Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hónapja #8361 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

gorka írta: Sziasztok,én azt szeretném megkérdezni,hogy szükségem van-e magyarországi lakcímkártyára,ha kimegyek Németországba,mert elveszett és pénteken utaznék ki,de időpontot a hivatalban is csak péntekre kaptam,nekem azt mondták kint csak az új típusú plasztik szemlyi kell,a lakcímkártyát nem kéri a kutya se,ez igaz?Köszönettel:Laci

Itt a rendszer nem azonos a magyarországival! A magyar cuccokra nincs szükséged. Hozd az útleveled esetleg ha van új EU-s személyid.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #8362 Írta: gorka
gorka válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Köszönöm a válaszodat,tehát az új személyimet viszem az elég,a lakcímkártyát nem kell megcsináltatnom.Még egy kérdésem lenne,ha kimegyek,előfizetéses mobilt hogy vehetek és mennyibe kerül?léteznek ott is nulla vagy 1 eurós ajánlatok?mennyit kell szerződéskötéskor kifizetni?Köszönöm szépen.

Több
13 éve 1 hónapja #8364 Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Szia Terézia!

Köszönöm a válaszod.
Hmm...mondasz valamit :) Én is így gondoltam, hogy talán így működhet a dolog, csak itt volt pár megjegyzés ami megkavart. :unsure:
Szóval a lényeg, hogy ha be is jelentem az ideiglenes lakhelyem kint, a kártya változatlanul érvényes marad. De azt hiszem ezt csak jövőre fogom megtenni :) Addig mint turist leszek odakint. ... na még ezt átgondolom :cheer:
Köszi mégegyszer!

Üdv:
Panna

Több
13 éve 1 hónapja #8396 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Szio Panna 27

Őrülők, hogy segithettem.
Tudod a eus kártyával még nincs minden tisztázva és igy mindenki ugy használja ki ahogy tudja. :blush:
Én azzonnal bejelentkeztem és vittem az eus kártyát az otthoni lakásom is megvan.és már voltam 4 szer orvosnál és volt amikor nem volt azzonnali segitségre szükségem, de mükődőtt a dolog és mivel tőbb ismerősőm is van aki már lassan 10 éve ezt használja és nem volt vele gond,vagyis miota létezik, előtte meg semmi :sick:
Ugy hogy szerintem mig nincs bejelentett munkád addig nyugodtan használhatod, én igy látom a tapasztalatom alapján.
Ez az orvostol is függ ,hogy áll hozzá de a tapasztalat azt mutatja elfogadják simán.
Üdv.Terézia

Több
13 éve 1 hónapja #8403 Írta: Lizy007
Lizy007 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

gorka írta: Köszönöm a válaszodat,tehát az új személyimet viszem az elég,a lakcímkártyát nem kell megcsináltatnom.Még egy kérdésem lenne,ha kimegyek,előfizetéses mobilt hogy vehetek és mennyibe kerül?léteznek ott is nulla vagy 1 eurós ajánlatok?mennyit kell szerződéskötéskor kifizetni?Köszönöm szépen.

Szia,
ami a személyi dolgot illeti, nagyon is kell hozzá a lakcímkártya! Egyrészt tőlem mindenhol kérték, bankban, lakásszerződéshez, stb... Másrészt a kártyás személyi otthon is csak a lakcímkártyával együtt érvényes. Mindenképp hozd azt is, ha nem útlevéllel jössz.
Mobilokkal kapcsolatban: akkor tudsz előfizetéses szerződést kötni, ha van itteni lakcímed. Addig marad a feltöltős. És igen, itt is van nagyon sok 1 euros szerződés, de nem feltöltős. Azok itt is drágábbak.

Több
13 éve 1 hónapja #8422 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Sziasztok,

olvasgatom az Eus-kártya mizériát, két dolog, ami velünk történt,leírom ,hátha valakinek hasonló - lesz-a helyzete:

Párom tavaly megsérült,csak sürgősségi ellátást kapott eus kártyával, hazamentünk műtétre. Persze nem kívánok senkinek nagyobb problémát,csak hát....

Ha pedig családdal, pláne iskolaköteles gyerekkel jöttök, a letelepedési engedélyhez kell a családi biztosítás.

És bizony nagyon sok mindenhez itteni lakcím kell.:)

Szép napot Mindenkinek!