Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Több
12 éve 8 hónapja #15574 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Hol lettek feljelentve, csak MO-on vagy kint is?

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15583 Írta: kriemhild
kriemhild válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Mindenkinek akit átvertek vagy át fognak verni Németországban!

Többször leirtuk, de a magyar nem ért a jó szóból!

1.) Magyar közvetitökön keresztül ne keress munkát sehol, sem Németországban, sem Ausztriában, föleg az épitöiparban!!!
2.) A munkahivatal-azaz Arbeitsamt naponta frissiti az állásajánlatokat arbeitsagentu, de vagy az osztrakok arbeitsagentur.at, OTT és INGYEN keress magadnak megfelelö állást, kösd meg a munkaszerödésed az érvényes EU-s követelmények szerint!!
3.) Ne szidd a "Németeket" vagy Osztrákokat, akik megosztják a munkapiacot a keleti EU-s országoknak is, de vegyétek tudomásul, ezért a sokkal jobb keresetért nektek magasabbak a követelmények, mert sem a technológiákhoz, sem a munkavégzés tempójához és föleg körültekintö elvárásokhoz passzoló ismeretekkel nem rendelkeztek, föleg a nyelvtudás terén.
4.) Aki nem tudja magát megértetni vagy eladni, azt RABSZOLGÀ-nak sem biztos, hogy megveszik. Ez a valóság! Aki nem képes egy irásbeli vagy telefonos munkahelyre jelentkezésre némtül, nem is tudja, hogy hogyan müködik, az MARADJON OTTHON, egészen addig, amig képes nem lesz rá.
5) Ezen nincs mit okoskodni, ez igy van! A németek 85 Millioan vannak és van vagy 8-10 Millio vendegmunkasuk, az osztrakok 8 Millioan, de föleg magyar-cseh-szlovak-lengyel-török vendegmunkasaik is vannak, akik mar evek ota ott dolgoznak! Ezekkel szemben a magyarok, föleg azok, akiknek még egy szakmunkasbizonyitvanyuk sincs, azt hazudozzak, hogy itt vagy ott dolgoztak mar feketen, semmi hivatalos papir-semmit sem igazol, "de mi is vagyunk olyan jók", mint ök. Ez nem igaz, tisztelet a kivetelnek. Elöször menjen ki mindenki, próbáljon aklimatizálódni és tapasztaljon meg mindent, hogy hogyan es mint dolgoznak kint és gyözödjön meg róla. Nekem a magyar kömüves úgy rakta a falat, hogy a maltert is alig rakta bele, helyenként át lehet látni rajta, es azt mondta, hogy az a jó a levegö is szigetel! Nézz meg egy osztrák épitkezést a tegla ugy van rakva, hogy egy csepp sincs lecsöpögtetve es mintha a cukrasz a tortat csinalta volna. A Csúcsot is megtudjak oldani teglabol és nem törik össze halomra a teglakat stb. Folytathatnam a magyar "mestermunkakkal". Rémes!
Persze, hogy felmegy az epitesi vallalkozóknak a vernyomasuk!
Aki csak szajhösködessel Mesterember, de soha semmilyen összehasonlitasa nem volt, az elöbb tanuljon!
Üres zsebbel pedig senkisem induljon el sehova. Ez egy munkahelyen sem divat, hogy az elsö naptól csak egy tema van, mikor fizetnek es mennyit, mi lesz hogy lesz? Ezt elötte kell tisztazni.
Az okos ember mas kárán tanul!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
12 éve 8 hónapja #15585 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves kriemhild !
1.) Hallottunk keletnémet cégekről, akik dolgoztatnak, de nem fizetnek. Akkor most a német közvetítők is kilőve ? :evil: Mindenütt vannak korrekt és átverős közvetítők, cégek, de kategorikusan kijelenteni, hogy mind az, picit túlzás.
3.) Ez így, általánosítva nem igaz. Van kókány és van szakember is. Ez érvényes a technológiákról is, és ráadásul az esetek egy részében a "mester" tudna lényegesen jobbat is, csak nem kérik. Tehát ne általánosítsunk.

Nézz meg egy osztrák épitkezést a tegla ugy van rakva, hogy egy csepp sincs lecsöpögtetve es mintha a cukrasz a tortat csinalta volna.

