Német jogosítvány megszerzése
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 35
12 éve 2 hónapja #23348
Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Német jogosítvány megszerzése
en most csinaltam vegig a nyaron, Baden-Württembergben. wohnbürgeramton kellett kitolteni egy kervenyt, csatolva a keppel (biometrikus, 1db eleg volt nekem), meg a regi jogsit is lemasoltak (leadni akkor adtam le, amikor az ujert mentem). Kb 1-2 het mulva kaptam ertesitest postan, h mehetek erte, a Zulassungstellen kellett atvenni, es ott helyben fizetni (najo, szomszed irodaban) 30 eurot, leadni a regit, es kesz. Forditani nem kellett semmit.
Nem igerem, h ez mindenhol igy megy, de az ne aggasszon h mast mondtak a telefonban. Minket is a bürgeramtos elküldött a zulassungstellere (kedvesen kinyomtatta a nyitvatartast is, cimet..), ahonnan aztan visszakuldtek a bürgeramtra, es ugyanaz az emberke teljesen rutinosan elokapta a kitoltendo nyomtatvanyt (tehat elvileg nem volt ismeretlen szamara, maig nem ertem miert nem jutott eszebe elsore...)!
Erdemes meg iden, mert jovore mar itt is lejarosat adnak majd. Gondolom ez azokra is vonatkozik majd, akik esetleg elvesztik es amiatt kell ujat csinaltatni.
Nem igerem, h ez mindenhol igy megy, de az ne aggasszon h mast mondtak a telefonban. Minket is a bürgeramtos elküldött a zulassungstellere (kedvesen kinyomtatta a nyitvatartast is, cimet..), ahonnan aztan visszakuldtek a bürgeramtra, es ugyanaz az emberke teljesen rutinosan elokapta a kitoltendo nyomtatvanyt (tehat elvileg nem volt ismeretlen szamara, maig nem ertem miert nem jutott eszebe elsore...)!
Erdemes meg iden, mert jovore mar itt is lejarosat adnak majd. Gondolom ez azokra is vonatkozik majd, akik esetleg elvesztik es amiatt kell ujat csinaltatni.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Trixi0606
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- kema82
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23443
Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Német jogosítvány megszerzése
Szia!
De sajnos kell nálunk Aalenba, másképp nem fogadják el. Elmentünk a Führerscheinstellére, kezünkbe nyomták a 4 oldalas nyomtatványt, aminek a hátulját még a lakcímbejelentőnél kell kitöltetni, ADAC-nél kell csináltatni fordítást, át kell utalni az összeget (29,90 euro) és csak azután tudunk visszamenni megcsináltatni a jogsit. Mondtam nekik, hogy érdekes, nem értem, mert másoknak úgy hallottam nem kellett fordítás, az volt rá a válasz, hogy biztos nem nálunk csináltatták a jogsijukat.
De sajnos kell nálunk Aalenba, másképp nem fogadják el. Elmentünk a Führerscheinstellére, kezünkbe nyomták a 4 oldalas nyomtatványt, aminek a hátulját még a lakcímbejelentőnél kell kitöltetni, ADAC-nél kell csináltatni fordítást, át kell utalni az összeget (29,90 euro) és csak azután tudunk visszamenni megcsináltatni a jogsit. Mondtam nekik, hogy érdekes, nem értem, mert másoknak úgy hallottam nem kellett fordítás, az volt rá a válasz, hogy biztos nem nálunk csináltatták a jogsijukat.
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 108
12 éve 2 hónapja #23457
Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Német jogosítvány megszerzése
Kema82,
ez lehetetlen, ez nem változhat tartományonként.
Bementünk, az ügyintéző kezébe adtuk a jogsit és a fotót, még a papírt is ő töltötte ki, mi csupán aláírtuk. Megkérdezte, akarunk-e utazni a következő hetekben, s mert akartunk, nem kellett leadni a magyart, hanem négy hét után bemenni és "lecserélni'. És 35 Eur volt.( Brémában)
ez lehetetlen, ez nem változhat tartományonként.
Bementünk, az ügyintéző kezébe adtuk a jogsit és a fotót, még a papírt is ő töltötte ki, mi csupán aláírtuk. Megkérdezte, akarunk-e utazni a következő hetekben, s mert akartunk, nem kellett leadni a magyart, hanem négy hét után bemenni és "lecserélni'. És 35 Eur volt.( Brémában)
- Eva10
- Látogató
12 éve 2 hónapja #23467
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német jogosítvány megszerzése
Hat lehet, itt keleten egy kisvarosban ez egyszerübb: bementem a biometrikus fotoval, meg a regi jogositvannyal. Megkerdeztek, miert akarok ujat, mondtam, hogy mert lejar. Mondtak, mennyit kell befizetni, azt befizettem az automatanal, visszavittem a papirt, mindtak, 3.4 het mulva erdeklödjek, higy megjött-e. Amikor megjött, bementem, kicsereltek a regit az ujra. ennyi volt.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1407
12 éve 2 hónapja - 12 éve 2 hónapja #23470
Írta: DECOTEXT
UI: sőt, még nem voltunk EU, s nekünk 1989-ben ugyan így cserélték ki. Nem kellett fordittatni. Mind európai országból jövőnek érvényes volt. Lefénymásolták és vissza adták. Amikor megjött a német akkor sem kellett leadnom, mert ez magya okmány. (Igy kettő volt, de a magyar hamar lejárt.) Akkor még itt 1-2-3... kategória volt, s csak később térek át a nemzetközi A-B-C... jelölésre! Amikor meg megjelent a kártya, kicseréltettem arra!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német jogosítvány megszerzése
De lehet, mert a hivatalnok nem ismeri a törvényeket! Ők nem istenek mint Mo.-on! Ők vannak értünk! Hivni kell a főnököt, s jobb ha azonal van nálad egy kivonat a hivatalos (Bundesweit) érvényes törvényről és előírásról! Úgy kell menie, ahogy Éva irta! Nem kell olyan hamar feladni. Nem szent dolog amit a hivatalokban mondanak!!htimea írta: ...ez lehetetlen, ez nem változhat tartományonként.
UI: sőt, még nem voltunk EU, s nekünk 1989-ben ugyan így cserélték ki. Nem kellett fordittatni. Mind európai országból jövőnek érvényes volt. Lefénymásolták és vissza adták. Amikor megjött a német akkor sem kellett leadnom, mert ez magya okmány. (Igy kettő volt, de a magyar hamar lejárt.) Akkor még itt 1-2-3... kategória volt, s csak később térek át a nemzetközi A-B-C... jelölésre! Amikor meg megjelent a kártya, kicseréltettem arra!
DCT