Kiköltözéssel kapcsolatos teendők
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
gorka írta: Sziasztok,én azt szeretném megkérdezni,hogy szükségem van-e magyarországi lakcímkártyára,ha kimegyek Németországba,mert elveszett és pénteken utaznék ki,de időpontot a hivatalban is csak péntekre kaptam,nekem azt mondták kint csak az új típusú plasztik szemlyi kell,a lakcímkártyát nem kéri a kutya se,ez igaz?Köszönettel:Laci
Itt a rendszer nem azonos a magyarországival! A magyar cuccokra nincs szükséged. Hozd az útleveled esetleg ha van új EU-s személyid.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gorka
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Panna27
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Köszönöm a válaszod.
Hmm...mondasz valamit Én is így gondoltam, hogy talán így működhet a dolog, csak itt volt pár megjegyzés ami megkavart.
Szóval a lényeg, hogy ha be is jelentem az ideiglenes lakhelyem kint, a kártya változatlanul érvényes marad. De azt hiszem ezt csak jövőre fogom megtenni Addig mint turist leszek odakint. ... na még ezt átgondolom
Köszi mégegyszer!
Üdv:
Panna
- kisne
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 143
Őrülők, hogy segithettem.
Tudod a eus kártyával még nincs minden tisztázva és igy mindenki ugy használja ki ahogy tudja.
Én azzonnal bejelentkeztem és vittem az eus kártyát az otthoni lakásom is megvan.és már voltam 4 szer orvosnál és volt amikor nem volt azzonnali segitségre szükségem, de mükődőtt a dolog és mivel tőbb ismerősőm is van aki már lassan 10 éve ezt használja és nem volt vele gond,vagyis miota létezik, előtte meg semmi
Ugy hogy szerintem mig nincs bejelentett munkád addig nyugodtan használhatod, én igy látom a tapasztalatom alapján.
Ez az orvostol is függ ,hogy áll hozzá de a tapasztalat azt mutatja elfogadják simán.
Üdv.Terézia
- Lizy007
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 96
gorka írta: Köszönöm a válaszodat,tehát az új személyimet viszem az elég,a lakcímkártyát nem kell megcsináltatnom.Még egy kérdésem lenne,ha kimegyek,előfizetéses mobilt hogy vehetek és mennyibe kerül?léteznek ott is nulla vagy 1 eurós ajánlatok?mennyit kell szerződéskötéskor kifizetni?Köszönöm szépen.
Szia,
ami a személyi dolgot illeti, nagyon is kell hozzá a lakcímkártya! Egyrészt tőlem mindenhol kérték, bankban, lakásszerződéshez, stb... Másrészt a kártyás személyi otthon is csak a lakcímkártyával együtt érvényes. Mindenképp hozd azt is, ha nem útlevéllel jössz.
Mobilokkal kapcsolatban: akkor tudsz előfizetéses szerződést kötni, ha van itteni lakcímed. Addig marad a feltöltős. És igen, itt is van nagyon sok 1 euros szerződés, de nem feltöltős. Azok itt is drágábbak.
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
olvasgatom az Eus-kártya mizériát, két dolog, ami velünk történt,leírom ,hátha valakinek hasonló - lesz-a helyzete:
Párom tavaly megsérült,csak sürgősségi ellátást kapott eus kártyával, hazamentünk műtétre. Persze nem kívánok senkinek nagyobb problémát,csak hát....
Ha pedig családdal, pláne iskolaköteles gyerekkel jöttök, a letelepedési engedélyhez kell a családi biztosítás.
És bizony nagyon sok mindenhez itteni lakcím kell.
Szép napot Mindenkinek!