Jogosítvány honosítása Németországban
- Kati
- Nem elérhető
- Junior Member
- Magyarok fogjunk össze
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36805
Írta: Kati
Kati válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Sziasztok ,
Kérdésem az lenne, hogy a lányom augusztusban 3 hétre hazamegy a B kategóriás jogsit letenni és, hogy itt elfogadják ezt majd ha német jogosítványra szeretné cserélni?
Kérdésem az lenne, hogy a lányom augusztusban 3 hétre hazamegy a B kategóriás jogsit letenni és, hogy itt elfogadják ezt majd ha német jogosítványra szeretné cserélni?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 35
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36806
Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Elfogadják. De nem muszáj cserélnie. Főleg a friss jogsit, majd mielőtt lejár érdemes
Egy dolog viszont nekem sem vilagos, erre figyeljetek oda, vagy tudakoljatok meg addig:
az en magyar jogsimmal elvileg szabad volt vontatnom (csak az első két évben nem), de a német amit kaptam szerint nem vontathatok. Nem tudom egyedi tévedés-e, vagy itt kicsit különböznek a kategóriák, mindenesetre picit bosszanto.
Egy dolog viszont nekem sem vilagos, erre figyeljetek oda, vagy tudakoljatok meg addig:
az en magyar jogsimmal elvileg szabad volt vontatnom (csak az első két évben nem), de a német amit kaptam szerint nem vontathatok. Nem tudom egyedi tévedés-e, vagy itt kicsit különböznek a kategóriák, mindenesetre picit bosszanto.
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 464
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36807
Írta: gejza
Persze gondolom Kati lányának ez nem is lesz szíve vágya az elején.....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
gejza válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Hát azt ugyan nem tudom, hogy mit akartál vontatni, de a sima B kategóriájú jogosítvánnyal max. 750 kg megengedett össztömegű utánfutót vontathatsz ill. annál nagyobbat is, ha a vontatmány és a vontató autó megengedett össztömege nem haladja meg a 3,5 tonnát. Időbeli korlátozás nincs.keeek írta: Egy dolog viszont nekem sem vilagos, erre figyeljetek oda, vagy tudakoljatok meg addig: az en magyar jogsimmal elvileg szabad volt vontatnom (csak az első két évben nem), de a német amit kaptam szerint nem vontathatok. Nem tudom egyedi tévedés-e, vagy itt kicsit különböznek a kategóriák, mindenesetre picit bosszanto.
Persze gondolom Kati lányának ez nem is lesz szíve vágya az elején.....
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- jánkri1
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36844
Írta: jánkri1
jánkri1 válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Üdv érdeklődnék, 3 éve dolgozok Németországban, mint gépkocsi vezető kell e honosítani a jogosítványomat. Mert eddig nekem senki nem szolt semmit csak egy két ember elkezdte hogy kell, de a magyar jogsi is uniós ha jól tudom ? Eben kérnék segítséget hogy kell vagy nem! Üdv János!
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 169
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36845
Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
Kérdezd meg a főnököd, Neki illene tudni. Amúgy kell. Ha gépkocsivezetőként dolgozol, elvileg fél éven belül kell lecserélni. Van GKI igazolványod??? Ha nincs, akkor azt is meg kell csináltasd, 5 modulból áll, van ahol egy hét alatt lezavarják (5 x 8,45 óra) Itt nem kell vizsgázni, csak a részvételt igazolják. Egy - egy modul ca 120,- € A főnököm pályázott támogatásra, így nekünk csak 40,- €- / modulba került.Ebben benne volt a reggeli és az ebéd is.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: jánkri1
- bayer
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
10 éve 2 hónapja #37512
Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Jogosítvány honosítása Németországban
HAsonlót olvastam, de nem láttam a megoldást leírni, ezért én is érdelődöm: orvosi alkalmassági lejárt, jogsi még vagy 6 évig jó. Magyar TB-be már nincs benne, így nem tudom, otthon meg lehet-e csináltatni az orvosit az AOK igazolvánnyal (esetleg magasabb költséggel)?
Vagy német orvosi + honosítás a jobb irány? Kérek tanácsokat, aki járt már ebben a cipőben....
Vagy német orvosi + honosítás a jobb irány? Kérek tanácsokat, aki járt már ebben a cipőben....