Megélhetési költségek Németországban

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #12220 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Eva10 írta: En el tudom kepzelni peterade kalkulaciojat is, meg a tiedet is, es DCT.et is. Mindegyik igaz, mert masok vagyunk, mas igenyekkel es lehetösegekkel.

Én is ;) különösen peterade kalkulaciojat :laugh:
Na, jó, komolyan. Volt itt már néhány topik hasonló céllal. Mindig takarékoskodós-veszekedős topik lett belőle 1 azaz egyetlen okból kifolyólag minden alkalommal gyakorlatilag percek alatt (mintha lenne lehetőség feliratkozni olyan hírlevélre, hogy ha szerepel ár a hozzászólásban akkor értesítőt kaphasson valaki. :) ez az ok pedig:
Mindig talált valaki, valami olcsóbb vackot valahol, ami természetesen még jobb is ettől meg attól :laugh:
Nos, én sem a reklámokból élek már, gyakorlatilag minden új termék vásárlását több órás információ gyűjtés előz meg és persze a beváltakhoz ragaszkodom de azt hiszem minden túlzás és nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a fenti, kiemelt rész, gyakorlatilag nem igaz! :laugh:
Az igényekkel és lehetőségekkel természetesen egyetértek. ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12221 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Részemről lezárom a kérdést. Nem szeretem, de itt és most idézem magamat.

peteratde írta: Nem értelek benneteket. DCT-ék (ha jól becsülöm) keresnek kb. 4-5000 EUR-t netto. Gyermekeik önállóak, sikerült biztonsági tartalékot gyűjteniük. Mindezért őszinte elismerésem.
Miért nem tudjátok elfogadni, hogy nem mindenki van ilyen anyagi körülmények között. Igenis lehet okosan gazdálkodni. És legtöbbünknek kell is.
Lehet, hogy leselkedtél, de tényleg folytattam vegyipari egyetemi tanulmányokat is :silly: .
De nem erre hivatkozok. A nagyon szennyezet munkásruhánkat is szép tisztára mosta.
Tudod, én semmilyen reklámnak nem hiszek, Kipróbálom, ha jó azt használom. Ez bevált.
De nem akarok leragadni egy dolognál :)

Gyakorlatilag azt írtam, amit Eva, akinek köszönetet is mondtam én is Te is Gergő.
Minden normális ember az anyagi lehetőségeihez alkalmazkodva költekezik. Itt Németországban, általában az is jó minőségű, ami olcsó. Ezt annyian, annyiszor leírtuk már, hogy igazán el lehetne fogadni. Nekem semmi bajom avval, ha valaki a drágább, ismertebb , esetleg jobb minőségű terméket veszi, de miért állítja, hogy csak az lehet jó?
Egyetlen egy dolgon bemutatva:
A 3,5%-os friss tej nagyon finom, és jó minőségű itt. Miért kell mindenféle hülyeséget összehordani tejporról, tartósítóról, ami egyáltalán nincs benne?
Bocs,de még egy. 100%-os pamut frotír zoknit hordok, ez felel meg nekem a legjobban. Kényelmes, egészséges viselet. És tartós! Minőségi ezek szerint. Kb 1 EUR-ért vettem darabját odahaza.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 10 hónapja #12222 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Gergö, megertem. Es neked is igazad van.
En nem mondom, hogy ami eppen olcsobb, az jobb, en csak azt mondom, hogy attol, hogy olcso, meg lehet jo.

