Németországba gyerekekkel

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 5 hónapja - 11 éve 5 hónapja #31340 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

kirschblute írta: Egy kisgyereknek nem lehet azt mondani, hogy ne ábrándozz arról, hogy híres énekes leszel, mert abból nem lehet megélni. Meg ezerszer fordulhat a sorsa úgy, hogy híres lesz!

Miért nem? Szerintem sokkal rosszabb ábrandokat kergetni és soha el nem érni! Az ilyen emberek lesznek depressziósok, mert azt hiszik (emocionális alapon) hogy ha álmuk nem sikerül akkor nem értenek semmihez! Ez nagy hiba! Sokka jobb a készségeket felkutatni és tudatosan ezt fejleszteni s támogatni! nehogy már Freud a célunk a gyereknevelésnél! Sokkal jobban visz előre Pawolow. Mindig a pozitiv tevékenységet jutalmazni s ezzel erősíteni! Az álmok, s különösenaz elérhetetlen álmok blokkolnak minden fejlődést!
:wait:

kirschblute írta: A kormányaink a növekvő munkanélküliséget először úgy próbáltak áthidalni, hogy képzéseket szerveztek, nem lett mar túl nagy sikk, hogy valakinek diplomája van, lehetett gyűjteni őket, és a szülőkkel lakni akar 30 éves korig...

(Én megörültem volna, pl. , pedig nagyon szerettem az anyukámat.)
Mi arra ösztökéltük mindkét gyereket, hogy minél előbb költözzenek ki. A lányom 19 évesen a fiam 17 évesen tette ezt. Ennek semmi köze a családi szeretethez! Azóta is kiválló a kapcsolatunk. Soxor jönnek, naponta telefonok, stb. (33 és 35 évesek) Szorgalmasak jó munkájuk van. Lányomnak saját lakása, -Münchenben-, fiamnak háza van a közelben. (Ma is kikérik a tanácsunkat aztán maguk döntenek, de mindig mellettük állunk ha sükséges lenne .) Mi inkább fizettük a lakbérüket, de sokkal jobb volt, hogy a saját életükat maguk irányították! Mi megvetjük azokat (Mo.-is!) akik felnött létükre a szülök nyugdijából élenk s elvárják hogy eltartsák öket. :puke:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 5 hónapja #31342 Írta: kirschblute
kirschblute válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Decotex írta :
"Szerintem sokkal rosszabb ábrandokat kergetni és soha el nem érni! Az ilyen emberek lesznek depressziósok, mert azt hiszik (emocionális alapon) hogy ha álmuk nem sikerül akkor nem értenek semmihez! "
Én úgy gondolom, hogy ha valaki tanul, és azt, amit szeret, akkor azzal előbb-utobb ér el eredményeket, lesz sikerélménye. Sot, azzal elobb lesz sikerelmenye, mert szivesen foglalkozik a dologgal. A kettő nem zárja ki egymást. Én nem kényszerítenem a gyerekemet arra, hogy olyasmit tanuljon, ami nem érdekli. Tudom, hogy sok szülő nem így tesz, mesélt a lányom nekem is... De o pl. megköszönte nekem, hogy nem kenyszeritettem jogasznak, orvosnak... Most azt tanulja, amit szeret, jól is csinálja... Igen, ehhez kellett a megerosites, valóban. Tudod, van egy mondás, miszerint ha az ember azt csinálja, amit szeret, abban sikeres lesz. De pl. Az, hogy valaki ne csak a szakmájában legyen jó, hanem meg érvényesülni is tudjon vele... Na az megint egy külön téma.
(Freud-ot nem kedvelem egyébként, mert szerintem nem tisztelte az embereket. Mondjuk, most, hogy igy belegondolok, lehet, hogy jol tette :P Meg uncsi, hogy mindent a szexre vezet vissza.)
Abban egyetértünk, hogy nem a szülők nyugdíjából kell megélni. Nem is írtam semmi olyasmit, ami ezt sugalhatta volna.
Én is kezdem azt gondolni, hogy szeretsz ellentmondani, csak a vita kedvéért. De be tudom éltes korodnak. :laugh:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 5 hónapja #31346 Írta: DECOTEXT

kirschblute írta: Én is kezdem azt gondolni, hogy szeretsz ellentmondani,
csak a vita kedvéért. De be tudom éltes korodnak.

Hát ami igaz, az igaz! A fele már letelt.
Most már csak kifele megyek az erdőből....

