Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör

Több
12 éve 10 hónapja #12020 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi

Eva10 írta: Szia Attila!
Lehet, hogy ket dologrol beszelünk. En arrol irtam, amikor valakinek meg sehol sincs biztositasa.
Akkor elsö alkalommal maga valaszt kassat.
Amikor mar van biztositasa, akkor valoban a munkavallalo jelenti a kassanak, hogy az ember nala dolgozik. Illetve van, ahol ezt a Steurberater megcsinalja.
De ha valaki nincs biztositva, akkor nem lehet munkaszerzödest kötni vele.,legalabbios itt igy van.
szia:
Eva

Egy vagy két éve kijött a törvény hogy mindenkinek kötelezö a betegbiztositás. Még a privátok sem dobhatnak ki, még ha nem fizetsz sem. Azota nem téma, munkaadód mindenképp foglalkozik vele. Öt billentik ugyanis hatsón ha valami hiányzik.
Persze ha hülye privátnál vagy peched lehet. (neki is)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12022 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi

Szia Attila!
Nekem a Steuerberater azt mondta, csak akkor lehet valakit alkalmazni, ha van biztositasa. Valoban bajom lehet, ha anelkül alkalmazok valakit, ezert nem is teszem. Az alkalmazas kezdetetöl nyilvan en fizetem a biztositast, de ha privat, akkor tovabbra is ö fizeti.
En munkaltatokent ezzel ennyit foglalkozom, es nem is kell többet. Nem gondolom, hogy nekem kellene biztositot keresni valakinek, az az ö dolga. Hozza a papirt, vagy a biztosito küldi,es akkortol el a biztositas, amikortol en visszaküldöm, hogy alkalmaztam az illetöt - ez igy törtent nemreg, amikor alkalmaztam valakit, aki addig nem volt itt biztositva.
Aki mar biztositva van, annak meg a munkavszony kezdetetöl nekem kell fizetni a biztositast.
Es ha privat az alkalmazott, vagy sajat maga fizeti a biztositast, akkor ezt a munkaszerzödesben rögzitjük, es semmi dolgom vele.
Ez eddig igy törtent, es ezeket a Steuerberaterem intezi - en nem ertek hozza. De nemcsak nekem csinalja, hanem meg sokaknak masoknak is, tehat valoszinüleg ez igy jo.
szia:
Eva

Több
12 éve 9 hónapja #14095 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör

Szeretném a segítségeteket kérni!
Hogyan kell lemondani az otthoni biztosítást, ha munkába állok Németországba? Ertingenben élek családommal, tehát nem igazán tudunk most, emiatt haza utazni. Próbáltam utána érdeklődni, de csak 12T1011 nyomtatványt találtam a neten, aminek 4 oldala van. Ezt is személyesen lehet bevinni az OEP-hez, mert nincs ügyfélkapu hozzáférésem. Vagy meghatalmazottal, de annak a menetét sem tudom pontosan. Tudna nekem ebben segíteni valaki? Köszönöm előre is.

Több
12 éve 9 hónapja #14105 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör

Kedves Liv!
Bátorkodtam letölteni a nevezett nyomtatványt meg a kitöltő programot (Linuxon nem olyan sima ez az abev ;-)), hogy megnézzem, van -e válasz a kérdésedre, és ott van egy olyan, hogy Adatok => Boríték nyomtatása... Mi több ezt a súgóban is leírja.... ööö, Te próbaként leszedted már a nyomtatványt és a keretprogramot? Esetleg a súgót?...meg kéne tenni és elolvasni :-P
A lényeg, a boríték nyomtatáskor ki lehet választani, melyik igazgatósághoz küldöd..
innen pedig letölthetsz mindent, ami kellhet:
link
üdv :-)

Több
12 éve 9 hónapja #14109 Írta: Liv
Liv válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör

Köszönöm a választ, de eddig eljutottam én is, letöltöttem, és kitöltöttem, viszont nem tudom, hogy postán elküldhetem-e, vagy személyesen kell intéznem?

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14115 Írta: cintamani
cintamani válaszolt a következő témában: Munka, tb-kártya, lakcím. Ördögi kör

Ha meg tudod címezni a borítékot, és ott van, hogy elektronikusan egy példányban, egyébként 2 példányban, és az indok közt benne van: azért nem fizeted tovább, mert külföldön dolgozol, akkor semmi akadálya a postának, szerintem :-)
De ha biztosra akarsz menni: tölts le apehos meghatalmazást, küldd haza vmi rokonnak levélben a nyomtatvánnyal, és beviszi ő...
(bár itt a 4/4-es hozzászóló postán intézi - ez nem változhatott sokat...)
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-konyveles__973053-hogyan-mukodik-a-tb-fizetes-egyenileg
üdv