Élelmiszerárak Németországban
- Eva10
- Látogató
Nem tudom, ki hogy van vele, de en ugyanazt teszem, mint Kisne, ha hazamegyek, szinte mindent viszek magammal,mert itt olcsobb. A bevasarlas is. Otthon csak akkor tudnek olcsobban vasarolni, ha lenyegeben szemet minöseget vennek - mivel nem ezt teszem, itt olcsobb.
Gyakorlo haziasszony vagyok, tehat ezt biztonsaggal allitom.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- IrányNémetország
- Nem elérhető
- Administrator
- Köszönetek: 15
Várjuk továbbra is, hogy honnan mit érdemes vinni, mást nem!
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
tehát akkor a tények Rewe, Penny, Netto kontra Spar
mandarin, Rewe, 2 kg !!! dobozos, 1,1€ (330 Ft.), Spar 1 kg !!! hálós 350 Ft
ananász, Rewe, 1 db, 1,2€ (360 Ft), Spar 1 db, 449 Ft
paradicsom, Netto, 1 kg, 1,39€ (420 Ft) ha jól emlékszem, Spar 1 kg 599 Ft
répa, Penny, 1 kg, 49 cent (150 Ft), Spar, 1 kg, 180 Ft
kígyóuborka, Rewe, 1 db. 54 cent (162 Ft) Spar 1 db. 179 Ft
Hagyma magyar hálós 1 kg Sparban 129 Ft., a burgonya 99 Ft. Német árai nem jutnak eszembe. Egészítse ki valaki please !
Német árakat emlékezetből írtam, december közepi árak Darmstadt-ban. Termékek kiválóak voltak, főleg a mandarin !!!!
Magyar árakat lejegyzeteltem a Spar-ban Mohácson a zöldségespultnál, karácsony elötti napon, minőséget nem próbáltam.
Remélem elég objektív voltam
- peteratde
- Témaindító
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
akciósan EDEKA 5kg 0,99 EUR (ezt vittem is haza) nem is annyira az ára miatt, hanem mert sokkal jobban eláll mint az otthoni (eddigi tapasztalatom alapján)
Krumplit nem nagyon veszek, nem ismerem az árát.
A tej ára, amit nagyon sérelmezek (otthon)
Itt a Nettoban a FRISS tej 3,5%-os (finom) 0,57
a TESCO-ban az ihatatlan 1,2%-os tartos tej, akciósan 0,52 volt!
Nagyon finom gyümölcs tea 0,95 20 db
Captain Ceylon TEa 0,69 50 db !!
Amit a TESCO-ban olcsó teát vettem, az mind rettenetes volt
Itt és lengyelországban a kedvező áru tea is nagyon finom (tea ize van )
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Az árak irreálisak. Mo.-on az Interspar és a Spar ez egyik legdrágább üzlethálozat! A Penny, a Netto, és a REWE itt a BRD-ban az egyik legolcsóbb!trosztg12345 írta: Üdv Mindenkinek,
tehát akkor a tények Rewe, Penny, Netto kontra Spar
mandarin, Rewe, 2 kg !!! dobozos, 1,1€ (330 Ft.), Spar 1 kg !!! hálós 350 Ft
ananász, Rewe, 1 db, 1,2€ (360 Ft), Spar 1 db, 449 Ft
paradicsom, Netto, 1 kg, 1,39€ (420 Ft) ha jól emlékszem, Spar 1 kg 599 Ft
répa, Penny, 1 kg, 49 cent (150 Ft), Spar, 1 kg, 180 Ft
kígyóuborka, Rewe, 1 db. 54 cent (162 Ft) Spar 1 db. 179 Ft
Hagyma magyar hálós 1 kg Sparban 129 Ft., a burgonya 99 Ft. Német árai nem jutnak eszembe. Egészítse ki valaki please !
Német árakat emlékezetből írtam, december közepi árak Darmstadt-ban. Termékek kiválóak voltak, főleg a mandarin !!!!
Magyar árakat lejegyzeteltem a Spar-ban Mohácson a zöldségespultnál, karácsony elötti napon, minőséget nem próbáltam.
Remélem elég objektív voltam
Keszthelyen van több kiskereskedö (24 órás nyitvatartással!) azonos árúkészlettel, ahol sokkal olcsóbbak mint a nagyoknál: TESCO/SPAR/LIDL. A magyar ALDI sokkal kedvezöbb árú, mint az északi ALDI itt a BRD-ben! Na, akkor most mi a helyzet? Hogyan számoljak?
(Itt 1,51 eurós dizelt tankoltam (BRD) otthon csak 409 Ft volt literje, ami durván ma 1,31€ !)
DCT
- peteratde
- Témaindító
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Ebben igazat adok neked. De nem erről szól a topik.Nem arról szólna, hogy általánosságban véve itt, vagy ott alacsonyabbb az árszinvonal. Hanem, mit - hol érdemes venni, konkrét árakkal.A Penny, a Netto, és a REWE itt a BRD-ban az egyik legolcsóbb!
Az egyetlen konkrét ár amit írtál, az nagyon erős csúsztatás, mert mikor mentem haza, én 1,419 ért tankoltam, és otthon a legolcsóbb kút amit találtam 413 volt, de ez az egyetlen volt, az összes többi 425-435 között volt.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”