Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
Egy vagy két éve kijött a törvény hogy mindenkinek kötelezö a betegbiztositás. Még a privátok sem dobhatnak ki, még ha nem fizetsz sem. Azota nem téma, munkaadód mindenképp foglalkozik vele. Öt billentik ugyanis hatsón ha valami hiányzik.Eva10 írta: Szia Attila!
Lehet, hogy ket dologrol beszelünk. En arrol irtam, amikor valakinek meg sehol sincs biztositasa.
Akkor elsö alkalommal maga valaszt kassat.
Amikor mar van biztositasa, akkor valoban a munkavallalo jelenti a kassanak, hogy az ember nala dolgozik. Illetve van, ahol ezt a Steurberater megcsinalja.
De ha valaki nincs biztositva, akkor nem lehet munkaszerzödest kötni vele.,legalabbios itt igy van.
szia:
Eva
Persze ha hülye privátnál vagy peched lehet. (neki is)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Nekem a Steuerberater azt mondta, csak akkor lehet valakit alkalmazni, ha van biztositasa. Valoban bajom lehet, ha anelkül alkalmazok valakit, ezert nem is teszem. Az alkalmazas kezdetetöl nyilvan en fizetem a biztositast, de ha privat, akkor tovabbra is ö fizeti.
En munkaltatokent ezzel ennyit foglalkozom, es nem is kell többet. Nem gondolom, hogy nekem kellene biztositot keresni valakinek, az az ö dolga. Hozza a papirt, vagy a biztosito küldi,es akkortol el a biztositas, amikortol en visszaküldöm, hogy alkalmaztam az illetöt - ez igy törtent nemreg, amikor alkalmaztam valakit, aki addig nem volt itt biztositva.
Aki mar biztositva van, annak meg a munkavszony kezdetetöl nekem kell fizetni a biztositast.
Es ha privat az alkalmazott, vagy sajat maga fizeti a biztositast, akkor ezt a munkaszerzödesben rögzitjük, es semmi dolgom vele.
Ez eddig igy törtent, es ezeket a Steuerberaterem intezi - en nem ertek hozza. De nemcsak nekem csinalja, hanem meg sokaknak masoknak is, tehat valoszinüleg ez igy jo.
szia:
Eva
- Liv
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
Hogyan kell lemondani az otthoni biztosítást, ha munkába állok Németországba? Ertingenben élek családommal, tehát nem igazán tudunk most, emiatt haza utazni. Próbáltam utána érdeklődni, de csak 12T1011 nyomtatványt találtam a neten, aminek 4 oldala van. Ezt is személyesen lehet bevinni az OEP-hez, mert nincs ügyfélkapu hozzáférésem. Vagy meghatalmazottal, de annak a menetét sem tudom pontosan. Tudna nekem ebben segíteni valaki? Köszönöm előre is.
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 17
Bátorkodtam letölteni a nevezett nyomtatványt meg a kitöltő programot (Linuxon nem olyan sima ez az abev ), hogy megnézzem, van -e válasz a kérdésedre, és ott van egy olyan, hogy Adatok => Boríték nyomtatása... Mi több ezt a súgóban is leírja.... ööö, Te próbaként leszedted már a nyomtatványt és a keretprogramot? Esetleg a súgót?...meg kéne tenni és elolvasni :-P
A lényeg, a boríték nyomtatáskor ki lehet választani, melyik igazgatósághoz küldöd..
innen pedig letölthetsz mindent, ami kellhet:
link
üdv
- Liv
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 6
- cintamani
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 17
De ha biztosra akarsz menni: tölts le apehos meghatalmazást, küldd haza vmi rokonnak levélben a nyomtatvánnyal, és beviszi ő...
(bár itt a 4/4-es hozzászóló postán intézi - ez nem változhatott sokat...)
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-konyveles__973053-hogyan-mukodik-a-tb-fizetes-egyenileg