Mit érdemes tanulni?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21003 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

mahlzeit írta: Probaltam ismetelten ravilagitani, hogy kivetelekbol altalanositasz! Sok legalabb ilyen tehetseges ember nem vegezte a Porschenal

Akkor ezexszerint nem nézted meg a weblapot, amit belinkeltem! Péter kiment és ott tanult náluk! Ő sem úgy kezdte, hogy csúcstervező lett szerencsével! hanem a saját kezébe vette a dolgokat! Nem kivétel, hanem szorgalom, céltudatosság, sok tanulás. Nem a lottón nyert! A "legalább ilyen tehetségesek" is viszik valamire"! Ha nem, akkor ő maguk szúrják el!

– Szakmai gyakorlatra jelentkeztem hozzájuk, és felvettek. Aztán úgy alakult, hogy a diplomamunkámat is ott csináltam, és onnan már minden simán ment. Miután lediplomáztam, gyakorlatilag azonnal elkezdtem dolgozni a Panamerán – mesélte a Totalcarnak az autódizájner, Varga Péter.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21116 Írta: szemydavis21
szemydavis21 válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Sziasztok,valahol olvastam egyszer egy oldalon a kereseti megoszlásokról a tartományok szerint,és munkakörök szerint,viszont nem találom,tudnátok segíteni előkeríteni,szeretném megnézni,milyen állások a legjobban fizetők és hogy mit érdemes tanulni.

Több
12 éve 4 hónapja - 12 éve 4 hónapja #21397 Írta: Maurer
Maurer válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Szia! Németül kell keresni, fizetés összehasonlítás küld be a gugliba persze németül és lőm sikerült.:)

Íme kettő
http://www.lohnspiegel.de/main/LohnundGehaltsCheck
http://www.gehaltsvergleich.com/mitmachen.html
Nekem is volna kérdésem, szeretnék egyetemre vagy főiskolába járni, egy évem van még az érettségiből. Utolsó évet letehetném Németországban is? És úgy mennék továbbtanulni.
És kőművesként mennyire lehet elhelyezkedni?
Előre is köszönöm.

Több
12 éve 4 hónapja #21429 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

szemydavis21 írta: Sziasztok,valahol olvastam egyszer egy oldalon a kereseti megoszlásokról a tartományok szerint,és munkakörök szerint,viszont nem találom,tudnátok segíteni előkeríteni,szeretném megnézni,milyen állások a legjobban fizetők és hogy mit érdemes tanulni.

Az a szakma ami most fizet a legjobban, az egyaltalan nem biztos, hogy akkor is fog amikor te kitanultad es gyakorlatot szereztel benne!
Egy pelda: Amikor beindultak a mobilszolgaltatok Mo.-on es elkezdtek epitgetni a tornyaikat ill megjelentek a csilli villi uveggel boritott plazak, irodak, akkor egy ipari alpinista csilliardokat keresett. Nyilvan emiatt sokan akartak ezzel foglalkozni es olyan tulkinalat lett a piacon, hogy a fizetesek ebben az iparagban 3.-a mint 10eve. De lehetne sorolni meg diplomas munkakorokben is..

Több
10 éve 11 hónapja #34670 Írta: odenag
odenag válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

Üdv mindenkinek! :)
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de kicsit összetett a dolog, így mindent átkutatva, ezt találtam a legjobb kategóriának . :unsure:

Már régóta vonz Németország. Pár éve elterveztük a barátnőmmel, hogy ki szeretnénk menni (minél hamarabb). Most kb. középszinten tudunk németül, járunk magán órákra is, hogy minél jobban menjen. :)
Mire elvégezzük a gimnáziumot, remélhetőleg lesz egy ECDL vizsgánk, nyelvvizsgánk németből ( angolt még nem merem kijelenteni előre, de azt is tanuljuk ) és persze érettségink.
De nem tudjuk, hogy éri meg jobban: ha még Magyarországon tanulunk szakmát, vagy ha Németországban (és ez egyáltalán lehetséges-e) ? :thinking:
....és mi lenne a legjobb képesítés, amivel viszonylag rövid idő alatt eltudnánk helyezkedni?
Vannak ismerőseink Németországban, de annyira nem szeretnénk rájuk támaszkodni, ha nem muszáj. :)

Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud válaszolni ! :kiss: :)

Több
10 éve 11 hónapja #34688 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Mit érdemes tanulni?

odenag írta: Üdv mindenkinek! :)
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de kicsit összetett a dolog, így mindent átkutatva, ezt találtam a legjobb kategóriának . :unsure:

Már régóta vonz Németország. Pár éve elterveztük a barátnőmmel, hogy ki szeretnénk menni (minél hamarabb). Most kb. középszinten tudunk németül, járunk magán órákra is, hogy minél jobban menjen. :)
Mire elvégezzük a gimnáziumot, remélhetőleg lesz egy ECDL vizsgánk, nyelvvizsgánk németből ( angolt még nem merem kijelenteni előre, de azt is tanuljuk ) és persze érettségink.
De nem tudjuk, hogy éri meg jobban: ha még Magyarországon tanulunk szakmát, vagy ha Németországban (és ez egyáltalán lehetséges-e) ? :thinking:
....és mi lenne a legjobb képesítés, amivel viszonylag rövid idő alatt eltudnánk helyezkedni?
Vannak ismerőseink Németországban, de annyira nem szeretnénk rájuk támaszkodni, ha nem muszáj. :)

Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud válaszolni ! :kiss: :)

Ha hosszutavon gondolkozol, akkor elkezdesz egy egyetemet Mo.-on es 1-2 ev utan kijossz tanulni ide! Nem olcso a tortenet, de hosszutavon jobban megeri szvsz. ha "munkavallaloi" karrier utban gondolkozol..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: odenag