Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hónapja #8133 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

cycocica írta: Kedves Decotext, köszi a választ,időközben kiderült,hogy semmit nem küldtek a finanzamt-tól, hanem a kedves rokon hazudozott, a lonhsteuer papírunk megvan már mert odaadták személyesen. Nem nagyon engedi a ferienwhg. tulaja hogy bejelentkezzünk, ami nagyon megnehezít minden ügyintézést.Ma megkérdeztem még egyszer, de még nem válaszolt.
Most még a socialversicherungsnmmer igényléssel akadtunk el, azzal az aok-hoz kell menni?

ITT < pontos információt kapsz! >> "Die Sozialversicherungs-nummer wird einem Arbeitnehmer erstmalig vom Rentenversicherungsträger zugeteilt, wenn der Arbeitgeber eine Aufnahme einer Beschäftigung (auch Minijob) an die Krankenkasse oder Minijob Zentrale meldet."

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: cycocica, Szilvi

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #8213 Írta: Himmelsjager
Himmelsjager válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Az eredeti összeállításomban tévesen írtam az E104-es lapról. Azt nem én állítom ki, hanem azt nekem kell igényelni, amivel igazolják, hogy otthon már nem vagyok biztosított. A "Bejelentőlappal" vontam egy kalap alá, pedig 2 külön dolog.

Ma felhívtam az OEP.-et, hogy küldjenek nekem E104-et, mondták, hogy amíg a "bejelentőlapom" nem érkezik meg, és amíg nem MONDTAM LE A JÁRULÉKFIZETÉSEMET a NAV-nál,addig nem tudnak kiállítani olyat. :)

Kérdésem:

A NAV-nál hogy kell lemondani a járulékfizetést????? A 11T1011-es lapon csak a bejelentésről van szó..... :S

Több
13 éve 1 hónapja #8220 Írta: brie
brie válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Ugyanaz a nyomtatvány, a végén van egy rész ami a lemondásról szól.
Sztem személyesen intézd (ha lehet), mert akkor van a kezedben bizonyíték, hogy mikor jelentetted be... Nekem egy év után még nem volt a rendszerbe bevezetve...

Több
13 éve 1 hónapja #8268 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

szaboerika írta: Szia Lizy007! :D
Nagyon köszönöm a segítségedet, ezekről idáig nem tudtam. De ha tudnál még segíteni, nekem vagy a férjemnek a kell kitölteni aki kinn dolgozik?! Ezekre a linkekre be kell jelentkeznem vagy regisztrálnom vagy így is tudok ajánlatot kérni? Segítségedet köszönöm, Szabó Erika :D

Szia Erika,
ne haragudj, de nem voltam én sem itt az elmúlt néhány hétben, épp költözködtem, a szép új német életemet szervezem:) Szóval ha még nem kaptál választ mástól a kérdésedre, megírnád mégegyszer légyszi? Már nem emlékszem, hogy milyen linkek voltak.... bocsi...

Több
13 éve 1 hónapja #8269 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

oktober írta: Szia Lizy!

Olvastam amit a betegbiztosítóval kapcsolatban írtál.
Dec körül szeretnénk kiküldözni, Én, párom és kislányom.
Akkor ha megkérem kint a lakcímkártyát miután kibéreltük a lakást
éedemes azonnal német biztósítót nézni?!
Tudnál nekem ajánlani?
Mindenféleképpen olyan kell ami teljeskörű,főleg a kislányomnak aki 4.5 éves.

előre is köszi a választ

Szia Oktober!
Tőled is elnézést, hogy csak most válaszolok, nem jártam itt az elmúlt egy hónapban:)
Sajnos nem tudok konkrét biztosítót ajánlani, de az biztos, hogy ha az egész családodnak privát biztosítást akarsz kötni, akkor az igen-igen drága lesz. (több száz, akár ezer euro havonta). Ha a férjednek vagy neked van bejelentett munkahelye itt, akkor az egész családnak jár az állami biztosítás. De a privátnál ez nem így van, egyesével kell kötni mindenkinek a családban. Ha privátot keresel itt az oldalon is vannak linkek. Remélem segítettem.... Amíg nincs itt semmi konkretizálva, addig szerintem legegyszerűbb, ha az otthoni eu-s tb kártyával vagytok itt, minden orvos és kórház köteles azt is elfogadni sürgős esetben. Azt persze ők döntik el, hogy mi a sürgős és indokolt, de senki nem fog elküldeni ha odamész egy orvoshoz a beteg kislányoddal pl. Elvileg ez így három hónapig működik az otthoni tb kártyával, de egyszer valaki nekem azt mondta, hogy mivel már nincsen határ meg ellenőrzés meg semmi, elvileg a kutya se tudja ellenőrizni, hogy mióta vagy itt ténylegesen, kvázi azt sem, hogy letelt-e már a három hónap ami alatt jogosult vagy az otthoni tb kártyádat használni. Sok sikert a költözéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #8274 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Sziasztok,

hát nem tudom,amikor a fiammal bejelentkeztünk lakcímre - ami ugye elkerülhetetlen - , a Bevándorlási Hivatal azonnal küldött időpontot, hogy mikor van jelenésünk és milyen papírok kellenek.
És bizony kellett a családi biztosítás is!
S aztán adták ki a letelepedési engedélyt.
Lehet,hogy mindez azért volt,mert a gyerkőc iskolaköteles, vagyis fogalmam sincs ,hogy kicsi gyereknél is így "reagálnak-e".
Ezekből pedig az következik,hogy pontosan tudják mikor érkeztél. Ez amúgy egy csomó helyzetben fontos lesz, pl. amikor Kindergeldet igényelsz.

Szép napot Nektek!

Timi