A német konyha
- Firewain
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 31
- Köszönetek: 27
13 éve 2 hónapja - 13 éve 2 hónapja #7258
Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha
Kedves soktsokgysokb!
Jó étvágyat hozzájuk!
Bajor csülök
Frankfurti leves
Karácsonyi püspökkenyér
Jó étvágyat hozzájuk!
Bajor csülök
4személyre:
» 4 ek. olaj
» 2 teáskanál köménymag
» 5 cikk fokhagyma
» 2 db. 80 dkg-os sertéscsülök
» 1 teáskanál őrölt fekete bors
» 1 teáskanál morzsolt majoránna
» 3 dl sör
A fokhagymt összezúzzuk, majd beleszórjuk a borsot, a majoránnát, a köménymagot, és meglocsoljuk az olajjal. Az egészet alaposan összekeverjük. A hús legvastagabb részén a csontig vágunk, majd a zsíros részén bevagdossuk. Az elkészített fűszeres páccal bekenjük, és a hűtőben néhány órán át állni hagyjuk. Végül a húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot rálocsolhatjuk. Kb. 10-15 perccel a sütés befejezése előtt bekenjük a húst sörrel, így piros, ropogós lesz. Ekkor már tálalhatjuk is.
Frankfurti leves
4 személyre:
» 1 kisebb vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» só
» őrölt bors
» majoránna
» őrölt kömény
» 1 l csontleves
» 2 dl tejföl
» 20 dkg Frnakfurti kolbász vagy virsli
Metszd ki a káposzta torzsáját és vágd szép vékonyra a húsát. A finomra aprított vöröshagymát és az elkapart fokhagymát fonnyaszd meg. A kelkáposztát szórd rá, sózd meg, fűszerezd és rövid ideig párold a saját levében.
Hints rá lisztet, pirítsd meg egy csöppet, majd öntsd fel a csontlevessel és forrald össze. A végén add hozzá a kolbászt a tejföllel- vagy a sűrűn beirdalt külön kisütött kolbásszal koronázd meg a levest- rotyogtasd még egyszer át.
Megszórhatod finomra vágott petrezselyemmel is!
Karácsonyi püspökkenyér
» 3 tojás
» 125 g porcukor
» s
» 100 g vaj
» 1 kávéskanál őrölt fahéj
» 15 g sütőpor
» 60 g őrölt mandula
» 125 g őrölt mogyoró
» 125 g korinthoszi mazsola
» 125 g szmirnai mazsola
» 125 g szárított almakarika
» 125 g kandírozott narancshéj
Egy kézi habverővel dolgozzuk össze a tojások sárgáját a porcukorral, valamint egy csipet sóval, hogy sima legyen. Ezután keverjünk hozzá 75 gramm puha vajat, a lisztet és a sütőport. Végül dolgozzuk hozzá a többi hozzávalót és a fahéjat is.
Egy formába tegyünk sütőpapírt, vajazzuk ki és osszuk el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben közepes lángon egy és negyed óra alatt megsütjük.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- adelusz
- Látogató
- Firewain
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 31
- Köszönetek: 27
13 éve 2 hónapja #7552
Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha
Sziasztok!
Egy újabb recepttel jelentkezek. A bajorok hétköznapokon szokták fogyasztani. Érdekes módon én ezt csak náluk ettem még. Ez nem jelenti azt, hogy másoknál nem lehet megtalálni.
Nos:
Speckknödel mit bajerisches Kraut.
A gombóchoz a hozzávalók:
3 db 1 cm-esre felkockázott száritott zsemle
2 tojás
50-70 g finomra vágott vöröshagyma
1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
150 g kockázott sonka vagy bacon
só,
őrölt bors,
petrezselyemzöld, finomra vágva
snidling finomra vágva
tej kb 10 ml
Készitése:
A kockázott bacont vagy sonkát a vöröshagymával aranybarnára sütni (ha nincs elég zsiradék, kicsit tehetünk alá)
Egy tálba beletesszük a zsemlekockákat, rátesszük a hagymát és bacont, a fokhagymát, az elkevert tojásokat, sót, borsot és a fűszereket. Majd lágy mozdulatokkal összekeverjük. Ha nem akar összeállni, tejet öntünk rá. alaposan összedolgozzuk, de nem szabad a kockákat összetörni. Ebből a masszából 10 db gombócot lehet kiformázni és lobogó forró vizben kb 10 perc alatt megfőzni. Vigyázni kell, hogy alaposan össze kell nyomkodni a gombócot, mert könnyen széteshet. Lágynak, könnyűnek kell lennie.
Bajor káposzta.
kb. 1 kg fehérkáposzta
40-50 g vöröshagyma kockázva
1 körte kockázva
1 alma kockázva
só, bors, köménymag,
olaj,
kevés fehér balzsamecet cukor
Az olajon a vöröshagymakockákat kicsit megfonnyasztjuk, rátesszük a körtedarabokat és az almát is, és a fűszereket, majd ezekkel együtt tovább pároljuk egy rövid ideig, mig a gyümölcsök puhulni kezdenek, de a hagyma ne égjen meg. Ekkor rátesszük a káposzta kockákat, fedő alatt puhára pároljuk. A végén kicsit megpermetezzük fehér balzsamecettel és ha igényli kis cukrot is tehetünk rá. Enyhén savanykás, nem mint a párolt káposzta. Sima káposztasalátával is finom.
A gombóccal nagyon finom, laktató.
