Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

• pancserek
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15499 Írta: pancserek
pancserek válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok!
Kb. másfél hete voltam kint személyesen egy pék üzemben egy német állampolgárral aki segített fordítani. a munkát egyébként egy Östringenben dolgozó magyar srác találta aki végül is nem jött át ide dolgozni.Már az elején letisztáztuk hogy a német nyelvet nem beszéljük (érteni sok mindent megértek mert tanultam de az kevés) és csak angolul tudunk beszélni. Azt mondta a hölgy semmi baj mert most akkor fordítanak nekünk utánna meg a munka nem olyan hogy beszélni kelljen.Megbeszéltünk mindent és mielött kijöttünk volna még egyszer le lett fixálva minden.Kiértünk, pénteken és vasárnap volt a próba nap.hétfőn is mentünk ahol rákérdeztünk hogy minden oké e? és mondták hogy igen.!!!!még a lakás keresésben is segitettek tegnap !!! Le is dolgoztuk a tegnapot is .a munkával sem volt gond mert mindent megcsináltunk ahogy kérték , hibát nem csináltunk.
valóban nem értettünk mindent de segítőkészek voltak mert megmutatták a dolgokat és el is magyarázták.mindenki azt mondta hogy jók vagyunk és ne izguljunk a német tudás miatt mivel sok a külföldi munkás és amikor ők ide jöttek egy szót sem tudtak németül !Ma meg egyszercsak jött egy email annak a srácnak aki a tolmácsunk hogy..nem vagyunk jók mert nem értjük a dolgokat !!!!és miattunk nem halad a munka ! Na ez nem igaz mert sokszor ránk is szóltak hogy lassabban dolgozzunk !!!!bármit megcsináltunk és tegnap is már szinte mondani sem kellet semmit nekünk csak azt hogy melyik részlegre menjünk ! A ledolgozott 3 napért egy vasat sem fizettek.
A cég: Griesinger gmbh
Röviden ennyi a történetünk !

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 8 hónapja #15504 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves Pancserek!
Én is hasonlóan jártam, csak nekem már itthon megkötött német szerződésem volt. Kimentem a magánklinikára, aki segített ápolási igazgató addigra elküldték, és mivel csak a szakmai németet beszélem 2 hét után nem tartottak igényt a munkámra. Beigérték a német sprachkurset, hát abból sem lett semmi, haza kellett jönnöm. 18 év folyamatos munka után most 45 évesen diplomás ápolói végzettséggel munkanélküli lettem.
Csak azért írtam le, hogy tudjad sajnos más is jár így, ez persze nem vígasztal se téged, se engem. Én is csak dolgozni akartam, se buta nem vagyok, se lusta, viszont föladni sem fogom, vissza megyek mert nagyon kell a pénz. Német tudás nélkül viszont nem lehet, tehát tanulni kell / remélem gyorsan fog menni, különben szó szerint éhen halunk a családommal/ . Ne add föl! Sok sikert!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 8 hónapja #15529 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Sziasztok!
Lehet, en tul ovatos vagyok, de en ket vasat tartottam a tüzben. Es az egyiknek nem mondtam, hogy a masikkal is targyalok. Vegülis ez nem tilos.
Mar regen dolgoztam, amikor a masik helyröl meg kerestek....
De csak joval a munkakezdes utan mondtam meg, hogy mar nem aktualis. Persze egyik helyen sem mkndtam, hogy ök az egyetlenek, es nem kötöttem le magamat a masikra, csak erdeklödes szinten volt, es igertek munkat. Vegülis az elsö jött be, ami jobb nekem. De meg mindig bedolgozom egy harmadik helyre neha.....
Talan igy kellene Nektek is, vegülis növert mindig keresnek.
Es nezzetek meg esetleg a szakmai ujsagok honlapjait, vagy probaljatok szerezni szakmai ujsagot. Az en szakmai ujsagjaimban a cikkeknel joval több az allashirdetes...lehet, nalatok is hasonlo....
sziasztok:
Eva

Több
12 éve 8 hónapja #15536 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kedves Eva!
Köszönöm a tanácsodat, nézem a honlapokat, csak mostmár sokkal bizalmatlanabb lettem. Ez a munka is teljesen biztos volt, előtte kimentem megnézni, tudták, hogy csak a szakmai németet beszélem de erősködtek, hogy a társalgást ráérek kinn megtanulni, nekik nagyon kell a jó nővér. A munkámban nem tudtak kifogást találni, szó szerint mindent megcsináltam amit mondtak, ugrottam minden csengőre, nem tartottam a fél órás engedélyezett szünetet sem nehogy szóljanak, szóval nagyon igyekeztem... de nem értettem a bajor tájszólással beszélő kollégákat. A betegek kedveltek és elégedettek voltak velem, sőt többször amikor nem értettem valamit kézzel-lábbal mutogattunk. A kollégák egy része viszont ellenséges volt. Ami fáj,hogy nem kaptam esélyt, de mostmár mindegy, nem sajnáltatom magam. Ennek ellenére is szeretnék visszamenni, bízom abban, hogy megtalálom a helyem.
Üdv

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 8 hónapja #15537 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

pancserek írta: Na, ez nem igaz mert sokszor ránk is szóltak hogy lassabban dolgozzunk !!!! Bármit megcsináltunk és tegnap is már szinte mondani sem kellet semmit nekünk csak azt, hogy melyik részlegre menjünk ! A ledolgozott 3 napért egy vasat sem fizettek.
A cég: Griesinger gmbh Röviden ennyi a történetünk !

Kérni kellett, hogy csináljátok meg? Ki szólt nektek, hogy lassabban?
Miért fizetnék ki a 3 napot? Benne volt erröl valami a szerzödésben?
Egyáltalán, volt szerzödésetek?

DCT

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #15544 Írta: szjee
szjee válaszolt a következő témában: Állás Németországban - ÁTVERÉS!!!

Kékesi-cső kft pécs ... Száraz építő szakmunkásként mentünk ki dolgozni a szerződés szerint a cég fizette a a szállást és az úti költséget amit nekünk meg kellett előlegezni.. vagyis csak az úti költséget.és azt mondták,hogy az írott szerződést pár napon belül meg kapjuk.. meg mondták hol lesz a szállás.. stb... a munka valós volt.. egy teljes hónapot le dolgoztunk mire nagy könyörgések árán küldtek két írott munka szerződést ami teljesen különbözött a meg beszéltektől.. az egyik német nyelven és szakmunkásként a munka végzés pedig europa... a másik pedig magyarul és kubikosként a munka végzés Németország és Ausztria.. egyetlen fillért sem kaptunk a le dolgozott hónap után... valamint kint dolgozó erdélyiek adtak össze annyi pénzt, hogy haza tudjunk jönni.. tehát figyeljetek.. ezek csalók..nem fizetnek.. kint derült ki az is ,hogy már másokat is be csaptak előttünk.. természetesen a jogi lépéseket meg tettük.... Figyelem... Berki Tamás Pécs, Weisz Péter Pécs,Kékesi Csaba .. Pécs.. dolgoztatnak és nem fizetnek.. figyeljetek oda..