Jogosítvány honosítása Németországban
- gaborka1
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Orshee
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- laca52
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
A multkor nem ment at. Teljesen mindegy mi a hivatalos nyelv, Nemetorszag is az EU tagja. Az EU formatumu papirokat el KELL fogadja es pont.Bella írta: Így igaz, ahogy Decotext írja:
Németországban a német a hivatalos nyelv, elfogadni elfogadják, német hiteles fordítással persze.
Anélkül nem kötelesek.
Jogositvanyt se fordittatod le es a nemet jogsi se kotelezo pl.. Epp ugy igaz ez minden mas EU formatumu papirra, mint az EU formatumu, 3 nyelvu hazassagi anyakonyvi kivonatokra. Ettol fuggetlenul az ugyintezo kekeckedhet, joga nincs ra, de ha megteszi akkor vagy fordittat az ember vagy kekeckedik.
Mint a fenti peldak mutatjak at kell menni egy masik ugyintezohoz. En csinaltattam elore egy forditast, mert nalunk egy ceg intezett minden papirozast. (Igazabol levettek 50EUR forditassal ami nem kellett) Es a forditas NEM volt hivatalos pl..
- bwinattila
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
bwinattila írta: Mi a helyzet abba az esetben ha a jogositvány nem EU-s, pl. orosz vagy ukrán. Azt lehet honositani németre? De van magyar állampolgárság is. Előbb honositani kell magyarra és ugy tudom németre csak?:
Lehet, de valószínű, hogy különbözeti vizsgát kell tenned. Jobb, ha előbb magyarra cseréled Mo.-on. Egyébként itt lejjeb, ahogy Mahlzeit irta, nem stimmel a dolog, mert az én jogsimat lecserélték németre, de ők (a német hivatal) forditatta le. Azzal indokolták, hogy ezzel ki akarják küszöbölni a hamisítváníokat! Igaz, akkor még nekem nem EU's jogsim volt, hanem az akkor érvényes magyar. (1989). A magyar jogsimat visszadták, de keresztben egy csomó lyuk volt rajta ezzel érvénytelenné tették! Ma úgy tudom, hogy minden további nélkül a magyar EU's jogsit lecserélik németre, ha itt lax, s van itt cimed!
DCT