Német adásvételi szerződés
- Eva10
- Látogató
En irnek magyart is, nemetet is.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Nem az okmányirodát kell értesítened arról, hogy eladtad a kocsit, hanem a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatal Adócsoportját, mivel a súlyadót Ők szablyák ki. Részükre kell ajánlott levélben, egy fénymásolt adás-vételi feladnod, én - tekintettel a német adás-vételire - javasolnék egy kísérő levelet is. Bár a Gergoo által belinkelt adás-vételivel én is dolgoztam, azonban a két magyar magánszemély miatt a nyakamat teszem rá, hogy kötözködni fognak az átírásnál e miatt, tehát javasolnám, hogy a magyar nyelvűt töltsétek ki.
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Esetében azért fogadják el, mert az eladó minden esetben külföldi és nem magyar. De esetünkben mindkét magánszemély magyar, csak az adás-vétel helye van külföldön.Gergoo írta: Sziasztok,
Egy ismerősömet kérdeztem meg aki sérült autókat vesz Németországban és elküldte nekem ezt a kétnyelvű adás-vételit amit két hete tuti elfogadtak az okmányirodában. Itt persze Ő vevő nem eladó de gondolom ez teljesen mindegy.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Én nem így értelmeztem de majd kiderül.Szilvi írta: Esetében azért fogadják el, mert az eladó minden esetben külföldi és nem magyar. De esetünkben mindkét magánszemély magyar, csak az adás-vétel helye van külföldön.
- brie
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 7
Gergoo írta:
Én nem így értelmeztem de majd kiderül.Szilvi írta: Esetében azért fogadják el, mert az eladó minden esetben külföldi és nem magyar. De esetünkben mindkét magánszemély magyar, csak az adás-vétel helye van külföldön.
Inkább az a különbség, hogy az autó Magyarországon regisztrált, ezért biztos vagyok benne, hogy a hivatalos adásvételi fog kelleni.
Az meg benne van a belinkelt adásvételiben, hogy hova kell és mennyi időn belül bejelenteni.
- kisne
- Témaindító
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Nagyon kőszőnőm a segitségeteket.
letőltőttem a Gergoo által belinkelt adásvételit.
Én kocsim magyar és magyar rendszámu enyém . a vevő német állampolgár.
Biztos ami biztos kitőltettem a magyar adásvételit is.
Még egy kérdés Rendszám az marad az auton vagy haza kell vinnem és leadni az okmányirodában.?
Szilvi nálunk már 2 éve mikor a kocsimat vettem nem mükődőtt a Polgármesteri hivatal ado csoportja, átküldtek a okmányirodába ott kellett bejelentenem,hogy kocsit vettem és ők küldték ki az adopapirt ki
Üdv Terézia