Német jogosítvány megszerzése
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szóval a nagy helyzet az az, hogy a nóemetek erősen vitáznak a dolgn! Az ADAC (Néemet autóklub) be szeretné vezettetni az 50 év felettieknél az egészségügyi tesztet (látás, egyensúly, vérnyomás, hallás) és ahoz akarja kötni a jogis hosszabbitást 5 vagy 10 évre. Vannak politikusok akik 2 évenkénti kontrollt követelnek, de hivatalosan még nincs ilyen törvény. A jogsi nem jár le, és mindenki maga dönt, hogy tud e még vezetni vagy sem. (Ezért van olyan sok félvak és reflexek nélküli aggastyán a német utakon!) Ezeket úgy tudod felismerni, hogy nagy SL mercédesz vagy 7-es BMW van alattuk 300 pacival, és 40-el közlekednek a 90-es táblánál.... Renszerint hallás után, vagy az utasok bemondása szerint közlekednek!keeek írta: en azt olvastam, h 10 evre adjak a jogsit nemetorszagban mostansag. Teves info? es pont ezt keresem jelenleg, hogy hogyan lehet magyarbol nemet jogsit csinalni, elvileg megoldhato, csak ervenyes kell legyen meg a jogsi, nekem meg pont lejar egy hettel azutan, hogy Nemetorszagba erunk, szivaas.. de meg kutakodom, hogy hatha eppen be tudnam inditani a dolgot, ha nagyon ugyesen tervezunk. Kreszt meg nem tudom elkepzelni, hogy ne lehetne magyarul letenni, max picit utazni kell erte.
Óvakodj a kalapban vezető öregektől!
A magyar jogsid ha lejárt, akkor nem cserélik ki! Ebben az esetben vagy otthon meghosszabbíttatod, vagy itt új jogsit csinálsz! Ha még érvényes, akkor leadod, teszel egy különbözetit**, és adják a németet ha (HA!!) van itt bejelentett lakásod! Ha csak turista vagy akkor felejtsd el! Érvénytelen magyar jogsival ne induljatok el!!
** Az információt csak hallomásból tudom. A mostani pontos rendeleteket nem ismerem! Nekem 1999-ben egyszerűen kicserélték és nem kellett semmi. Még forditás sem! Beadtam a magyart (még roszsaszinű hajtogatott volt), kilyukasztották, és adtak egy német jogsit!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Találtam valamit neked:Kreszt meg nem tudom elkepzelni, hogy ne lehetne magyarul letenni, max picit utazni kell erte.
http://www.fahrschule-123.de/fahrschule-theorie-praxis-244/#Beschreibung
- Eva10
- Látogató
Ez tavaly volt.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Decotext, nekem siman adtak nemet jogsit. Kertek a lakcimbejelentöt, megkerdeztek, miert kell uj - meglepödtek, hogy lejar a regi - befizettem a dijat,es 3-4het mulva megvolt az uj.Ez tavaly volt.
Oké!
Akkor csak a nem EU állampolgároknak lehet így. Írtam nem biztos, csak hallottam! Perui ismerősömnek úgy emléxem különbözetiti kelett csinálnia. Akkor még kevésbbé büroratikus. A bejelentőre én is utaltam. Lakcím nélkül nem megy, az biztos!
Mi van, ha már lejárt? Érvénytelen okmányra is adnak érvényes német jogsit?
Fura lenne, meg hát az egész furcsa nekem, mert akkor miért nem jönnek ide
a magyarok tömegesen, német jogsiért? Egy lakcim és kész. Soha nem járt le!
Ez még a határközelben egy lukrativ jövedelem is lehet a pl. Passauban lakóknak...
Bejelenti a magyart, X euronért,, kicserélik a jogsit, majd kijelenti....!
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
Eva10 írta: Decotext, nekem siman adtak nemet jogsit. Kertek a lakcimbejelentöt, megkerdeztek, miert kell uj - meglepödtek, hogy lejar a regi - befizettem a dijat,es 3-4het mulva megvolt az uj.
Ez tavaly volt.
szia:
Eva
Kedves Eva!
Szerinted le tudom ezt bonyolitani 2-3 nap alatt? a lakcimbejelentest es a jogsi cseret? azert a nagy surgosseg mert pont lejar, viszont haza egy ideig nem jutok. Milyen neven fut az ahol ezt inteznem kene? Es akkor csak a lakcimbejelento es a jogsi kell, mas semmi?
Koszi!!
- Eva10
- Látogató
szia:
Eva