Megélhetési költségek Németországban
- peteratde
- Témaindító
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
A modern ember sajnos rengeteg kemikáliát használ. Kezdve a pipere cikkekkel, folytatva a rengeteg gyógyszer és gyógyszernek nem minósülő egyéb szereken át. az élelmiszerben elfogyasztottakig. És még biztosan lehetne sorolni.
A múltkor a gyógyszerekről beszélgettem valakivel, és kérdezte, hogy én mit szedek. El kellett gondolkodnom rajta, hogy utoljára mikor és mit vettem be!!. Ha megfázom, náthás vagyok, vegy valami virusos fertőzésem van, nem szedek semmit. Ha nagyon muszáj, akkor gargarizálok, de kiköpöm. Még véletlenül sem szopogatok el semmit, amit aztán lenyel az ember. Nem használok öblítőszert, mert ugye az öblítés azért (is ) lenne, hogy NE maradjon vegyszer a ruhán. Elvből nem használok deodort, sem más hasonlót. Tehát meggyőződésem, hogy a szervezetmebe még akkor is sokkal kevesebb ártalmas szer kerül, ha az élelmiszerre kevésbé tudok vigyázni. Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy az immun rendszerem példa értékű.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sok "E"-nek nincsen különösebb káros hatása abban a mennyiségben ami egy egy élelemben van, de a gond a sokféle anyag kombinációja illetve az anyagok mennyiségének összessége! Tudod a kigyóméreg esete! Kismértékben gyógyszer..... Nos, ebben is a határ eset, abban is csak annyi van benne amennyi lehet... aztán mi meg esszük mind! A gyártók tehát betartják az előírásokat csak hát a szervezetünkbe sokkal tőbb ilyen szer kerül! Aztán ezek kombinációját nem nagyon vizsgálják, s lehet külön külön valami ártalmatlan, egyben a szervezetben meg rákkeltő! Itt egy drasztikus példát mondok : az atombomba! Két kis darabban, semmi gond, de ha "összerobbantják" akkor eléri a "KRITIKUS" tömeget és beindul a láncreakvió.....! Ezenkivűl van nagyon sok természetes (biológiai) tartósítószer is. Nagyanyáink soha nem használtak vegyszereket, s az a kettő amit gyerekkoromban hallottam az a szalicil és a szódabikarbóna (no meg a só és az ecet) .( A 400 eurós határnál én folyamatosan 2 személyről beszéltem. A nejemmel együtt viszont luxus nélkül is alaposan túl vagyunk havonta ezen az értéken! Igaz, nem nézzük az árakat, hanem azt vesszük ami kell és ami minőség! Megette a fene, ha itt a BRD-ben is úgy él valakinek mint otthon! Akkor nem sok értelme va kijönni!! Takarékoskodni és garasoskodni otthon is lehet!Eva10 írta: Szerintem az a fontos, hogy mi az az adalekanyag, ami benne van. Mert lehet nagyon karos, de kifejezetten egeszseges is.Es igen, nemcsak a bio lehet jo, bar mi eleg sok biot eszünk. Mar szinte mindent lehet kapni, es erdekes modon nalunk a legnagyobb valasztek a Tegut-ban van, es az ara is jo. De 400 eurot meg igy sem eszünk meg fejenkent. Bar ebben a honapban lehet, megközelitjük, mert most volt a születesnapom, es többeket meghivunk, meghivtunk etterembe, munkatarsak, baratok, csalad. szia:Eva
DCT
- Norbeee
- Látogató
Szokásos kérdéssel fordulok én is hozzátok...
Úgy alakult, hogy kaptam egy lehetőséget Münchenben és havi 2000 Euros nettót ajánlanak. Egyedül mennék 31 éves férfiként. Próbálok eligazodni itt ki mit ír de elég kesze-kusza. Én arra saccolok, hogy ha a városhoz közel találok szállást akkor olyan 1800 Euro kell majd minden hónap végére minden kiadással együtt. Ezért szerintem ez a nettó kevés. Ti mit gondoltok?
Egy regionális középvezetői pozíciót kapnék meg luxusdivatszakmában. Azt gondolom, hogy reálisan 3000 nettó lenne az amit ez a pozíció ér. És akkor az ember tudna félretenni is tehát nem a semmiért hagy itt mindent.
