Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 8 hónapja #15607 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kriemhild írta: Mégegyszer MINDEN KÖZVETITÖ, akár magyar, akár német kilöve!!!! Mindenki saját magát közvetítse! Közvetitö nélkül! Ha már itt van, akkor keress megfelelö állást.

Mérnöki - Informatikusi szinten kell a közvetitö. Olyankor az ember azért profikhoz megy , pl. Hays.
Aki tud angolul és nyög németül az ezen a szinten is talál munkát. Az autogyártók és beszállitok belsö nyelve angol.
Aki szabaduszoként is neki mer esni a világnak annak itt a lehetösége: www.gulp.de/

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #15631 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

kriemhild írta: Ott félreértéseknek vagy vitáknak helye nincs, hiszen minden Pénzre a megy, hogy a Páciens nagyon elégedett legyen! Ez sajnos, de igy van.!

S miért is sajnos, ezen morfondirozom már órák óta??? Ne is haragudj de ha én súlyos pénzeket fizetek ki, mert a állami kötelező ellátással nem vagyok megelégedve akkor elvárhatok akár a homárt is vacsorára, s ha igénylem "takaritson a nővér mezetelnül az ágyam körül"**..... Ha fizetem akkor megkövetelem!! Van bőven allámilag biztsoított akiknek az alapellátás jár s elég, de nem is fizetnek sokat!!

**Természetesen képletesen értendő!

DCT

Több
12 éve 8 hónapja #15635 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves kriemhild!
A klinika német főnővére volt Magyarországon az egyik ismerősénél még 2011.október közepén, ő ajánlotta a munkát, a barátnőm segített a fordításban. Még akkor aláírtam a német munkaszerződést, és mondtam, hogy alapfokon beszélek csak, erről van bizonyítványom. Ragaszkodott a januári kezdéshez, megkaptam a Deutsch im Krankenhaus könyvet, azt mondta kezdésnek ez tökéletes, kinn megyek sprachkursera, ott megtanulom a többit. 2,5 hónapig napi 2 órát jártam magántanárhoz amit a klinika fizetett, de csak ebből a könyvből tanultam, ebben nincsenek általános témák, ezért írtam, hogy csak a szakmai egészségügyi németet beszélem. A páciensek körül mindent meg tudtam csinálni, velük tudtam beszélni de csak velük, a kollégák bajor tájszólását nem értettem. Nem a nyelvi hiányosság volt igazából a gond, hanem az, hogy aki segített kimenni főnővér őt elküldték mire én kimentem. Nyilván ha ezt tudom nem vállalom. És azért nem maradtam, mert a klinika bérelte a lakást, nekem pedig nem volt annyi pénzem, hogy béreljek egyet. Próbáltam segítséget kérni a müncheni katolikus missziónál is, de mégcsak nem is fogadtak, csak közölték telefonon, hogy lelkisegélyt tudnak nyújtani munkát nem. Nos ennyi, nyáron szeretnék visszamenni Németországba, most igazán koncentrálhatok a nyelvre, sajnos van rá időm munkanélküliként. Üdv, Marcsi

Több
12 éve 8 hónapja #15648 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves Marcsi! A Te eseted egy nagyon szomorú eset, mert nagyon sokan segítettek és valami miatt mégse jött össze. Lehet, hogy egyszerüen leépités volt, ha a fönövért is elbocsájtották. A müncheni magyar Misszió nem állás-lakás közvetitö, hanem egyházi-lelki szolgálat. Nem értem, hogy miért nem jelentkeztél le az Arbeitsamt-on, de rögtön? Igy elveszítetted a megszerzett jogaid. Ha állandó lyukak keletkeznek az életrajzodban, akkor az sem tesz jót a karrierednek. Kaptál legalább Zeugniss-t a Klinikától- egy elbocsájtó munkaheyli bizonyítványt?
Biztos vagyok benne, hogy azonnal találnál munkát Münchenben, mint Krankenschwester. Àllítsd össze a jelentkezési "Bewerbungsmappe"-dat, fényképpel, németnyelvü éltrajzzal, bizonyitványokkal és egy jelentkezö levéllel...stb. stb. Hogy azonnal jelentkezhess, ha érdeklödnek irántad. Hány éves vagy tulajdonképpen? Mi a konkrét végzettséged? Krankenschwester vagy van még valami szakterületed is hozzá? Ne várj nyárig, már most jelentkezz, hogy felvegyenek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szugya

Több
12 éve 8 hónapja #15649 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves kriemhild !

