Mit érdemes tanulni?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
mahlzeit írta: Probaltam ismetelten ravilagitani, hogy kivetelekbol altalanositasz! Sok legalabb ilyen tehetseges ember nem vegezte a Porschenal
Akkor ezexszerint nem nézted meg a weblapot, amit belinkeltem! Péter kiment és ott tanult náluk! Ő sem úgy kezdte, hogy csúcstervező lett szerencsével! hanem a saját kezébe vette a dolgokat! Nem kivétel, hanem szorgalom, céltudatosság, sok tanulás. Nem a lottón nyert! A "legalább ilyen tehetségesek" is viszik valamire"! Ha nem, akkor ő maguk szúrják el!
– Szakmai gyakorlatra jelentkeztem hozzájuk, és felvettek. Aztán úgy alakult, hogy a diplomamunkámat is ott csináltam, és onnan már minden simán ment. Miután lediplomáztam, gyakorlatilag azonnal elkezdtem dolgozni a Panamerán – mesélte a Totalcarnak az autódizájner, Varga Péter.
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- szemydavis21
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 9
- Maurer
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Íme kettő
http://www.lohnspiegel.de/main/LohnundGehaltsCheck
http://www.gehaltsvergleich.com/mitmachen.html
És kőművesként mennyire lehet elhelyezkedni?
Előre is köszönöm.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az a szakma ami most fizet a legjobban, az egyaltalan nem biztos, hogy akkor is fog amikor te kitanultad es gyakorlatot szereztel benne!szemydavis21 írta: Sziasztok,valahol olvastam egyszer egy oldalon a kereseti megoszlásokról a tartományok szerint,és munkakörök szerint,viszont nem találom,tudnátok segíteni előkeríteni,szeretném megnézni,milyen állások a legjobban fizetők és hogy mit érdemes tanulni.
Egy pelda: Amikor beindultak a mobilszolgaltatok Mo.-on es elkezdtek epitgetni a tornyaikat ill megjelentek a csilli villi uveggel boritott plazak, irodak, akkor egy ipari alpinista csilliardokat keresett. Nyilvan emiatt sokan akartak ezzel foglalkozni es olyan tulkinalat lett a piacon, hogy a fizetesek ebben az iparagban 3.-a mint 10eve. De lehetne sorolni meg diplomas munkakorokben is..
- odenag
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de kicsit összetett a dolog, így mindent átkutatva, ezt találtam a legjobb kategóriának .
Már régóta vonz Németország. Pár éve elterveztük a barátnőmmel, hogy ki szeretnénk menni (minél hamarabb). Most kb. középszinten tudunk németül, járunk magán órákra is, hogy minél jobban menjen.
Mire elvégezzük a gimnáziumot, remélhetőleg lesz egy ECDL vizsgánk, nyelvvizsgánk németből ( angolt még nem merem kijelenteni előre, de azt is tanuljuk ) és persze érettségink.
De nem tudjuk, hogy éri meg jobban: ha még Magyarországon tanulunk szakmát, vagy ha Németországban (és ez egyáltalán lehetséges-e) ?
....és mi lenne a legjobb képesítés, amivel viszonylag rövid idő alatt eltudnánk helyezkedni?
Vannak ismerőseink Németországban, de annyira nem szeretnénk rájuk támaszkodni, ha nem muszáj.
Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud válaszolni !
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ha hosszutavon gondolkozol, akkor elkezdesz egy egyetemet Mo.-on es 1-2 ev utan kijossz tanulni ide! Nem olcso a tortenet, de hosszutavon jobban megeri szvsz. ha "munkavallaloi" karrier utban gondolkozol..odenag írta: Üdv mindenkinek!
Előre is elnézést kérek, ha rossz helyre írok, de kicsit összetett a dolog, így mindent átkutatva, ezt találtam a legjobb kategóriának .
Már régóta vonz Németország. Pár éve elterveztük a barátnőmmel, hogy ki szeretnénk menni (minél hamarabb). Most kb. középszinten tudunk németül, járunk magán órákra is, hogy minél jobban menjen.
Mire elvégezzük a gimnáziumot, remélhetőleg lesz egy ECDL vizsgánk, nyelvvizsgánk németből ( angolt még nem merem kijelenteni előre, de azt is tanuljuk ) és persze érettségink.
De nem tudjuk, hogy éri meg jobban: ha még Magyarországon tanulunk szakmát, vagy ha Németországban (és ez egyáltalán lehetséges-e) ?
....és mi lenne a legjobb képesítés, amivel viszonylag rövid idő alatt eltudnánk helyezkedni?
Vannak ismerőseink Németországban, de annyira nem szeretnénk rájuk támaszkodni, ha nem muszáj.
Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud válaszolni !