Mit érdemes tanulni?

Több
12 éve 5 hónapja #20875 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

DECOTEXT írta: Tessék! Itt egy példa arra hogy lehet kezdeni valamit!

http://sport.msn.mainap.hu/technikai/peter-tervezte-az-uj-porsche-911-et-15836
Érdemes a videót is megnézni! Semi más nem kell csak tanulni és egy kis tehetség!

Grafikuskent te miert nem Porschet designe-olsz? Valoszinuleg valahol nagyon elronthattad.:)
Na ez irronikus megjegyzes volt..

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20880 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

mahlzeit írta: Grafikuskent te miert nem Porschet designe-olsz? Valoszinuleg valahol nagyon elronthattad. Na ez irronikus megjegyzes volt..

Szerintem nem volt ironikus, csak téves! Semmit nem rontottam el! Más irányba indultam. Én amikor kijöttünk, akkor hegesztő és lakatos voltam. Lett volt egy porckorongsérvem oszt' annyi volt a szakmának! Garfikusként én mint autódidakta dolgozom. Ugyan van egy müszakirajzolói (gépészet) végzettségem (nem kell senknek), de jól megy a 3D tervezés is (dolgoztam így is) , de a porsche nívóhoz én kevés vagyok! Pontosan ez a nyitja a dolognak! Ne add el magad olcsón, de azért nem szabad magad túlértékelni sem**! Szóval amit most csinálok, abban jó vagyok és kellek is nekik, annak ellenére, hogy vén vagyok már a munkaerőpiacon! (57)

UI: Most többet keresek mint amikor lakatos voltam, könnyebb és kevesebb a munkám, sőt válogathatok is ebben. Irodában dolgozom, melegben, kényelmes minden, a kávét fizeti a cég, szól a halk zene és kötetlen a munkaidőm, ami szerencsére nálunk nem jelent 10-12 órát naponta! Nem biztos, hogy cserélnék a Péterrel, legfeljebb a fizetése kellene. Nem tudni, hogy mennyit dolgozott a sikerért, így nem irígykedem. Biztosan megérdemli mint ahogy azok is akik nem érnek el semmit!

MOTTÓM: Mindenki annyit kap amennyit éredmel és pontosan annyit
kap amennyit tesz azért, hogy úgy élhessen ahogy akar! Mindenki
önmaga a sorsa kovácsa! Olyan, hogy végzet vagy megirt sors nincs!

** Ez az amit az otthonról jövők gyakran megtesznek! Pl: "van érettségi és rengeteg tapasztalat és gyakorlat".... Na, ezzel mehet a sóhivatlba, mert nem ér semmit! Az ilyet még csak meg sem válaszolják...

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20884 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Deco ez a mottó sehr gut, és igaz! :whistle:

Több
12 éve 5 hónapja #20893 Írta: laolaj
laolaj válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Olyan érdeklődési irányom van, hogy tovább képzésben jártas illetve aki kicsit is többet tud (azaz mindenki) :) erről.

pl. Adott egy szakma (logisztika), munkaügyin keresztüli képzés vagy hogy is mehet ennek a menete. Illetve akkor ez idő alatt suli minden nap 1-2évig ahogy valamelyik oldalon olvastam.
Ugye bár előny a szakmai gyakorlat, ezt praktikántéval elérhető.
Vagy a másik lehetőség, hogy a cég nevel ki téged egy alap szakmával rendelkezőt.

A tájékozott társak segítségét kérem.

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #20894 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

laolaj írta: Olyan érdeklődési irányom van, hogy tovább képzésben jártas illetve aki kicsit is többet tud (azaz mindenki) erről.
pl. Adott egy szakma (logisztika), munkaügyin keresztüli képzés vagy hogy is mehet ennek a menete. Illetve akkor ez idő alatt suli minden nap 1-2évig ahogy valamelyik oldalon olvastam.
Ugye bár előny a szakmai gyakorlat, ezt praktikántéval elérhető. Vagy a másik lehetőség, hogy a cég nevel ki téged egy alap szakmával rendelkezőt.
A tájékozott társak segítségét kérem.

Szóval amit tudok!
1 A munkaügy (Arbeitsamt) csak olyanoknak ad képzést (ha egyaltalán) akiknek van munkavállalási lehetösége (nemtúl öreg és kelleht a munkaeröpiacon) , valamint már hosszabb ideje munkanélküli! Nem lehet csak úgy besétálni a német munkaügyre, hogy "itt vagyok Mo.-ról, adjatok valami képzést" mert elhajtanak, ugyanis van nekik elég bajuk, (3 millió tennivalójuk)!
2 Ha X. Józsi idejön és iskolába akar menni (felnöttként) akkor a legjobb cim a "Volkshochschule" ahol rész, vagy teljes képzést adnak különbözö szakmákban, felnötteknek. Szerintem azonban ez önerös lesz, s nem fogja senki ezt fizetni egy idejövö magyarnak!
3 Van még egy lehetöség. A munkahely is képezhet tovább, söt akár át is képezhet egy teljesen új szakmára, s ez rendszerint a cég költsége! (Ez nagyon ritka.) Továbbképzések viszont gyakoriak.

(S itt most csak az anyagi, de még a nyelvi nehézségekröl még nem is beszéltünk!)

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #20920 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Grafikuskent te miert nem Porschet designe-olsz? Valoszinuleg valahol nagyon elronthattad. Na ez irronikus megjegyzes volt..

Szerintem nem volt ironikus, csak téves! Semmit nem rontottam el! Más irányba indultam. Én amikor kijöttünk, akkor hegesztő és lakatos voltam. Lett volt egy porckorongsérvem oszt' annyi volt a szakmának! Garfikusként én mint autódidakta dolgozom. Ugyan van egy müszakirajzolói (gépészet) végzettségem (nem kell senknek), de jól megy a 3D tervezés is (dolgoztam így is) , de a porsche nívóhoz én kevés vagyok! Pontosan ez a nyitja a dolognak! Ne add el magad olcsón, de azért nem szabad magad túlértékelni sem**! Szóval amit most csinálok, abban jó vagyok és kellek is nekik, annak ellenére, hogy vén vagyok már a munkaerőpiacon! (57)

UI: Most többet keresek mint amikor lakatos voltam, könnyebb és kevesebb a munkám, sőt válogathatok is ebben. Irodában dolgozom, melegben, kényelmes minden, a kávét fizeti a cég, szól a halk zene és kötetlen a munkaidőm, ami szerencsére nálunk nem jelent 10-12 órát naponta! Nem biztos, hogy cserélnék a Péterrel, legfeljebb a fizetése kellene. Nem tudni, hogy mennyit dolgozott a sikerért, így nem irígykedem. Biztosan megérdemli mint ahogy azok is akik nem érnek el semmit!

MOTTÓM: Mindenki annyit kap amennyit éredmel és pontosan annyit
kap amennyit tesz azért, hogy úgy élhessen ahogy akar! Mindenki
önmaga a sorsa kovácsa! Olyan, hogy végzet vagy megirt sors nincs!

** Ez az amit az otthonról jövők gyakran megtesznek! Pl: "van érettségi és rengeteg tapasztalat és gyakorlat".... Na, ezzel mehet a sóhivatlba, mert nem ér semmit! Az ilyet még csak meg sem válaszolják...

De irronikus volt. Nem konkretan erdekelt miert nem vagy a Porschenal.. Probaltam ismetelten ravilagitani, hogy kivetelekbol altalanositasz! Sok legalabb ilyen tehetseges ember nem vegezte a Porschenal:)