer vagy Produktionhelfer lenne mivel nyelvvizsga híján nem kaptam meg a diplomámat és így nincs szakirányú végzettségem csak érettségim....
előre is köszi
üdv: Andris

Több
14 éve 2 hónapja #1339 Írta: vicim2
vicim2 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Szia!
Én úgy tudom, hogy van rá lehetőség, ha kiváltod az engedélyt, a lényeg, hogy legalább két cégnek számlázz, egyébként gond lesz. Az egyik ismerősöm Kölnben csomagkiszállítással foglalkozik, vállalkozásban, mert más lehetősége nem volt.Egy nap az engedély, meg kb 20-40 euro. Viszont magad után kell fizetned a járulékokat, (biztosítás stb). A biztosítással kapcsolatban én is most futom a köröket, mert azt hallottam, ha van europai egészségbiztosítási kártyám(kék, otthon állítják ki), akkor egy nyomtatvány kíséretében itt az AOK-nál lehetek biztosítva, és az kb 50-80 euro havonta, egyébként minimum 120- csillagos ég. Ja a másik feltétel, hogy az otthoni állandó lakcímet fel kell adni, szóval még én sem tudom miként lehet kiokoskodni, de rajta vagyok :). A közvetítőcéget, ha tudod inkább hagyd ki, és keress két céget, akik alkalmaznak vállalkozóként, több marad a zsebben.

• zafang
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 1 hónapja #1359 Írta: zafang
zafang válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Köszi szépen,
még utána kell ennek járni elég mélyen úgy gondolom mert nem szeretném ha bármi zűr lenne belőle de remélem minél előbb a végére jutok már a dolgoknak mert hát az nem állapot hogy munkahely lenne, alkalmaznának de munkavállalási engedély híján ugye...

Több
14 éve 1 hónapja #1361 Írta: vicim2
vicim2 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Hasonló cipőben járok, tudom miről beszélsz...
Kitartás, az a legfontosabb, azért, ha tudsz valamit oszd majd meg itt is, hátha segít valakinek :).

Több
14 éve 1 hónapja #1362 Írta: frank111
frank111 válaszolt a következő témában: Vállalkozás Németországban

Kedves Vicim2 !

Engem is erdekelne, hogy mi lenne az a nyomtatvany mellyel az AOk-nal biztositott lehetnel, ha van EU-s tajkartyad ?? ( nekem van )
Amennyiben lenne infod, kerlek szepen szolj, ha nem volna gond.
Amugy merre Vagy ?

Kellemes napot.