Élelmiszerárak Németországban
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Mivel rövid ittlétem alatt nekem az jött le, hogy Magyarországon élő emberként nem látom át a Németországi helyzetet megélhetés tekintetében, ezért ez úton kérem a segítséget mindenkitől.
Magyarországi és Németországi magyarok!
Itt a lehetőség, írjuk már le ki mire mennyit költ, csak, hogy megértsük egymás nyelvét.
Kezdem a legundorítóbbal : gázolaj :449-Ft (átlag, de van 480-ért is)
benzin (E95) : 428.-Ft(átlagár!)
kis köbcentis diesel szgk csak kötelező biztosítása súlyadó és casco nélkül: évi 36-50 ezer (a két utóbbi összege legalább még egyszer ugyanennyi)
2 éves kis köbcentis szgk átírási illetéke 75X720= 54000.-Ft + 12000 okmánydíj+ eredetvizsga 18500.-Ft (ha TÜV is kell akkor még 25-30.000)
1kg trappista jellegű sajt (nem növényi utánzat) 2430-3600.-Ft
8 dkg schwarzwald schinken 650.-Ft
A c i g i t, piat, kábszert hagyjuk ki ha lehet . Mindenki úgy nyírja ki magát és annyiért ahogyan akarja....
üdv: kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- IrányNémetország
- Nem elérhető
- Administrator
- Köszönetek: 15
- gábköl
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Meg is ragadom a lehetőséget és gyorsan válaszolok (persze nyugodtan olvass vissza a topikban) mielőtt megint elindul a baracklekvár vs. szintetikus barack dzsem vagy 1 hetes szavatosságú, akciós vs. normál téliszalámi ár Magyarországon vita
Az árak hasonlóak, van ami jellemzően olcsóbb van ami drágább. De az élelmiszer ár kb. 3254574257-ik tényező amit figyelembe kéne venni! Sokkal fontosabb pl. hogy mennyit fogsz keresni, az pedig pláne, hogy hol mert az albérletnél bármennyit is spórolnál meg napi árfolyamon átszámítva, a többszörösét simán bukod a lakhatásnál. Aztán a megszokott életszínvonalon pedig úgy még többször annyit!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
gábköl írta: Sziasztok bocsánat nem jó a topic ahová írok de először léptem ide fel! remélem nem utoljára ez most Off téma lesz azt szeretném megkérdezni tőletek,a kint élőktől vagy már kint dolgozottak közül,hogy milyen konkrét élelmiszer árak vannak kint most Németországban Regensburg környékén ? Én még itthon dolgozok de érzésem szerint nem sokáig! szívesen beszélgetnék olyanokkal akik már kint vannak egy kis biztatás gyanánt : ) mindenkinek jó munkát és további szép napot.
Kedves Gábköl!
Szerintem erre senki nem fog tudni konkrétan válaszolni, mert ahogy Mo.-on is, itt sem mindegy, hogy mit és hol veszel? Főleg az nem mindegy, hogy egy adott árú tipusánál mik azok amiket vennél, s mi az amit nem.(disznóhús <-> borjúhús) Mi a nejemmel pl. szinte mindig bió cuccokat veszünk ha tehetjük! Persze itt sincs erre garancia, de legalább azt hisszük, hogy valóban bió a bió! Árban azonban magasan veri ez az árúcsoport a lécet, mert itt is sokkal drágábbak a "normál" árúknál. Azt azért kb. kijelenthetjük, hogy a bayoroknál, így Regensburgban is, elgé magas az árszinvonal, tehát átlagosan nézve drágább minden mint az áatlagos német árak! S ahogy itt Gergő írta, inkább azzal foglalkozz, hogy mennyit fogsz majd keresni a nekindúlsz! A lakbérek és egyéb költségek ugyanis messze megtorpedózzák majd az esetleges élelmiszeres takarékosságod!
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145