Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
ITT < pontos információt kapsz! >> "Die Sozialversicherungs-nummer wird einem Arbeitnehmer erstmalig vom Rentenversicherungsträger zugeteilt, wenn der Arbeitgeber eine Aufnahme einer Beschäftigung (auch Minijob) an die Krankenkasse oder Minijob Zentrale meldet."cycocica írta: Kedves Decotext, köszi a választ,időközben kiderült,hogy semmit nem küldtek a finanzamt-tól, hanem a kedves rokon hazudozott, a lonhsteuer papírunk megvan már mert odaadták személyesen. Nem nagyon engedi a ferienwhg. tulaja hogy bejelentkezzünk, ami nagyon megnehezít minden ügyintézést.Ma megkérdeztem még egyszer, de még nem válaszolt.
Most még a socialversicherungsnmmer igényléssel akadtunk el, azzal az aok-hoz kell menni?
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Himmelsjager
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 23
Ma felhívtam az OEP.-et, hogy küldjenek nekem E104-et, mondták, hogy amíg a "bejelentőlapom" nem érkezik meg, és amíg nem MONDTAM LE A JÁRULÉKFIZETÉSEMET a NAV-nál,addig nem tudnak kiállítani olyat.
Kérdésem:
A NAV-nál hogy kell lemondani a járulékfizetést????? A 11T1011-es lapon csak a bejelentésről van szó.....
- brie
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 7
Sztem személyesen intézd (ha lehet), mert akkor van a kezedben bizonyíték, hogy mikor jelentetted be... Nekem egy év után még nem volt a rendszerbe bevezetve...
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
szaboerika írta: Szia Lizy007!
Nagyon köszönöm a segítségedet, ezekről idáig nem tudtam. De ha tudnál még segíteni, nekem vagy a férjemnek a kell kitölteni aki kinn dolgozik?! Ezekre a linkekre be kell jelentkeznem vagy regisztrálnom vagy így is tudok ajánlatot kérni? Segítségedet köszönöm, Szabó Erika
Szia Erika,
ne haragudj, de nem voltam én sem itt az elmúlt néhány hétben, épp költözködtem, a szép új német életemet szervezem:) Szóval ha még nem kaptál választ mástól a kérdésedre, megírnád mégegyszer légyszi? Már nem emlékszem, hogy milyen linkek voltak.... bocsi...
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
oktober írta: Szia Lizy!
Olvastam amit a betegbiztosítóval kapcsolatban írtál.
Dec körül szeretnénk kiküldözni, Én, párom és kislányom.
Akkor ha megkérem kint a lakcímkártyát miután kibéreltük a lakást
éedemes azonnal német biztósítót nézni?!
Tudnál nekem ajánlani?
Mindenféleképpen olyan kell ami teljeskörű,főleg a kislányomnak aki 4.5 éves.
előre is köszi a választ
Szia Oktober!
Tőled is elnézést, hogy csak most válaszolok, nem jártam itt az elmúlt egy hónapban:)
Sajnos nem tudok konkrét biztosítót ajánlani, de az biztos, hogy ha az egész családodnak privát biztosítást akarsz kötni, akkor az igen-igen drága lesz. (több száz, akár ezer euro havonta). Ha a férjednek vagy neked van bejelentett munkahelye itt, akkor az egész családnak jár az állami biztosítás. De a privátnál ez nem így van, egyesével kell kötni mindenkinek a családban. Ha privátot keresel itt az oldalon is vannak linkek. Remélem segítettem.... Amíg nincs itt semmi konkretizálva, addig szerintem legegyszerűbb, ha az otthoni eu-s tb kártyával vagytok itt, minden orvos és kórház köteles azt is elfogadni sürgős esetben. Azt persze ők döntik el, hogy mi a sürgős és indokolt, de senki nem fog elküldeni ha odamész egy orvoshoz a beteg kislányoddal pl. Elvileg ez így három hónapig működik az otthoni tb kártyával, de egyszer valaki nekem azt mondta, hogy mivel már nincsen határ meg ellenőrzés meg semmi, elvileg a kutya se tudja ellenőrizni, hogy mióta vagy itt ténylegesen, kvázi azt sem, hogy letelt-e már a három hónap ami alatt jogosult vagy az otthoni tb kártyádat használni. Sok sikert a költözéshez!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
hát nem tudom,amikor a fiammal bejelentkeztünk lakcímre - ami ugye elkerülhetetlen - , a Bevándorlási Hivatal azonnal küldött időpontot, hogy mikor van jelenésünk és milyen papírok kellenek.
És bizony kellett a családi biztosítás is!
S aztán adták ki a letelepedési engedélyt.
Lehet,hogy mindez azért volt,mert a gyerkőc iskolaköteles, vagyis fogalmam sincs ,hogy kicsi gyereknél is így "reagálnak-e".
Ezekből pedig az következik,hogy pontosan tudják mikor érkeztél. Ez amúgy egy csomó helyzetben fontos lesz, pl. amikor Kindergeldet igényelsz.
Szép napot Nektek!
Timi