Letelepedési engedély
- Kingi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Na mostmár tényleg nem értem,te is,más is mást mondd. Talán egy hivatalba nem lehetne utánna járni ennek? Igaz én inenn nem tudok,sajnos. És ha nem jelentkezem be? akkor mi történik? oviba se tudom a gyermekem iratni,meg családit sem kapok....na hogy van ez:(
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
international.rub.de/welcomecentre/formalities/fzb.html.de
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Kingi
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 1
Te is, más is mást mondd.... teljesen össze vagyok zavarodva. Nem lehetne ennek utánna járni egy hivatalban? Én sajnos inenn nem tudom megtenni.És akkor mi történik ha nem jelentkezem be,akkor nem is vihetem oviba a gyermekem,még a családit sem kapom meg...stb. és hányan vannak olyanok,akik kimennek,és nem is dolgoznak. Nekem legalább a párom dolgozik,keményen,és fizikai munkát,...de ritkán van itthon,és ez elviselhetettlen. Azért gyüjtöttük a pénz,hogy együtt lehessen a kis családunk. Én is szeretnék dolgozni,majdcsak találok valamit.
- ipetra
- Látogató
Nem tudom van e különbség letelepedési és tartózkodási engedély között?!
Nem tudom van e joguk ilyen papírokat kérni, nem hiszem, hogy egy hivatal tudatlan lenne, főleg Bevándorlási hivatal (Auslanderarmt), hiszen Ők csak ezzel foglalkoznak! De igazából nem zavar, hogy ilyeneket kértek, mert nincs semmi titkolni valónk!
Mindenesetre én és a férjem megkaptuk, a gyerekeim még nem mert Ők az előző házasságomból születtek és a bírósági végzést fordítatni kell és azt is le kell adni, de gondolom ez érthető!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Kingi írta: Kedves Deco!
Te is, más is mást mondd.... teljesen össze vagyok zavarodva. Nem lehetne ennek utánna járni egy hivatalban? Én sajnos inenn nem tudom megtenni.És akkor mi történik ha nem jelentkezem be,akkor nem is vihetem oviba a gyermekem,még a családit sem kapom meg...stb. és hányan vannak olyanok,akik kimennek,és nem is dolgoznak. Nekem legalább a párom dolgozik,keményen,és fizikai munkát,...de ritkán van itthon,és ez elviselhetettlen. Azért gyüjtöttük a pénz,hogy együtt lehessen a kis családunk. Én is szeretnék dolgozni,majdcsak találok valamit.
Kingi, ne legyél összezavarodva. Ez olyan téma, amihez DCT nem ért. Kint van több mint húsz éve, nem ismeri a dolgokat, hogy megy most.
Én egy éve jöttem ki, és azóta konkrétan 8 emnernek intéztem eddig el!
Már leírtam, ha bejelentekzel, akkor HIVATALBÓl automatikusan nem tűristaként kezelnek, hanem itteni lakosként. Ebben az esetben igazolnod kell, hogy képes vagy magadról gondoskodni, vagy van aki eltart.
Viszont ezzel együtt jogosulttá válsz azokra a juttatásokra, amikre az itteni lakosok jogosultak.
Ha tudsz németül, olvasd el azt amit belinkeltem. Ha nem, akkor vagy kérdezz meg valakit, aki tud németül, vagy annak higgy, aki tapasztalt az adott területen.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Nekem ugyan brit utlevelem van, de ugy tudom ugyanazok a szabalyok vonatkoznak magyar allampolgarokra mint a britekre. Az elettarsamnak (szinten brit) jo ideje van mar itt hivatalos lakcime es nem tudok rola hogy valaha tartozkodasi engedelyre lett volna szuksege barmihez, pedig dolgozik is es sajat ingatlanja is van Nemetorszagban. Tudom hogy tavaly meg szukseguk volt magyar allampolgaroknak tartozkodasi engedelyre, de ugy tudtam ez megszunt.