Megélhetési költségek Németországban

Több
12 éve 2 hete #25956 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Szia Ancsi82!

Nem szeretnélek elkeseríteni, de itt a mi környékünkön senki nem adna ki nektem 3 szobás lakást.
Itt úgy állnak a dolgokhoz, hogy ahány gyerek legalább annyi szoba+nappali.
De még a nagy lakás nem biztosíték arra, hogy kiadják, mert soknak tartják a gyereket.
Németországban egészen másképp vélekednek arról, hogy mekkora családnak mekkora lakás kell, mint Magyarországon. Persze ez elejében óriási terhet jelenthet anyagilag, de hiába fogod mondani, hogy otthon mekkorában laktál hát senkit nem érdekel.
Ez az én saját tapasztalatom, esetleg lehet, hogy más környéken más a szokás, vagy biztos másképp működik bevándórlók lakta negyedekben vagy környékeken, de nállunk így volt.
Öszintén fogalmam sincs, hogy a törökök hogyan találnak lakást a népes családjuknak.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: DECOTEXT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 2 hete #25959 Írta: Ancsi82
Ancsi82 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Itthon 1+3 félszobás lakásban lakunk, de kint rettenetes drága lenne egy 4 szobás lakást kibérelni szerintem!
Persze ez attól is függ, hogy melyik városban nézi az ember, mert Lahr-ba az ismerősömék egy 4 szobás lakásért 572 eurót fizetnek havonta!
Mondjuk az egyáltalán nem sok, de mi inkább Mannheim-be mennénk, na ott az ismerősünk főnöke a munkásoknak egy 100nm-es, 5 szobás lakást 1000 euróért bérel, hát, az már viszont nagyon sok, ha azt nézzük, hogy mennyi lesz majd a fizetésünk, ha kimegyünk!

Több
12 éve 2 hete #25966 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

BRD-ben ilyen berleti dijjak vannak.
Parszo ritt mar le lett irva, hogy van egy allami ajanlas arra, hogy x fonek, hany nm es hany szoba kellene. Ez egy ajanlas vagy betartja a berbeado vagy sem.
Ennek betartasa altalaban a kornyektol (is) fugg szerintem. A varos legjobb kornyeken, ahol van egyeb fizetos kereslet, ott be fogjak tartatni. Videkebbre, kevesbe keresett helyeken meg orulnek ha van valaki aki berel. Szimpla kereslet - kinalat osszefugges.
Mi egy 3 szobas 70-75nm kecot berlunk, Dusseldorf egy jobb, de nem a legdragabb helyen, 800eur + NK. Ha olyan helyre koltoznenk varoson belul ahol a szomszedban gyartelep van van kisse szinesebb-balhesabb kornyek, akkor az 500-600+NK lenne. Varoson kivul, jo kozlekedessel valahol pedig 500-600+NK-ert 3-4szobas/100nm keco lenne. De erre rajon meg az utazas koltsege!
Egyszoval a lakaskerdes nem egyszeru. Meg kell talalni a kompromisszumot a meg elfogadhato es jo kornyek/ar kozott.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Ancsi82

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 2 hete - 12 éve 2 hete #25968 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

externis írta: Kérdésem, hol található az a szoba ami kiadó?
üdvözlettel.externis

Sajnos elvesztettem a fonalat. Milyen szobáról beszész? Én egy idézetet tettem de egy másik forumból, de az lakás, (telefonszámmal):
Kiadó egy teljesen felújított külön bejáratú egy szoba, konyha,
 fürdőszoba vécével 1 vagy 2 fő részére.Bútorozott.(digitális kábeltévé és internet). 
Rezsivel 40.000 FtEgy hónap kaució szükséges. Érdeklődni: Tel.:
maga tette nyilvánossá! ITT << van az eredeti hirdetés.

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 2 hete #25970 Írta: DECOTEXT

Nata írta: Öszintén fogalmam sincs, hogy a törökök hogyan találnak lakást a népes családjuknak.

Török bérbeadónál akik már a60-as években idejöttek!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 2 hete #25973 Írta: DECOTEXT

Ancsi82 írta: Itthon 1+3 félszobás lakásban lakunk, de kint rettenetes drága lenne egy 4 szobás lakást kibérelni szerintem!!

Ez azért nem kis tévedés, ugyanis a nagy lakások ára általában kisebb mint a kicsiké, mert a rezsi jóval több! ERGO: a bérbeadó úgy próbálja ezt "kompenzálni" hogy olcsóbban adja négyzetméter/euró! A mi lakásunk (II. emeleti, tömbházban) Niedersachsen közepén, 650€ + rezsi (kb. 80 négyzetméter) 4 szoba, étkező.... Gondolkoztunk a nejemmel, hogy egy kisebbe megyünk, mert csak ketten vagyunk. (A gyerekek már régen kirepültek.) Egy 50-60 négyzetméteres, hasonló tipusú a környéken ugyan ennyi. Hát a pár eurós rezsi megtakaritás miatt nem éri meg költözni, így maradunk! Egyébként abban igazad van, hogy ez fokozottan jelentkezik nagyobb (drágább) városokban!

DCT