Rendes munkát-tisztességes bánásmódót!

Nem tudom, hány évet vártál erre itthon, de hogy még egyszer annyit fogsz, az biztos :evil: :evil:
A szakértelem még csak-csak, a felhasznált anyagok és technológiák is, de a mentalitás még nagyon nem európai. És itt jön az, hogy tisztelet a kivételnek. Ugye, ne általánosítsunk.
Volt egy régi mondás ( nem emlékszem pontosan hol hallottam ): "valami van, de nem az igazi".
Igazság szerint, az építőiparban legalábbis, a követelmények is hiányoznak, nagy valószínűséggel igaz ez a szolgálatásokra és egyéb dolgokra is. A szakértelem ugye az más tészta, különben nem települnének ide pl. autóipari és egyéb cégek.
Visszatérve az alapfelálláshoz: szerintem bátran lehet közvetítőhöz fordulni, amennyiben a cég / személy leinformálható és legális tevékenységet végez. Indulásnak jó. Az más tészta, ha csak ezt a topicot olvasgatod, hamar kiderül, hogy az alapvető biztonsági előkészületeket sem végzik el sokan, pedig az utánaolvasgatás, rákeresés, kérdezés pénzbe nem kerül. Sokszor, sokan elmondták, hogy ne fizess, informálódj.
Mégis, mindíg van aki fizet, és amíg látatlanba a semmiért hajlandóak az emberek pénzt kiadni, addig vannak és lesznek is olyan úgynevezett "közvetítők", akik beszedik a pénzt és eltünnek. Ráadásul évek óta ismert szakállas trükkökkel dolgoznak, amik pici gondolkodással, utánanézéssel egyszerűen felismerhetők. Pl. német céghez ígér munkát, de nyelvtudás nem kell ( nem mondom, létezik ilyen, de messze nem annyi, mint amennyit hirdetnek ), a német munkáséval kb. megegyező órabér és mellé ingyen szállás+kiutazás térítés, európai TB kártya ( minek ??? ), semmilyen elérhetőség csak egy e-mail cím és hasonlók.
Bár érdekes módon amíg az átverős cégek és közvetítők nagy visszhangot kapnak ( nem akkorát, mint amekkorát érdemelnének ), addig a korrekt cégeket és közvetítőket nem nagyon reklámozza senki.
Az a problem, hogy a felszín alapján ítél az ember, - egyszer átvágtak, mindenki át fog - a sok csaló között nehéz a legális közvetítők élete.Ugyanúgy a kinti építési vállalkozó, akit említettél: egyszer kifogott egy hanyag, ne adj isten alcoholvirág és hozzá nem értő csapatot, és innentől köszönöm, nem kell a magyar. Megértem, nincs se ideje, se türelme, se pénze gyakorolni, hogy melyik csapat válik be.
Erről konkrétan a magyar tehet, nem a vállalkozó.
Tehát konklúzió szerintem: lehet és néha érdemes közvetítővel ügyintézni, de ellenőrizni és utánajárni.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
12 éve 8 hónapja #15659 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves kriemhild!
Köszönöm a biztatást! Diplomás ápoló a végzettségem, 4 éves volt a fősuli, jelessel végeztem.
A klinikától egy papírt kaptam, hogy próbaidő alatt felmondanak a kommunikációs hiányosságok miatt, arról pedig fogalmam sem volt, hogy hol kérjek segítséget nyelvtudás nélkül.
45 éves vagyok, de csak akkor vágok újra bele amikor úgy érzem, hogy tudok annyit beszélni németül, hogy ne érezzem magam ilyen megalázva.
Mégegyszer köszi!