Láttam kókány munkát Ausztriában, és magyar a közelében sem volt. Ami állványt például egyes állványozók csináltak, arra jó érzésű ember még ránézni sem nagyon akart, nem hogy rajta dolgozni.
Amúgy a mondanivalód általában jogos.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
12 éve 8 hónapja #15602 Írta: kriemhild

Kedves Miklós!

Köszönöm a válaszod és egyetértek veled. Ha általánosítottam volna, akkor mégegyszer:
"Ez nem igaz, tisztelet a kivételnek." -t írtam. Mint kihangsúlyozni kívántam a magyar és német-osztrák és a magyar "szakértelem" között egekbemenö különbségek vannak! Ezt tudomásul kell venni. At is kihangsúlyoznám, hogy pl. Németországban avval a mentalitással még SOHA nem találkoztam, hogy valaki pl. egy fodrász, (ami nem a legjobb példa) jó szarul elintézi a fejem és még kommentálja hozzá, na ezért a pénzért mit várt? Na, mit? Rendes munkát-tisztességes bánásmódót! Sajnos, ha egy magyar "mestert" beeresztesz a házadba, akkor a bosszúság már elöre programozva van!
Mo-n, ha bemész akár egy CBA-ba és megkéred, hogy a jó (vìzes) sonkát vékonyra szeleteljék fel vagy akár a sajtot, rádnéznek eszelösen, hogy mit akarsz te? Utána jön a hazugság, a gép el van romolva....a gép nincs elromolva, csak lusták naponta letakaritani, ezért inkább kiábrándítják a vevöt! A hentes dettóban! Ha kérsz fél kiló húst, ráraknak 1 kg fölött és rákérdeznek, hogy jó lesz-e? Ha mondod, nem sok, vegyenek le belöle megmorognak! Ez bevett szokás, rosszkedvvel, morogva és szaktudás nélkül (mert én nem vághatom le a húst pl. bárddal) elküldenek inkább. A hentes szakma is egy katasztrófa Mo-n, de sorolhatnám a negatív tapasztalataim. Ahogy átjövök a határon fellélegzek, hogy nem kell küzdenem az eladókkal senki nem mondja azt, hogy ezért a pénzért mit várnak el? Hát mit? Olyan embert ne állitsunk oda, amire nem alkalmas! Ennyi! Mindent meg lehet elöbb tanulni -valahol ! Az is nagy érték! A fizetés mellé.Erre egy magyar sem gondol.

Több
12 éve 8 hónapja #15604 Írta: kriemhild

Mégegyszer MINDEN KÖZVETITÖ, akár magyar, akár német kilöve!!!! Mindenki saját magát közvetítse! Közvetitö nélkül! Ha már itt van, akkor keress megfelelö állást.

Több
12 éve 8 hónapja #15605 Írta: kriemhild

Kedves Szugya! Neked Mo-n egy magyar cég szervezte a kinnti munkád? Ha van végzettséged, miért nem helyezkedtél el a BRD-ben, de azonnal. Többezer ápolói állás van szabadon. Èn haza sem mentem volna.
Mit jelent az, hogy a "szakmai németet" beszélem, de társalogni nem tudsz? Fordítsd le magyarra, a próbaidö miatt ebocsájtottak, mert nem feleltél meg a követelményeknek, mert nem tudsz a páciensekkel, kollégákkal, elöljárókkal sem beszélni. Evvel egy nagy rizikót képviseltél. A lehetöséget megkaptad, kipróbáltak és sajnos....kevés volt a képességed, ehhez a munkához. Tudvalevö, hogy egy Magánklinika páciensei a legjobban fizetö kliensek vagyis a velük történö bánásmód a legmagasabb szinten, mint egy 5 csillagos szállodában, mozog. Ott félreértéseknek vagy vitáknak helye nincs, hiszen minden Pénzre a megy, hogy a Páciens nagyon elégedett legyen! Ez sajnos, de igy van. Aki ezt nem ismeri, mert idegenböl jön, az a saját kárán, de megismerheti. Tanulj tovább és legközelebb tudod már, hogy mire kell vigyázni!