:chuckle:

DCT

Több
11 éve 5 hónapja #31768 Írta: HiSzen14
HiSzen14 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Sziasztok!
Jovo nyaron szeretnenk kikoltozni Nemetorszagba.
2 kislanyunk van,akik jovo szeptemberben 6,5 es 4 evesek lesznek.
Azert szeretnenk mar nyaron kimenni,hogy egy kicsit "otthon" erezzek majd magukat mire kezdodik az ovi es a suli.
A kerdesem pont ezzel kapcsolatos lenne,hogy van-e ra lehetoseg,hogy a nagyobbik meg maradhasson 1 evet oviban. Itthon ugye mar iskola koteles lenne de en nem szeretnem ha ugy kezdene az iskolat,hogy egy szot nem beszel nemetul. A sulikezdes meg itthon is egy nagy lepes,nemhogy egy vadidegen helyen,vadidegen nyelven.
Szoval ha valaki tud erdemben segiteni,hogy van-e ra esely,hogy meg ott 1 evet jatszhasson az oviban az irjon.
Sajat tapasztalatoknak duplan orulnek! :hyper:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
11 éve 5 hónapja #31772 Írta: DECOTEXT

A témát töbször és kimeritöen átrágtuk már itt. Böngéssz egy kicsit!

HiSzen14 írta: Jovo nyaron szeretnenk kikoltozni Nemetorszagba.
2 kislanyunk van,akik jovo szeptemberben 6,5 es 4 evesek lesznek.Azert szeretnenk mar nyaron kimenni,hogy egy kicsit "otthon" erezzek majd magukat mire kezdodik az ovi es a suli.

Ha otton tartod öket semmit nem fog érni! Az elsö naptól küldd öket ovodába, akkor is ha semmit nem tudnak németül!

A kerdesem pont ezzel kapcsolatos lenne,hogy van-e ra lehetoseg,hogy a nagyobbik meg maradhasson 1 evet oviban. Itthon ugye mar iskola koteles lenne de en nem szeretnem ha ugy kezdene az iskolat,hogy egy szot nem beszel nemetul. A sulikezdes meg itthon is egy nagy lepes,nemhogy egy vadidegen helyen,vadidegen nyelven.

Hát persze. Mindenre van lehetöség, de én ajánlom hogy küldd el iskolába, legfeljebb megismétli az elsöt ha nem megy. Ennyi idös korban hetek alatt megtanulják a nyelvet. Bizzál bennük! Egy idegen nyelv elsajátitásánál nem magadból indulj ki!

Szoval ha valaki tud erdemben segiteni,hogy van-e ra esely,hogy meg ott 1 evet jatszhasson az oviban az irjon.

Nem sokat fog játszani, mert az utolsó ovodai év inkább iskolai elözetes. Szerintem ne a játékra készitsd fel a csemetéket hanem az iskolára! A kisebbiknek van még 2 éve. Ha oviba megy ö hamarabb fog tudni németül! Nem fog 2 hónapig sem tartani! A nagyobbikat meg tedd be elsöbe. Bizzál a kölyköben, sokkal nagyobb a felfogó és befogadó kékességük mint gondolnád! Ne felnött logikával állj a témához! Ennyi idös korban sokkal komplexebben tanulnak a gyerekek mint mi!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: blankuci

Több
11 éve 5 hónapja #31774 Írta: Emilio33
Emilio33 válaszolt a következő témában: Németországba gyerekekkel

Deco 2 hónap alatt megtanulni németül??? Ezt komolyan írod, vagy csak viccelsz?
A gyerekeim 8 hónapja járnak oviba, de még rengeteg dolog van az ő szintjükön is, amit nem tudnak, és egyik sem hülye. Csak példa, 5.5 éves fiam már németül is simán elszámol 100 ig, az oviban minden feladatban az elsők között van, de a nyelvismerete nagyon messze van még a tökéletestől. Mondjuk feladok neki egy összetett mondatot, azt nyelvtan helyesen lefordítja, és olyan kiejtéssel, ami nekünk, aki nem itt nő fel, sose lesz. De épp tegnap este pityergett, hogy nem tud valamit elmondani a barátjának, és nem atomfizika volt az. Szóval bőven van még tanulni való. A 3.5 éves lányomnak kicsit talán jobban megy, mondjuk ő nem gondolkodik, szinte kis túlzással fogalma sincs milyen nyelven beszél. 1 év kell szerintem. De ha nem is, biztos közelebb van az igazsághoz, mint a 2 hónap.