Jogosítvány honosítása Németországban
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
11 éve 1 hete #34388
Írta: gejza
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
gejza válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Nekem hat hetet mondtak és (bár beleesett a karácsony/újév) meg is jött hat hét alatt. A feleségemnek (immár másik tartományban) négy hetet mondtak és két hét alatt megvolt. Ahány "ház" annyi verzió... Mindkettönknek még a régi rózsaszínü hajtogatós jogsink volt és ahhoz sem kellett fordítás. Egyébként (láttam valahol a neten) igen komoly adatbázissal rendelkeznek egy halom ország kb. a háború óta kiadott öszes jogosítványkategóriájának megfeleltetéséröl....Elvileg két hónap mire megérkezik a német jogsi, de ma hallottam olyat is aki két és fél hónap múlva kapta meg.
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bwinattila
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- exabar
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
10 éve 10 hónapja #34749
Írta: exabar
exabar válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Szia Mindenki!
Biztosan már páran elmondtátok a témában, hogy mi hogyan is működik a magyar jogosítvány lecserélése Németre ügyében, de mindíg vannak változások, és mielőtt nekiindulnék megkérdezném én is!
Mi a Pontos eljárás ez ügyben?
Hova kell menjek pontosan?
Mi az ami kell hozzá?
Mennyibe kerül?
STB...
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
Biztosan már páran elmondtátok a témában, hogy mi hogyan is működik a magyar jogosítvány lecserélése Németre ügyében, de mindíg vannak változások, és mielőtt nekiindulnék megkérdezném én is!
Mi a Pontos eljárás ez ügyben?
Hova kell menjek pontosan?
Mi az ami kell hozzá?
Mennyibe kerül?
STB...
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm!
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 169
10 éve 10 hónapja #34752
Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Ha hivatásos, akkor kell a GKI, ha otthon szerezted, vagy ha itt akkor az öt modulról a Zertifikate. Továbbá kell orvosi ( Verkhersmedicinische ). Cakkpakk 69,- € Ha úrvezetői, akkor mínusz 29,- € Ja és a magyar jogsi még érvényes legyen, akkor gyorsabb. A magyart bevonja, kapsz róla igazolást, azzal autózhatsz tovább melóban is, Ellenőrzés után Ők küldik vissza magyarba. Én beadtam 2013 nov. 28.-án és Dec. 13.án megvolt a Német. Elvileg három hétre ígérték. Arra ügyelni kell, hogy a német jogsi a magyar sorszámát kell megkapja. Nálam elbaltázták, de addig míg cserélik, járok ezzel..
Ja és a Hivatal a "Führerscheinstelle" ugyanott van általában mint a Zulassungstelle és egyéb ocsmányirodai dolgok. Menj be, ott mindent elárulnak Neked, De ha sofőrként melózol, akkor elvileg a főnöködnek illene tudni merre hány méter.
Ja és a Hivatal a "Führerscheinstelle" ugyanott van általában mint a Zulassungstelle és egyéb ocsmányirodai dolgok. Menj be, ott mindent elárulnak Neked, De ha sofőrként melózol, akkor elvileg a főnöködnek illene tudni merre hány méter.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, exabar
- zsoltiabéka
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 10
10 éve 10 hónapja #34782
Írta: zsoltiabéka
zsoltiabéka válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Sziasztok!
A párom tavaly cseréltette ki a magyar jogosítványát németre (Nordrhein-Westfalen tartományban).Ő bement a Zulassungsstelle-be,ott ki kellett töltenie egy nyomtatványt,lefénymásolták az érvényes magyar jogosítványát.Azt mondták,le kell kérniük Magyarországról valami igazolást,hogy eredeti e a jogosítványa.Arra várni kellett pár hetet,de adtak egy telefonszámot,amin lehetett érdeklődni,hogy mehet e csináltatni a jogsit.Amikor lehetett menni,egy fényképet kellett csak vinni,semmi mást és kb.35-40(nem emlékszem pontosan) euroba került.Mondták,hogy postán fog kb.2 hét múlva kapni egy levelet,hogy mehet majd a jogsiért.Úgy is volt,2 hét múlva kapta a levelet,másnap bement,leadta a magyart és megkapta a németet.
További szép napot!
A párom tavaly cseréltette ki a magyar jogosítványát németre (Nordrhein-Westfalen tartományban).Ő bement a Zulassungsstelle-be,ott ki kellett töltenie egy nyomtatványt,lefénymásolták az érvényes magyar jogosítványát.Azt mondták,le kell kérniük Magyarországról valami igazolást,hogy eredeti e a jogosítványa.Arra várni kellett pár hetet,de adtak egy telefonszámot,amin lehetett érdeklődni,hogy mehet e csináltatni a jogsit.Amikor lehetett menni,egy fényképet kellett csak vinni,semmi mást és kb.35-40(nem emlékszem pontosan) euroba került.Mondták,hogy postán fog kb.2 hét múlva kapni egy levelet,hogy mehet majd a jogsiért.Úgy is volt,2 hét múlva kapta a levelet,másnap bement,leadta a magyart és megkapta a németet.
További szép napot!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Alex1992
- verkal
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
10 éve 10 hónapja #34941
Írta: verkal
verkal válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Van valami alapja annak a pletykának, hogyha a magyar jogsin C kategóriád is van, azt nem adják meg a németek?
A férjemnek hivatásos B,C-je van, most fog lejárni a magyar, és honosíttatná ezt kint. Régen, még a 80-as években élt kint, és akkor kapott német jogsit (még a hajtogatós), de azon csak a B szerepel.
Remélem elég érthetően fogalmaztam
Szép napot mindenkinek!
A férjemnek hivatásos B,C-je van, most fog lejárni a magyar, és honosíttatná ezt kint. Régen, még a 80-as években élt kint, és akkor kapott német jogsit (még a hajtogatós), de azon csak a B szerepel.
Remélem elég érthetően fogalmaztam
Szép napot mindenkinek!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 332
10 éve 10 hónapja #34943
Írta: Athena1985