A német konyha

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #7258 Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha

Kedves soktsokgysokb!

Jó étvágyat hozzájuk!




Bajor csülök
4személyre:

» 4 ek. olaj
» 2 teáskanál köménymag
» 5 cikk fokhagyma
» 2 db. 80 dkg-os sertéscsülök
» 1 teáskanál őrölt fekete bors
» 1 teáskanál morzsolt majoránna
» 3 dl sör
A fokhagymt összezúzzuk, majd beleszórjuk a borsot, a majoránnát, a köménymagot, és meglocsoljuk az olajjal. Az egészet alaposan összekeverjük. A hús legvastagabb részén a csontig vágunk, majd a zsíros részén bevagdossuk. Az elkészített fűszeres páccal bekenjük, és a hűtőben néhány órán át állni hagyjuk. Végül a húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot rálocsolhatjuk. Kb. 10-15 perccel a sütés befejezése előtt bekenjük a húst sörrel, így piros, ropogós lesz. Ekkor már tálalhatjuk is.




Frankfurti leves
4 személyre:

» 1 kisebb vöröshagyma
» 2-3 gerezd fokhagyma
» 2 evőkanál olaj
» 2 evőkanál liszt
» só
» őrölt bors
» majoránna
» őrölt kömény
» 1 l csontleves
» 2 dl tejföl
» 20 dkg Frnakfurti kolbász vagy virsli
Metszd ki a káposzta torzsáját és vágd szép vékonyra a húsát. A finomra aprított vöröshagymát és az elkapart fokhagymát fonnyaszd meg. A kelkáposztát szórd rá, sózd meg, fűszerezd és rövid ideig párold a saját levében.
Hints rá lisztet, pirítsd meg egy csöppet, majd öntsd fel a csontlevessel és forrald össze. A végén add hozzá a kolbászt a tejföllel- vagy a sűrűn beirdalt külön kisütött kolbásszal koronázd meg a levest- rotyogtasd még egyszer át.
Megszórhatod finomra vágott petrezselyemmel is!





Karácsonyi püspökkenyér

» 3 tojás
» 125 g porcukor
» s
» 100 g vaj
» 1 kávéskanál őrölt fahéj
» 15 g sütőpor
» 60 g őrölt mandula
» 125 g őrölt mogyoró
» 125 g korinthoszi mazsola
» 125 g szmirnai mazsola
» 125 g szárított almakarika
» 125 g kandírozott narancshéj
Egy kézi habverővel dolgozzuk össze a tojások sárgáját a porcukorral, valamint egy csipet sóval, hogy sima legyen. Ezután keverjünk hozzá 75 gramm puha vajat, a lisztet és a sütőport. Végül dolgozzuk hozzá a többi hozzávalót és a fahéjat is.
Egy formába tegyünk sütőpapírt, vajazzuk ki és osszuk el benne egyenletesen a tésztát. Előmelegített sütőben közepes lángon egy és negyed óra alatt megsütjük.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • adelusz
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #7427 Írta: adelusz
adelusz válaszolt a következő témában: A német konyha

húú ezek nagyon jó receptek!!!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #7552 Írta: Firewain
Firewain válaszolt a következő témában: A német konyha

Sziasztok!

Egy újabb recepttel jelentkezek. A bajorok hétköznapokon szokták fogyasztani. Érdekes módon én ezt csak náluk ettem még. Ez nem jelenti azt, hogy másoknál nem lehet megtalálni.
Nos:
Speckknödel mit bajerisches Kraut.

A gombóchoz a hozzávalók:
3 db 1 cm-esre felkockázott száritott zsemle
2 tojás
50-70 g finomra vágott vöröshagyma
1 kis gerezd finomra vágott fokhagyma
150 g kockázott sonka vagy bacon
só,
őrölt bors,
petrezselyemzöld, finomra vágva
snidling finomra vágva
tej kb 10 ml

Készitése:

A kockázott bacont vagy sonkát a vöröshagymával aranybarnára sütni (ha nincs elég zsiradék, kicsit tehetünk alá)

Egy tálba beletesszük a zsemlekockákat, rátesszük a hagymát és bacont, a fokhagymát, az elkevert tojásokat, sót, borsot és a fűszereket. Majd lágy mozdulatokkal összekeverjük. Ha nem akar összeállni, tejet öntünk rá. alaposan összedolgozzuk, de nem szabad a kockákat összetörni. Ebből a masszából 10 db gombócot lehet kiformázni és lobogó forró vizben kb 10 perc alatt megfőzni. Vigyázni kell, hogy alaposan össze kell nyomkodni a gombócot, mert könnyen széteshet. Lágynak, könnyűnek kell lennie.

Bajor káposzta.

kb. 1 kg fehérkáposzta
40-50 g vöröshagyma kockázva
1 körte kockázva
1 alma kockázva
só, bors, köménymag,
olaj,
kevés fehér balzsamecet cukor

Az olajon a vöröshagymakockákat kicsit megfonnyasztjuk, rátesszük a körtedarabokat és az almát is, és a fűszereket, majd ezekkel együtt tovább pároljuk egy rövid ideig, mig a gyümölcsök puhulni kezdenek, de a hagyma ne égjen meg. Ekkor rátesszük a káposzta kockákat, fedő alatt puhára pároljuk. A végén kicsit megpermetezzük fehér balzsamecettel és ha igényli kis cukrot is tehetünk rá. Enyhén savanykás, nem mint a párolt káposzta. Sima káposztasalátával is finom.

A gombóccal nagyon finom, laktató.

Jó étvágyat!

A káposztát kb 1,5 -2 cm-es kockákra vágjuk,
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19171 Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: A német konyha

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni :)
Tudnátok olyan német (vagy nem német) FÜSTÖLT sajtot mondani (név szerint és meglelés szerint :) ) ami igazán jó. Ami hasonlít az otthoni füstölt sajtokhoz, azok bejönnek :) De nyitott vagyok. És amúgy hogy van németül a füstölt sajt (szóösszetételekből nem az igazi :) )

Köszönöm!

Szép napot mindenkinek!
Panna

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 11 hónapja #19174 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: A német konyha

A céklát hogyan eszik a németek? Pontosabban hogyan szerepel a receptkönyvekben?
Nekünk most nagyon sok termett, de mi csak nyersen, salátának szoktuk enni.

Kedves Skolik!
Légy szives adjál a nyers céklára egy elfogadható, ehetö receptet, mert én még nem találtam. Nyersen nekem ehetetlen.

Viszont én legtöbbször ezt a céklareceptet csinálom(orosz):
- 1/2 kg fözött cégla, kockázva
- 2 db közepes megfözött burgonya, kockázva
- 1 db kisebb(izlés kérdése) hagyma apró kockára vágva
- 2 db ecetes, vagy kovászos uborka apró kockára vágva
sózni, és olivaolajjal leönteni, kb. 2 evökanál. Hütöbe rakni, hogy összeérjen. Szeretjük, másnak is tetszik.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
11 éve 11 hónapja #19194 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: A német konyha

Szia Panna,

a füstölt sajtot Geräucherter Käse-nek hívják. Pontos terméknevet nem tudok mondani.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Panna27

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!