A német konyha

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #7208 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: A német konyha

Szia Firewain,

Itt Thüringiaban szerencsere altalaban a szajam ize szerint föznek. Nem tudom, mennyire magyaros, de nekem izlik. Es bizonyara tudod, hogy az itteni grillkolbasz hires. A parom azt mondja, a weimari a legjobb, en nem erzek különbseget.

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #7216 Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha

Szia Éva!

Köszi a tájékoztatást! Igen, volt szerencsém kóstolni eme nemes eledelt:laugh: Amerre járok megpróbálom megkóstolni azokat az ételeket, amelyekre azt mondják hogy helyi specialitások, vagy népi jellegűek. Ezt is kóstoltam. Nekem ízlett,bár valahogy én nem szoktam összehasonlitgatni, hogy melyik is a jobb. Akkora a választék, hogy el veszek benne, de mindegyik ehető.:ohmy: De bevallom őszintén, (nem vagyok vegetáriánus,) de ha lehet kihagyom a húst. De legalábbis nem eszem vörös húsból készült ételeket. Tengeri kütyük jöhetnek, de marha, birka, vad, strucc, stb. nem fér az étrendembe. Elkészítem, de nem eszek belőlük. Inkább fogyózok, ha ez van. Bezzeg a süteményeik, ............ jaj ezek a gyengéim..:silly:

ide teszem az egyik kedvencem receptjét


Tigerschnitten
etwa 16 Stück

Für das Backblech:
Backpapier
Backrahmen

All-in-Teig:
375 g Weizenmehl
1 Pck. Dr. Oetker Original Backin
250 g Zucker
1 Pck. Dr. Oetker Vanillin-Zucker
1 Pck. Dr. Oetker Finesse Natürliches Orangenschalen-Aroma
5 Eier (Größe M)
125 ml lauwarmes Wasser
250 ml Speiseöl, z. B. Sonnenblumenöl
gelbe Speisefarbe
3 TL Dr. Oetker Kakao

Füllung:
1 Dose Pfirsichhälften (Abtropfgew. 480 g)
6 Bl. Dr. Oetker Gelatine weiß
250 g Ricotta (ital. Frischkäse)
Saft von 1 Zitrone
30 g Zucker
1 Pck. Dr. Oetker Vanillin-Zucker
400 g kalte Schlagsahne

1. Vorbereiten: 
Backblech mit Backpapier belegen und Backrahmen (25 x 25 cm) daraufstellen. Backofen vorheizen.
Ober-/Unterhitze: etwa 180°C
Heißluft: etwa 160°C

2. All-in-Teig: 
Mehl mit Backin in einer Rührschüssel mischen. Übrige Zutaten, bis auf den Kakao und die gelbe Speisefarbe, hinzufügen und alles mit einem Mixer (Rührstäbe) kurz auf niedrigster, dann auf höchster Stufe 2 Min. zu einem glatten Teig verarbeiten. Den Teig halbieren und unter die eine Hälfte 2 Teelöffel gelbe Speisefarbe und unter die andere Hälfte den gesiebten Kakao geben.

3. 
Nun genau in die Mitte des Backrahmens immer abwechselnd 2 Esslöffel gelben Teig und 2 Esslöffel dunklen Teig direkt übereinander einfüllen. Den Teig nicht glatt streichen, sondern das Blech kurz auf die Arbeitsfläche klopfen, damit sich der Teig gleichmäßig verteilt. Evtl. den Teig mit Hilfe eines Tafelmessers vorsichtig in die Ecken streichen. Backen.
Einschub: unteres Drittel
Backzeit: etwa 50 Min.
Den Boden 10 Min. stehen lassen und dann den Backrahmen lösen, auf die Arbeitsfläche stürzen und mit dem mitgebackenen Papier erkalten lassen. Für die Füllung Pfirsiche auf einem Sieb gut abtropfen lassen.

