Vállalkozás Németországban
- Bndsz
- Látogató
Először is köszi a választ!
A megélhetést nem tudom, csak remélem. A laptop mellett más elektronikus eszközt is javíthatnék, ha van rá igény. Ezen kívül, ha a céggel lehet, más fajta munkát is vállalhatnék (pl kertimunkát).
A cég esetleg lehetne Kft is, ha azzal jobban járnék. Nem tudom. Ebben az esetben a biztosítás ismét kérdéses.
Az autónál a biztosítás, ami érdekelne, mert eddig csak százalékokat hallottam, de összegszerűen csak egy kb 5-600 € volt. Igaz, a magyarországi díjjal sem vagyok tisztában. Azt mondod, hogy teljesen kezdőként és külföldi állampolgárként olcsóbb itt a kötelező biztosítás mint Mo-on?
A METRO-kártya jó ötlet, eszembe sem jutott, pedig a magyarországihoz van.
Ha magánszemélyként veszek rossz laptopokat, majd javítás után eladom őket (persze mindent a neten /eBay/), és csak munkanélküliként fizetem a biztosítást (kb 150€/hó), és mást nem fizetek, akkor azzal követek el szabálysértést?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
A Gewerbeschein nem korlátoz. Azt csinálsz amit akarsz és ott ahol akarsz. "Reparaturen und allgemeine Dienstleistungen" cimszó alatt annyit dolgozol amennyit tudsz.Bndsz írta: Hello Attila!
Először is köszi a választ!
A megélhetést nem tudom, csak remélem. A laptop mellett más elektronikus eszközt is javíthatnék, ha van rá igény. Ezen kívül, ha a céggel lehet, más fajta munkát is vállalhatnék (pl kertimunkát).
A cég esetleg lehetne Kft is, ha azzal jobban járnék. Nem tudom. Ebben az esetben a biztosítás ismét kérdéses.
Még munkást is foglalkoztathatsz.
Ha csak egyedül vagy és a saját erödböl dolgozol a Kft macerás. Azzal várj még amig a forgalmad 100.000 Euro fölé megy.
MO-on csak magyar rendszámu kocsit biztosithatsz. Drágábban veszed és minden szirszarért MO-ra kell rohannod.Az autónál a biztosítás, ami érdekelne, mert eddig csak százalékokat hallottam, de összegszerűen csak egy kb 5-600 € volt. Igaz, a magyarországi díjjal sem vagyok tisztában. Azt mondod, hogy teljesen kezdőként és külföldi állampolgárként olcsóbb itt a kötelező biztosítás mint Mo-on?
Itt kezdöként 120%-ot fizetsz. Kezdjél kisebb kocsival és vidéken lakjál ne pont Frankfurt belvárosában. Egy Astra kombival 600-Euro alatt kezdhetsz. A Bugatti valamivel drágább.
30 évre visszamenöleg leverik rolad a különbözetet ha rájönnek. Márpedig rájönnek mert az ilyen piacokat mint ebay a Finanzamt fokozottan figyeli.A METRO-kártya jó ötlet, eszembe sem jutott, pedig a magyarországihoz van.
Ha magánszemélyként veszek rossz laptopokat, majd javítás után eladom őket (persze mindent a neten /eBay/), és csak munkanélküliként fizetem a biztosítást (kb 150€/hó), és mást nem fizetek, akkor azzal követek el szabálysértést?
Már csak azért is mert bizonyos forgalom fölött üzletet szimatolnak és a nyereséget meg akarják adóztatni.
- Bndsz
- Látogató
Köszi a segítséget!
Bandesz
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Ahhoz hogy minimális szinten megélj itt 2000 Euro tiszta bevétel kell. A laptopok amik a 2 éves garancián kivül vannak, tehát javitani érdemesek, 400 Euro alatt vannak. Vételi ára plusz költségeid után ha marad egy 100 Euro akkor ügyes vagy. Extrém ügyes.Bndsz írta: Azt hiszem, akkor inkább tanulom intenzívebben a nyelvet, és megyek alkalmazottnak a szakmámban. Mellette majd hetente csak 1 laptopot adok el neten (vagy csak havi 1-et), a többit viszem Mo-ra, ott nem nézik a netes kereskedelmet annyira.
Köszi a segítséget!
Bandesz
Ez azt jelenti hogy havi 20 gépet kell eladnod minimum. Igy 12,50 brutto orabérre jutsz. Jobb takaritönök szintje.
Szerintem ha elektronikában olyan jo vagy, hogy Laptopot javitasz, akkor a dupláját megkeresheted a megfelelö cégnél.
- Bndsz
- Látogató
- wpet72
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Elöre is köszönöm a segitseged!
Üdv.
Peter