Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #14715 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Evi írta: ...... konyhai kisegítô, mosogató, szobalány, recepciós állások,......

Már ne is haragudj, kedves Évi, de egy recepciós állást az előtte levőkkel nem lehet egy csoportba tenni! Én dolgoztam hotelben (casinóban) s a recben 2-3 nyelven folyékonyan beszélő, szakképzett (!) személyek végezték a munkát. Azért a mosogató és a szobalány egy "cseppet" más ám.....

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14718 Írta: kagibal
kagibal válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok!
Zenetanári és zeneterapeuta végzettséggel, gyakorlattal itthon nem tudok elhelyezkedni a gyerekek születése és egy új lakhely választása után. Ezért férjemmel gondolkozunk a külföldi munkavállaláson: talán Németországban nagyobb esélyem lenne a szakmámban munkát találni. A korai fejlesztéstől egészen az idősebb korosztályig, az egészségesektől kezdve a kórházi osztályokon fekvő ápoltakig tanítottam és dolgoztam zeneterapeutaként.
Bízom, hogy ezen a fórumon lesz valaki, akinek vannak ötletei számomra!
Nagyon köszönöm!

• encsib
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14724 Írta: encsib
encsib válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Numma!

Teljes mértékben igazad van. Remélem nem haragszol amiért "felszívódtam"!
:)
Igazság szerint az elmúlt napok egész jól is teltek el - kezdem megszokni a körülöttem lévő új környezetet - és mivel még nincs munkám, nehezebben veszem észre a napok múlását...
Próbálok ismerősöket, munkát keresni. Egész egyszerűen összefolynak a napok.
No, amint már írtam, azt hiszem kezdem valamelyest megszokni, hogy itt vagyok kint.
Ma pl. egyedül voltam sétálni! Ami lehet másnak nevetségesen hangzik, de Nekem igenis sokat jelentett!
Kezdi megszokni a fülem, hogy amerre megyek németül, illetve egyéb különböző nyelveken folyik a beszélgetés - csak magyarul nem :( :)
Holnap pl. megpróbálok meglátogatni egy magyar lányt, aki pár utcányira dolgozik Tőlünk. Egy másik fórumon jelentkezett.
Munka egyenlőre még nincs, de ami késik, az ugye nem siet - ahogy egy régi, igen kedves kollégám szokta volt mondani :)
Igyekszem és biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog!
A félénkségem mit sem változott, de azt hiszem kezdem hinni, hogy itt kint is menni fog! :)
Veled mi újság?
Tanfolyam, illetve iskola, amire jársz? Remélem csupa sikerélmény! :)

Jó éjszakát!
Illetve amennyiben reggel, nap közben olvasod: További szép napot!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #14725 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia kagibal!
Mennyire tudsz nemetül?
szia:
Eva

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14734 Írta: Alex1992
Alex1992 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Régi olvasója vagyok több fórumnak és csak információt szeretnék kérni, hogy egyáltalán milyen lehetőségeim-esélyeim lennének hegesztőként.
Ezt az állás hirdetést találtam:
"Schweißer WIG/MAG (m/w)
Aufgaben:
- selbstständige Schweißarbeiten in WIG und/oder MAG nach Zeichnungen
- Vorarbeiten von Werkstücken und Bauteilen nach Arbeitsunterlagen
- Bedienung der Schweißgeräte unter Beachtung der geltenden Unfallverhütungsvorschriften
- Kontrolle und Nachbehandlung der Schweißverbindungen
Qualifikationen:
- abgeschlossene Berufsausbildung als Metallbauer/in, Schlosser/in oder Schweißer/in (oder eine vergleichbare Ausbildung)
- fundierte Schweißkenntnisse in WIG und/oder MAG
- selbstständiges, exaktes Arbeiten nach Zeichnungen
- Flexibilität, Verantwortungs- und Qualitätsbewusstsein
- Bereitschaft zur Schichtarbeit
- Teamfähigkeit
Arbeitsort: Bischofsmais
Arbeitszeit: Vollzeit
Wenn Sie sich durch unser Angebot angesprochen fühlen, bewerben Sie sich bitte via Mail oder per Post mit Anschreiben, ausführlichem Lebenslauf, Erfahrungsprofil und Zeugnissen.
headwaypersonal gmbh
Stadtplatz 9
D-94209 Regen
Tel +49 (0) 99 21 / 97 00 33-0
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mindenféleképpen el szeretnénk hagyni Magyarországot ( sajnos mi is beleestünk a CHF-es lakáshitel csapdájában mindenünk van-volt ,de mind a Bank-é és egyre nehezebben bírjuk fizetni és nem akarjuk megvárni, hogy a kútnak a mélyére kerüljünk.)
Természetesen elsőnek én mennék és ha már van biztos helyem utánam jönne a feleségem és a 4 éves kisfiam.
Alapfokon beszélem a németet bár igaz nem túl jó (kb 10 éve nem beszéltem,) de a szaknyelvet azt értem! (dolgoztam 2 évet Németországban, 1 évet Hollandiában)
18 éve dolgozok hegesztőként (tig,Mig-Mag stb..) lenne esélyem?
A feleségem több mint 14évig dolgozott egy nagy multi cégnél mint eladó ,de miután megszületett a kisfiunk és lejárt a gyes köszönték szépen a munkáját ,és azóta sajnos munka nélkül van ,mert bárhova megy jelentkezni a 2.kérdés gyerek van?: :angry:
Sajnos, bár szerintem nem kell bemutatni,de Magyaroeszágon hátrányként kezelik a gyerekeseket.
Neki kereskedelmi végzettsége van (szerencsére van Europass kereskedelmi német-nyelvű bizonyítványa), beszél is németül (jobban mint én). :laugh:
Mégegyszer elnézést ha zavartam de nagyon szépen megköszönném a segítséget.
Szép napot mindenkinek!

Több
12 éve 9 hónapja - 12 éve 9 hónapja #14737 Írta: Smileka
Smileka válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szia Numma!
Nem hívtak még a Mekiből? Remélem a legjobbakat! :)
Smileka
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Numma