4. 
Mitgebackenes Backpapier vorsichtig von dem Boden abziehen. Den Boden einmal waagerecht durchschneiden und auf eine Platte legen. Den gesäuberten Backrahmen so um den Boden stellen, dass er fest umschlossen ist.

5. Füllung: 
Pfirsiche in kleine Würfel schneiden. Gelatine nach Packungsanleitung einweichen. Ricotta mit Zitronensaft, Zucker und Vanillin-Zucker verrühren. Gelatine nach Packungsanleitung auflösen. Erst etwa 3 Esslöffel Ricotta-Masse mit Hilfe eines Schneebesens mit der aufgelösten Gelatine verrühren, dann unter die übrige Ricotta-Masse rühren. Sahne steif schlagen. Sobald die Ricotta-Masse anfängt zu gelieren, die Sahne mit Hilfe eines Schneebesens unterheben. Pfirsichwürfel unter die Ricotta-Sahne-Masse heben. Füllung gleichmäßig auf den Boden verteilen und glatt streichen. Den oberen Boden darauflegen, leicht andrücken und den Kuchen mind. 3 Std. (am besten über Nacht) in den Kühlschrank stellen.

6. 
Backrahmen vorsichtig lösen und entfernen, den Kuchen in beliebige Schnitten schneiden und servieren.

Tipps:
• Statt Pfirsiche könne Sie für die Füllung auch 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 480 g) verwenden.
• Verfeinern Sie die Füllung, indem Sie 100 g gehackte Schokolade mit Knusperflakes unter die Masse heben.


Nagyon nagyon finom!!!!!! Kész bűnbeesés!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #7219 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: A német konyha

Szia,

köszönöm a receptet, egyszer majd valoszinüleg meg is csinaljuk. Mindjart megkivantam....
Egy megjegyzes: vegetarianus keresztlanyom cukrasznak tanul,es kerte, hogy vigyünk neki agar-agart. Mert a gelatin az allati eredetü, az agar-agar viszont nem. Irtad, hogy keves hust eszel, ez jutott eszembe.
Az etelfesteket en biztosan kihagyom majd belöle, es narancshej aroma helyett narancshejat teszek bele. Talan igy is jo lesz. Szerinted nem sok egy kicsit a cukor?

szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7222 Írta: btgyrgytms
btgyrgytms válaszolt a következő témában: A német konyha

Ha olyan kérésem volna, hogy mondjatok német tartományokra jellemző recepteket/sütiket,levest, sülteket,salátát/. Uram bocsá receptet adjátok meg, talán a fórum olvasói is megcsinálnák a családnak vagy maguknak.Köszönöm.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #7234 Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha

Sajtleves
hozzávalók 4 főre 

    1 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 nagy, húsos piros paprika
    8 db kockasajt (Medve)
    5 dkg vaj
    1 csapott ek liszt
    2 erőleveskocka 
    Cayenne bors
    késhegynyi őrölt rozmaring
    késhegynyi morzsolt majoranna
    késhegynyi curry
    15 dkg créme fraîche

Tálaláshoz:

    újhagyma zöld szára megvágva

 
    A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát apróra.
    A paprikát vékony csíkokra vágjuk.
    A vajjal és a liszttel világos rántást készítünk.
    Hozzáadjuk a hagymákat, pirítjuk.
    2 dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a kockasajtokat.
    Kevergetjük, megvárjuk, míg a sajtok szétolvadnak a levesben.
    Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a leveskockákat, a fűszereket és a paprikát.
    Összeforraljuk.
    A créme fraîche-t kevés levessel összekeverve a többihez adjuk.
    Egyet forr és tálalunk.
Majd jövök délután és írok még!! Nekem sok van ilyen receptem.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7257 Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha

Szia Éva!

Már otthon is kapható agar-agar, és ugyanolyan jó minőségű, mint a német.
Az ételfestékek viszont már többnyire növényi eredetűek mindenhol, szerintem bátran lehet használni, de hát ez ízlés dolga. :) Én is szívesebben használom a természetes anyagokat, de hát ez a recept eredeti német.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!