Magyar céggel Németországban
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
12 éve 8 hónapja #15821
Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Összesen volt 127 euró az érték, a darabszám pedig kb. 20 volt változó értékben. (Sok kicsi sokra megy, főleg jó haszonkulccsal.) A komplett tervezési folyamatot végigviszem természetesen, ezek az infók hiányoztak, azért is kérdeztem. Köszönöm mindenki ötleteit és segítségét!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- ilditamas
- Látogató
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16047
Írta: ilditamas
ilditamas válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Üdv mindenkinek!
Sógorom egyéni vállalkozó, bejelentett alkalmazottakkal. Most Németországba mennek dolgozni. A kérdésem az, hogy lehetséges-e, hogy ne itthon, hanem Németországban fizessék a tb-járulékot, betegbiztosítást.
A válaszokat előre is köszönöm.
Sógorom egyéni vállalkozó, bejelentett alkalmazottakkal. Most Németországba mennek dolgozni. A kérdésem az, hogy lehetséges-e, hogy ne itthon, hanem Németországban fizessék a tb-járulékot, betegbiztosítást.
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 8 hónapja #16053
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Persze. Ugy kell szerzödni és bejelenteni. Kicsit drágább sokkal komplikáltabb de müködik.ilditamas írta: Üdv mindenkinek!
- bencuska
- Látogató
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16071
Írta: bencuska
bencuska válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Sziasztok azt szeretném kérdezi.van egy kft -ém Magyarországon de mar több mint féleve csak 0 adobevalásunk van sajnos. Én most már itt élek Németországban, itt dolgozom .Szeretnek a kft -vel itt munkát vállalni ugy kb 10 -15 emberrel munkát vállalni .Az emberek kiküldetésben lennének.ehhez visszont az A1 engedély szükséges.Amit a kft-nek kell meg kerni azt szeretném megtudni mennyire nézek utana mármint a 6 hónapos jelentöstevékenységnek Magyarországon ?Kérek mindenkit aki tud erröl valamit irjon.Köszönöm Tovabbi szép napot kivánok.
- Berlin_Go
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #16079
Írta: Berlin_Go
Berlin_Go válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Sziasztok!
Új vagyok!
Szerencsére jól beszélek németül. Múlt héten voltam Berlinben interjúzni, és mehetek dolgozni intézményen kívüli szülésznőként, születésházba. (freiberufliche Hebamme, in einem Geburtshaus). Úgy néz ki, 2 évre mennénk, én, az Ember és a 3 gyerök. Bár még vannak itt tervvariációk...
A nagy kérdés, hogy erre a munkára nem vesznek fel alkalmazottat, mert itt mindenki freiberuflich - azaz abból él, amit az általa nyújtott ellátások után a biztosítás fizet neki, és ő maga fizeti a Berufshaftpflichtet, és még azt a pénzt, amit a születésház kér tőle azért, hogy ott dolgozik.
Akkor nekünk is itthon lenne érdemes egy KFT-t létrehozni, akkor is, ha 2 évre kiköltözünk? Vagy az, hogy freiberuflich, mit jelent?
(És ha igen, akkor érdemes a magyar önfoglalkoztatóvá válást segítő támogatást igénybe venni, ami 5 vagy 6 hónapon keresztül 93 000 Ft, ami nagyjából a járulékokat fedezi?)
Kedves Attila, nagyon tájékozott vagy, tudsz nekem is segíteni?
Új vagyok!
Szerencsére jól beszélek németül. Múlt héten voltam Berlinben interjúzni, és mehetek dolgozni intézményen kívüli szülésznőként, születésházba. (freiberufliche Hebamme, in einem Geburtshaus). Úgy néz ki, 2 évre mennénk, én, az Ember és a 3 gyerök. Bár még vannak itt tervvariációk...
A nagy kérdés, hogy erre a munkára nem vesznek fel alkalmazottat, mert itt mindenki freiberuflich - azaz abból él, amit az általa nyújtott ellátások után a biztosítás fizet neki, és ő maga fizeti a Berufshaftpflichtet, és még azt a pénzt, amit a születésház kér tőle azért, hogy ott dolgozik.
Akkor nekünk is itthon lenne érdemes egy KFT-t létrehozni, akkor is, ha 2 évre kiköltözünk? Vagy az, hogy freiberuflich, mit jelent?
(És ha igen, akkor érdemes a magyar önfoglalkoztatóvá válást segítő támogatást igénybe venni, ami 5 vagy 6 hónapon keresztül 93 000 Ft, ami nagyjából a járulékokat fedezi?)
Kedves Attila, nagyon tájékozott vagy, tudsz nekem is segíteni?
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
12 éve 8 hónapja #16099
Írta: prosperus
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Magyar céggel Németországban
Bencuska draga.
Hogyne lehetne!
Itt is varnak az öngyilkosokra!
Te itt munkat vallalni 10-15 emberrel, magyarban vannak bejelentve akkor nem is fizetheted itt a jarulekokat, mert az emberek magyar munkavallalok!
Itt csak akkor fizetheted es fizetned kell, ha egy nemet ceged van es ott vannak az emberek mint munkavallalok bejelentve.
Mire te megkapod az A1-es engedelyt addig atadjak a megbizast egy masik alvallalkozonak.
Ez nem olyan egyszerü ahogy te elkepzeled.
Ha ilyen egyszerü lenne akkor nem is dolgozna mas nemetben csak a magyarok.
A magas es a mely epitöipart azt felejtsd is el, mert ahhoz olyan szabalyok vannak kötve ami rad nem jellemzö, ha 6 eve 0-as adobevallasod volt.
Null Chance.
Träum schön weiter.!!!
Hogyne lehetne!
Itt is varnak az öngyilkosokra!
Te itt munkat vallalni 10-15 emberrel, magyarban vannak bejelentve akkor nem is fizetheted itt a jarulekokat, mert az emberek magyar munkavallalok!
Itt csak akkor fizetheted es fizetned kell, ha egy nemet ceged van es ott vannak az emberek mint munkavallalok bejelentve.
Mire te megkapod az A1-es engedelyt addig atadjak a megbizast egy masik alvallalkozonak.
Ez nem olyan egyszerü ahogy te elkepzeled.
Ha ilyen egyszerü lenne akkor nem is dolgozna mas nemetben csak a magyarok.
A magas es a mely epitöipart azt felejtsd is el, mert ahhoz olyan szabalyok vannak kötve ami rad nem jellemzö, ha 6 eve 0-as adobevallasod volt.
Null Chance.
Träum schön weiter.!!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!