A mosopor kerdesben nem tudok allast foglalni, nekem altalaban nem valtak be a tv-ben reklamozott nagyon olcso mosoporok. De elkepzelhetönek tartom, hogy munkasruha mosasahoz szinte mindegy, milyen mosoport hasznalunk.
Nekem többfajta van itthon, mert szin es minöseg szerint is szelektalom a ruhakat.
Egyebkent en ugy ertekelem a hozzaszolasokat, hogy azok tajekoztatasok, mire figyeljünk, mi mennyibe kerülhet...nem is emlekszem, hogy veszekedesek lettek volna.
Ha nem ertünk egyet mindenben, az nem baj szerintem.
szia:
Eva

Több
12 éve 10 hónapja #12223 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Nem igazán értem a hozzászólásodat de az egyetlen amiért reagálnom kell rá az ugyanaz amiért már órák óta itt bohóckodok veled. Nem, hogy elfogadásról lenne itt szó hanem nálad egyszerűen "kiverte a biztosítékot" valaki aki havonta 400-at költ kajára. Mivel nincs neked akkor bajod? Mit tudsz Te elfogadni? Gyakorlatilag képtelenség, hogy ne tudjál bárkinél, bárminél olcsóbban akármit is a lakhelyedtől akár 1000 km-ről is legalább 1 cenntel olcsóbban megszerezni és ráadásul minden jobb minőségű. Ezt nem lehet elfogadni, különösen nem egy olyan embertől akit a reklámok nem, csak az árak tudnak befolyásolni.

Több
12 éve 10 hónapja #12224 Írta: peteratde

Eva10 írta: Peterade, ha nem haragszol meg a kerdesert, mi a baj a bioborral?
Nem ertek ehhez, azert kerdezem
szia:
Eva

Szia,
gondold végig, mitől lesz (elvileg) egy termék "bio"
Szőlőt termeszteni vegyszermentesen gyakorlatiag lehetetlen. (ezen az éghajlaton biztosan)
Szüretelés után, minden tisztességes borászat természetes eljárással kezeli a bort, tehát "BIO"
Egy másik példa:
A legtöbb, különösen a finom, népszerű cseresznye, menthetetlenül "kukacos" lesz, ha nem permetezik.
Az alma, ha összeérnek a termések, még akkor is kukacos lesz, ha permetezik, mert ahol összeér, ott nem éri a permetlé. Gondold el, hogyan lehet "BIO" terméket előállítani.
Nem vagyok szaktekintély a területen, de néhány terméknél nevetségesnek érzem a "BIO" feliratot. Amit én is tudok, hogy nagyon nem mindegy, az hogy mivel etetik azokat az állatokat, ahonnan az állati eredetű elelmiszereink származnak. Sajnos semmilyen rálátásunk nincs arra, hogy amit így cimkéznek, az valóban az.
Együtt dolgoztam valakivel, aki baromfi csomagolóban is dolgozott. Azt mondta, hogy bejött egy szállítmán, és három féleképpen csomagolták. BIO, hazai és import. Ennyi

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Több
12 éve 10 hónapja #12225 Írta: peteratde

Gergoo írta: Nem igazán értem a hozzászólásodat de az egyetlen amiért reagálnom kell rá az ugyanaz amiért már órák óta itt bohóckodok veled. Nem, hogy elfogadásról lenne itt szó hanem nálad egyszerűen "kiverte a biztosítékot" valaki aki havonta 400-at költ kajára. Mivel nincs neked akkor bajod? Mit tudsz Te elfogadni? Gyakorlatilag képtelenség, hogy ne tudjál bárkinél, bárminél olcsóbban akármit is a lakhelyedtől akár 1000 km-ről is legalább 1 cenntel olcsóbban megszerezni és ráadásul minden jobb minőségű. Ezt nem lehet elfogadni, különösen nem egy olyan embertől akit a reklámok nem, csak az árak tudnak befolyásolni.

Attól tartok, nem figyeltél arra, mire válaszoltam az ominózus hozzászólásomban.
Attól verte ki, hogy ha valaki 1200-1300 Eur-t keres, az miért kellene 400 EUR-t költsön kajára, mert abban a hozzászólásban ez állt.
Ha igaz, hogy kell egyébre 40 EUR havonta, akkor még mindig 360 EUR kellene kajára, mikor közel a minimumot keresi valaki?
Na ez az ami teljesen nonszensz. NEM azt mondom, hogy nem lehet ennyit, vagy akár sokkal többet elkölteni! Nem szükséges!