Jó étvágyat!
A káposztát kb 1,5 -2 cm-es kockákra vágjuk,
Egy újabb recepttel jelentkezek. A bajorok hétköznapokon szokták fogyasztani. Érdekes módon én ezt csak náluk ettem még. Ez nem jelenti azt, hogy másoknál nem lehet megtalálni.
Nos:
Speckknödel mit bajerisches Kraut.
A gombóchoz a hozzávalók:
3 db 1 cm-esre felkockázott száritott zsemle
2 tojás
50-70 g finomra vágott vöröshagyma
1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
150 g kockázott sonka vagy bacon
só,
őrölt bors,
petrezselyemzöld, finomra vágva
snidling finomra vágva
tej kb 10 ml
Készitése:
A kockázott bacont vagy sonkát a vöröshagymával aranybarnára sütni (ha nincs elég zsiradék, kicsit tehetünk alá)
Egy tálba beletesszük a zsemlekockákat, rátesszük a hagymát és bacont, a fokhagymát, az elkevert tojásokat, sót, borsot és a fűszereket. Majd lágy mozdulatokkal összekeverjük. Ha nem akar összeállni, tejet öntünk rá. alaposan összedolgozzuk, de nem szabad a kockákat összetörni. Ebből a masszából 10 db gombócot lehet kiformázni és lobogó forró vizben kb 10 perc alatt megfőzni. Vigyázni kell, hogy alaposan össze kell nyomkodni a gombócot, mert könnyen széteshet. Lágynak, könnyűnek kell lennie.
Bajor káposzta.
kb. 1 kg fehérkáposzta
40-50 g vöröshagyma kockázva
1 körte kockázva
1 alma kockázva
só, bors, köménymag,
olaj,
kevés fehér balzsamecet cukor
Az olajon a vöröshagymakockákat kicsit megfonnyasztjuk, rátesszük a körtedarabokat és az almát is, és a fűszereket, majd ezekkel együtt tovább pároljuk egy rövid ideig, mig a gyümölcsök puhulni kezdenek, de a hagyma ne égjen meg. Ekkor rátesszük a káposzta kockákat, fedő alatt puhára pároljuk. A végén kicsit megpermetezzük fehér balzsamecettel és ha igényli kis cukrot is tehetünk rá. Enyhén savanykás, nem mint a párolt káposzta. Sima káposztasalátával is finom.
A gombóccal nagyon finom, laktató.
Jó étvágyat!
A káposztát kb 1,5 -2 cm-es kockákra vágjuk,
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Panna27
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 16
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #19171
Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: A német konyha
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Tudnátok olyan német (vagy nem német) FÜSTÖLT sajtot mondani (név szerint és meglelés szerint ) ami igazán jó. Ami hasonlít az otthoni füstölt sajtokhoz, azok bejönnek De nyitott vagyok. És amúgy hogy van németül a füstölt sajt (szóösszetételekből nem az igazi )
Köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
Panna
Egy kis segítséget szeretnék kérni
Tudnátok olyan német (vagy nem német) FÜSTÖLT sajtot mondani (név szerint és meglelés szerint ) ami igazán jó. Ami hasonlít az otthoni füstölt sajtokhoz, azok bejönnek De nyitott vagyok. És amúgy hogy van németül a füstölt sajt (szóösszetételekből nem az igazi )
Köszönöm!
Szép napot mindenkinek!
Panna
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pingpong53
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 63
- Köszönetek: 24
12 éve 6 hónapja #19174
Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: A német konyha
A céklát hogyan eszik a németek? Pontosabban hogyan szerepel a receptkönyvekben?
Nekünk most nagyon sok termett, de mi csak nyersen, salátának szoktuk enni.
Kedves Skolik!
Légy szives adjál a nyers céklára egy elfogadható, ehetö receptet, mert én még nem találtam. Nyersen nekem ehetetlen.
Viszont én legtöbbször ezt a céklareceptet csinálom(orosz):
- 1/2 kg fözött cégla, kockázva
- 2 db közepes megfözött burgonya, kockázva
- 1 db kisebb(izlés kérdése) hagyma apró kockára vágva
- 2 db ecetes, vagy kovászos uborka apró kockára vágva
sózni, és olivaolajjal leönteni, kb. 2 evökanál. Hütöbe rakni, hogy összeérjen. Szeretjük, másnak is tetszik.
Nekünk most nagyon sok termett, de mi csak nyersen, salátának szoktuk enni.
Kedves Skolik!
Légy szives adjál a nyers céklára egy elfogadható, ehetö receptet, mert én még nem találtam. Nyersen nekem ehetetlen.
Viszont én legtöbbször ezt a céklareceptet csinálom(orosz):
- 1/2 kg fözött cégla, kockázva
- 2 db közepes megfözött burgonya, kockázva
- 1 db kisebb(izlés kérdése) hagyma apró kockára vágva
- 2 db ecetes, vagy kovászos uborka apró kockára vágva
sózni, és olivaolajjal leönteni, kb. 2 evökanál. Hütöbe rakni, hogy összeérjen. Szeretjük, másnak is tetszik.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 560
- Köszönetek: 382
12 éve 6 hónapja #19194
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: A német konyha
Szia Panna,
a füstölt sajtot Geräucherter Käse-nek hívják. Pontos terméknevet nem tudok mondani.
a füstölt sajtot Geräucherter Käse-nek hívják. Pontos terméknevet nem tudok mondani.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Panna27
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!