Német jogosítvány megszerzése
- Autojogasz
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
A lakóhely szerint illetékes közigazgatási hivatal (Kreisverwaltung) minden további nélkül kicseréli a magyar jogosítványt németre, ha van a kérelmezőnek állandó német lakcíme. Maga a csere egyébként szükségtelen, hisz a magyar jogosítványt is korlátlanul elfogadják az érvényességi ideje alatt. Ha jól emlékszem, 30 EUR volt a sajátom cseréje májusban. Kb. 2-3 hetet kell várni, amire H-ból visszaigazolja az illetékes okmányiroda, hogy az illető nem áll eltiltás hatálya alatt. A szakmásított jogosítványok érvényességi ideje itt a BRD-ben is korlátozott.
2013. január 19. előtt és után kiadott jogosítványok érvényességi ideje pedig így alakul:
In Deutschland soll dann gelten (§ 24 a Fahrerlaubnisverordnung):
• Wird ein Führerschein ab dem 19. Januar 2013 ausgestellt, wird dieser
nur mehr auf 15 Jahre befristet erteilt.
• Alle Führerscheine, die vor dem 19. Januar 2013 ausgestellt wurden,
sind bis zum 19. Januar 2033 umzutauschen.
Bis zum Umtausch sind sie gültig, längstens also bis 19. Januar 2033.
• Eine Gesundheitsprüfung ist bei Ausstellung eines neuen Führerscheins
nicht vorgesehen! Es handelt sich um einen rein verwaltungsmäßigen
Umtausch.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- laca52
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
egészen friss saját infó: Hessenben 35€ a csere, és ügyintéző szerint a csere nem kötelező !
További szép napot !
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
annyi kérdésem lenne a 2013. januártól esedékes változásokról, hogy milyen jogszabályban találom meg ezt a módosítást (és a többi változást), ugyanis a nekem aktuálisnak feltüntetett rendeletben nem találtam 24a §-t, és a nekem utolsó módosításnak feltüntetett "Siebte Verordnung... etc ... " - ami 2012. júniusi módosítás - sem tartalmazza ezt ?
Köszönöm !!
- Norbi89
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Milyen akadálya van annak, hogy mint magyar állampolgár magyar jogositványt kapj? Gondolom egy bejelnetett lakáscimet bárhonnan le tudsz akasztani! Söt kisebb összegért bárki bejelent ezt garantálom! A magyar jogsid érvényes lesz a BRD-ben a dátum szerinti lejártáig, s nem kell vizsgáznod!Norbi89 írta: Helló kedves DECOTEX. Meglehet van jobb módszer is minthogy most itt kezdjem el németben a vizsgát, de te nem tudod a helyzetemet. Szerbiai magyar vagyis kettös állampolgár vagyok, magyarban sose laktam és csak szerb jogsim van ami 6 honap utan már nem érvényes németben. állitólag órákat nem kell vennem, csak a teszteket meg az orvosit lerakni. 5 éve vezetek itt is fél évet gond nélkül, beszélek is németül de azt hiszem a teszthez nem elég jól tudom a nyelvet. Ezért érdekel egy magyar nyelvü teszt vagy akármi ami kicsit egyszerüsiti nekem a dolgomat. Januárban körbesétálok és meglátom, hol mit kinálnak... köszi a válaszokat. üdv
Vagy most kimaradtam valamiböl?
DCT