Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Több
13 éve 1 hónapja #8291 Írta: csomai
csomai válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Sziasztok!
Mint látjátok elég új vagyok itt, minden kiköltözéssel kapcsolatos dolog világos eddig.
Egy kérdésem lenne, útlevél szükséges-e? Vagy elegendő a kint tartózkodáshoz, munkavállaláshoz a személyi.
Előre is köszi a segítséget!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hónapja #8294 Írta: cycocica
cycocica válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Szia, köszi, képzeld, írtam az AOK-nak emilt és nagyon rendesek voltak, felhívtak meg minden, úgyhogy sínen vagyunk, küldik a papírokat, meg az ügyintéző srác nagyon lelkes megadta a közvetlen számát ha kell vmi segítség stb.Egy újabb pozitív csalódás az itteniekben:)

Több
13 éve 1 hónapja #8307 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Szio csomai

Elég az uj személyi igazolvány. A régibe már belekőtnek , de ha van utleveled akkor azt is elfogadják.
De én mindig az uj személyimet használom idekint.
Üdv Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csomai

Több
13 éve 1 hónapja #8316 Írta: Panna27
Panna27 válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Sziasztok!

Nagyon sokat olvasom az oldalt, most főleg ezt a fórumot, mivel én is kiköltözés előtt állok.
Sok jó tanács van itt, viszont egy dolog nekem nem teljesen tiszta.
A szitu nálam a következő: Párommal fogok kiutazni, neki van munkája, a cég küldte ki egy évre Reutlingenbe dolgozni. Én úgy tervezem, mivel csak november közepén megyek utána, és az ünnepekre haza utazunk majd, hogy csak a jövő évtől dolgoznék valahol, feltéve ha találok munkát. Problémám a lakcím bejelentéssel van. Jól vettem ki a korábbi hozzászólásokból, hogy ha bemegyek az illetékes hivatalba és kérek lakcím igazoló papírt (ami ugye szükséges a munkavállaláshoz majd), akkor az európai egészségbiztosítási kártyám már nem lesz érvényes (amit itthon a TB-től igényeltem)? Ha a lakásbérlési szerződésben az én nevem is benne van akkor gondolom köteles vagyok ezt igényelni/bejelenteni, nem tudok kibújni ez alól addig amíg munkám nem lesz (mivel gondolom a szerződés dátummal ellátott)? Vagy hogy is van ez?
Ma voltam a TB-nél és rákérdeztem erre, de csak annyit mondtak, hogy amíg nincs kint biztosításom, és itthon rendezve van a havi 5100 Ft, addig jogosult vagyok az alapellátásra kint is. Kérdeztem ezt a 3 hónapos dolgot is, de erre nem kaptam semmi konkrét választ (nyilván ők sem tudnak mindent :( ). Kicsit kacifántos ez a dolog, nehezen igazodom ki benne. Ha valakinek vannak friss tapasztalatai ebben, kérem adjon tanácsot :blush:
Köszönöm!

Üdv:
Panna

Több
13 éve 1 hónapja #8331 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Szio Panna27

Ha bejelenkezel párod mellé. miért ne élne az eus kártyád kettőnek semmi kőze egymáshoz.ha csak otthonrol végleg ki nem jelentkezel, vagyis megszünik otthoni lakcimed.
Én két éve élek kint lassan és még mindig Eus kártyám van otthon fizetem a kőtzelező 5100 ft-os dijjat és itt voltam már párszor orvosnál és elfogadták az eus kártyát ;)
Ha elmész dolgozni ott ugyis azzonnal kérik a németbiztositást és akkor otthon bejelented az itteni biztositodat, és otthon is ellátott vagy.
Amugy meg a három honap ,ha haza mész ujra kezdődik nem? ;) én itt is bevagyok jelentkezve és otthon is. :blush:
Üdv Terézia

Több
13 éve 1 hónapja #8360 Írta: gorka
gorka válaszolt a következő témában: Kiköltözéssel kapcsolatos teendők

Sziasztok,én azt szeretném megkérdezni,hogy szükségem van-e magyarországi lakcímkártyára,ha kimegyek Németországba,mert elveszett és pénteken utaznék ki,de időpontot a hivatalban is csak péntekre kaptam,nekem azt mondták kint csak az új típusú plasztik szemlyi kell,a lakcímkártyát nem kéri a kutya se,ez igaz?Köszönettel:Laci