Mit érdemes tanulni?

Több
10 éve 10 hónapja #34705 Írta: odenag
odenag válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Értem.Hát sajnos annyira azért nem állunk jól anyagilag , bár optimista vagyok és úgy gondolom, hogy nem lenne lehetetlen megoldani. :)
Köszönöm szépen, most már legalább valamennyire megvilágosodtam :) Felállítom a pozitív negatív dolgokat és remélem, hogy mire döntenem kell, el tudom dönteni :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
10 éve 9 hónapja #35232 Írta: odenag

Valami olyan munka (amivel könnyebben el tudok helyezkedni) nincs esetleg, ami jobban nőknek való. Asztalos nem igazán szeretnék lenni. :)

Több
10 éve 9 hónapja #35233 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Nővérként akár napokig válogathatsz! ;)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: odenag

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 9 hónapja #35235 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

odenag írta: Valami olyan munka (amivel könnyebben el tudok helyezkedni) nincs esetleg, ami jobban nőknek való. Asztalos nem igazán szeretnék lenni.

Hát ma már nem sok olyan szakma van ami csak férfi, vagy csak női munka! (A nejem gépészmérnök.) Fodrászok is vannak bőven minkét nemből. Szakácsok is. Jó, a varrónő az valóban nő! :chuckle: Ha van affintásod a computerhez, akkor ezen a területen jók az esélyeid. (Rendszergazda, programozás, stb) Ha ez sem tetszik, akkor ott az egészségügy! Ápoló, nővér, orvos kell dögivel, de itt azért ügyelj a képzésre és arra, hogy el is fogadják itt, mert különben csak segédápoló lehetsz. Előtte informáld magad, s ha ez okés, akkor ennél válogahtasz, hogy hova akarsz menni! Amúgy bármilyen diplomás munkakör jól megy. Még a technikus területen sem kell sokáig keresgélni! Igazán nehéz, szakma nélkül, még akkor is ha valaki folyékonyan beszél németül! Van itt is közel 3 millió munkanélküli, ahol jó 2/3-a képzetlen! Tehát ebből nem kell!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: odenag

Több
10 éve 9 hónapja #35236 Írta: odenag

Köszönöm szépen a választ! :) :)
A gazdasági dolgok (mint pl titkárnő) és természet tudományos dolgok felé gondolkodtam. :thinking:
Érdemes erre felé mennem ?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
10 éve 9 hónapja - 10 éve 9 hónapja #35255 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

odenag írta: Köszönöm szépen a választ! A gazdasági dolgok (mint pl titkárnő) és természet tudományos dolgok felé gondolkodtam. Érdemes erre felé mennem ?

Hát mit akarsz hallani? Az igazat vagy a hivatalos verziót. Na, leírom mindkettőt, de ez csak cégen belüli tapasztalat. Nálunk is és a nejemnél is így van! Szóval a hivatalos verzió az az, hogy ha 3-4 nyelvet tudsz, jól irsz géppel és ismered az Office csomag egy részét (Word, Excel, Powerpoint, Outlok) akkor lehetek esélyeid.

A nem hivatalos verzió azok alapján, hogy milyenek nálunk és a nejemnél (különböző cégnél dolgozunk) a titkárnők akkor: ha van két nagyobb cicid amit félig kirakva hordasz, szőke hosszú hajad akkor válogathatsz a munkahelyekben, de csak akkor, ha a fejedben nem sok minden van, amivel dolgoknak utána tudnál esetleg nézni......

Sajnos ilyenek nálunk ezen a területen a kolleganők, viszont irgalmatlanul sokat prezentálnak, s koslatnak a főnökkel országszerte megbeszélésekre!

DCT