Megélhetési költségek Németországban

Több
12 éve 10 hónapja #12249 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

"Hát szóval azért ez nem csak kaja ám! Van amikor mosószer, máskor wc papir, stb. Mindig valami más. Igaz gyakran veszönk almát, friss zöldésget. Egyébként egy alapvető dolgot tudok, ahol lényeges különbség van a kettönk kiadása között! Mi nem veszükk a kinai és kétes eredetű élelmiszereket viszont sok BIÓ cuccot veszünk!"

Na, azért a végére mindig csak kibújik a szög a zsákból. :D
Eddig csak élelmiszerről beszéltünk, ami kiderül, hogy nálatok nem csak élelmiszer.
És az tény, mi nem nagyon vesznük bio dolgokat.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12250 Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Nálam konkrétan ott kezdődött a probléma, mikor Attila azt írta, hogy 1500 euróból csak éhen halni lehet. Na emellett én sem tudtam elmenni reagálás nélkül.
Aztán jött azzal, hogy egy személy 400 eurót eszik meg havonta.

És ezek szerintem nem reálisak. Persze hogy lehet így is élni, de ha egy otthoni ezt elolvassa, azt fogja hinni, hogy ez az átlag. Már pedig ha átlagosan él itt valaki, akkor az 1500 euróból nem csak éhenhalni fog, és nem fog megenni egymaga 400 eurót havonta.

Az teljesen természetes, hogy minél több van valakinek, annál többet költ...

DCT, te meg ne húzd fel magad, vagy csak magadban dühöngj.
Én is fogadtam már meg néhányszor, hogy soha többet nem jövök ide, mert néhány hozzászólásod kimindottan árt az egészségemnek, annyira felhúzom magam rajtuk...
Aztán mégis jövök. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: aba55, peteratde

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 10 hónapja #12253 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Egyetértek Astarta,
azok az emberek, akik Mo-ról idejönnek, nem akarnak kezdetben semmi luxust, csak annyit akarnak végre elérni, hogy ne érezzék az otthoni állandó pénzhiányt, a rezsi kifizetésének nehézségét!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: balintviki75, aba55, peteratde, Nata, eszge

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12257 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Szia Decotext!
Egyetertek,en ia altalaban megnezem ezeket.
De: az altalad itt anyagok között olyan is van, ami artalmatlan. Plmi bajod van az agar-agarral, vagy az ecetsavval vagy a citromsavval? Es az E-k között szerepel pl az E-vitamin is, ami kifejezetten egeszseges.
Szerintem az a fontos, hogy mi az az adalekanyag, ami benne van. Mert lehet nagyon karos, de kifejezetten egeszseges is.
Es igen, nemcsak a bio lehet jo, bar mi eleg sok biot eszünk. Mar szinte mindent lehet kapni, es erdekes modon nalunk a legnagyobb valasztek a Tegut-ban van, es az ara is jo.
De 400 eurot meg igy sem eszünk meg fejenkent. Bar ebben a honapban lehet, megközelitjük, mert most volt a születesnapom, es többeket meghivunk, meghivtunk etterembe, munkatarsak, baratok, csalad.
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #12259 Írta: aba55
aba55 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Kedves astarta!
Örülök, hogy mindezt leírtad, mert rögtön felmerült bennem, hogy a gyerekem akkor éhen hal a 6-800 ojrójából? (nem látszik rajta)
Igaz a szállásukat biztosítják, de a kaját maguk veszik, és gyakran küld haza 200-500 eut, plusz a szállítmány amikor jönnek haza. Közben ruházkodik rendesen, péksüteményt reggeliznek, és baromi sok húst esznek, plusz az egyéb fiatalos adalék (csipsz, üdítő, csoki, nutella, keksz stb.). Meg a pacsuli. Kicsit lelombozott Attila hozzászólása, vagyis megzavart, de úgy tűnik, tényleg az igények függvénye a dolog, mint itthon.
A leárazott termékkel kapcsolatban pedig lehet finom ír vajat venni, toszkán szalámit, francia kolbászt stb. olcsón, első osztályú minőségben, bizony én mindig odazizegek az akciós pulthoz, hogy mi a termés, mert nem feltétlenül lejárt cuccokat, vagy csak sz..okat lehet találni. Ha mondjuk a feléért adják, akkor máris olcsóbb mint a hazai. (Interspar, Edeka)
Egyébként mindenkivel egyetértek, bizony a bio az bio, és hatalmas különbség, nem csak az ára miatt! Egyik ismerősöm biotermelést szeretett volna folytatni, és még a szomszédjának is igazolni kellett, hogy nem használ vegyszereket, plusz a saját földjén sem volt évek óta vegyszerhasználat! Nem mindegy, ma már amikor mindenki allergiás valamire, vagy ha még nem, akkor úgyis az lesz, ezek fontos dolgok. Én csak bio fürdetőt veszek a gyereknek, meg a pofakrémem is az, ráadásul nem drágább mint a többi.
Üdv. mindenkinek!

aba55

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12261 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Szia astarta!
Ne dühöngj....azert DCT irasaiban eleg sok jo is van, es van, amin elgondolkodik az ember. Aztan van,ami kiveri nalam is a biztositekot. DE en csak rövid ideig dühöngök, aztan mar nem.Tudod, vegülis nekünk nem mindegy, hogy ö vagy mas - aki nekünk idegen - mit gondol? Az ö elete, nem a mienk. Ha fontosnak tartom,irok valaszt, de azt sem mindig.
Es bizony, föleg amikor a nagy elvarasokra ir - sajnos igaza van. En is azt gondolom, hogy nyelvtudas nelkül vagy keves nyelvtudassal bizony kevesebb bert lehet varni. De szerintem,ha valaki mar teljes erteküen dolgozik, akkor mar teljes bert lehet elvarni.
Attila: most szamolgatom, hogy egyszer fizettem 115 eurot, egyszer kb 90-et, es ma megyünk meg etterembe 5-en, az nem tudom, mennyi lesz - gondolom, 200-nal olcsobb(10-en volt a szülinapom). Ha ezeket is beleszamolom, sem erjük el a 400euros fejenkenti kajapenzt. Attila valoszinüleg gyakran jar etterembe, vagy nem tudom, mit eszik...de ez nem baj, mert az ö dolga. Csak azt jo tudni, hogy nem ez az atlagos.
szia:
Eva