Még annyi, hogy a lakásbérlésben tudnátok tanácsokat adni ha nem Münchenben hanem mellette szeretnék kivenni merre érdemes? Lehetőleg 1 óránál nem több utazással.
Köszönöm előre is!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Norbeee írta: Üdv. Mindenkinek!Szokásos kérdéssel fordulok én is hozzátok...Úgy alakult, hogy kaptam egy lehetőséget Münchenben és havi 2000 Euros nettót ajánlanak. Egyedül mennék 31 éves férfiként. Próbálok eligazodni itt ki mit ír de elég kesze-kusza. Én arra saccolok, hogy ha a városhoz közel találok szállást akkor olyan 1800 Euro kell majd minden hónap végére minden kiadással együtt. Ezért szerintem ez a nettó kevés. Ti mit gondoltok? Egy regionális középvezetői pozíciót kapnék meg luxusdivatszakmában. Azt gondolom, hogy reálisan 3000 nettó lenne az amit ez a pozíció ér. És akkor az ember tudna félretenni is tehát nem a semmiért hagy itt mindent. Még annyi, hogy a lakásbérlésben tudnátok tanácsokat adni ha nem Münchenben hanem mellette szeretnék kivenni merre érdemes? Lehetőleg 1 óránál nem több utazással.Köszönöm előre is!
Aki ma neked, Németországban ennyi nettót és így igér ,az szélhámos! Egyedülállóként az egyes adócsoportba fogsz tartozni. A legjobb esetben is 5000 euró feletti bruttó bért kéne, hogy adjanak, hogy 2874,43 euró nettót kapj! 3800 bruttó kéne, hogy 2.275,26 € legyen a nettód, a bayoroknál! Én nyilvánosan megeszem, mustárral a felmosó rongyunkat, ha Te ezt megkapod mint pályakezdő, mert itt annak fogsz számitani, hacsak nincs valamilyen korszakalkotó találmányod amit meg akar a német venni tőled!!
SOK SIKERT!
Nettó bérkalkulátor << Link a számításokhoz!
DCT
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
DECOTEXT írta:
Norbeee írta: Üdv. Mindenkinek!Szokásos kérdéssel fordulok én is hozzátok...Úgy alakult, hogy kaptam egy lehetőséget Münchenben és havi 2000 Euros nettót ajánlanak. Egyedül mennék 31 éves férfiként. Próbálok eligazodni itt ki mit ír de elég kesze-kusza. Én arra saccolok, hogy ha a városhoz közel találok szállást akkor olyan 1800 Euro kell majd minden hónap végére minden kiadással együtt. Ezért szerintem ez a nettó kevés. Ti mit gondoltok? Egy regionális középvezetői pozíciót kapnék meg luxusdivatszakmában. Azt gondolom, hogy reálisan 3000 nettó lenne az amit ez a pozíció ér. És akkor az ember tudna félretenni is tehát nem a semmiért hagy itt mindent. Még annyi, hogy a lakásbérlésben tudnátok tanácsokat adni ha nem Münchenben hanem mellette szeretnék kivenni merre érdemes? Lehetőleg 1 óránál nem több utazással.Köszönöm előre is!
Aki ma neked, Németországban ennyi nettót és így igér ,az szélhámos! Egyedülállóként az egyes adócsoportba fogsz tartozni. A legjobb esetben is 5000 euró feletti bruttó bért kéne, hogy adjanak, hogy 2874,43 euró nettót kapj! 3800 bruttó kéne, hogy 2.275,26 € legyen a nettód, a bayoroknál! Én nyilvánosan megeszem, mustárral a felmosó rongyunkat, ha Te ezt megkapod mint pályakezdő, mert itt annak fogsz számitani, hacsak nincs valamilyen korszakalkotó találmányod amit meg akar a német venni tőled!!
SOK SIKERT!
Nettó bérkalkulátor << Link a számításokhoz!
Háát, készítheted azt a "fókát". Az én nettóm "enyhén" szólva is rendesen felette van a 2000-nek, de a bruttóm (a céges járulékokkal együtt sem) nem éri el a 3.200,- at.) Egy nettó bért tudni kell ám összerakni is. Van milló adó és járulékmentesen adható juttatás is ám.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kisgalambom! Ha Te éjjaszaki pótlékot és egyéb járulékot kapsz, az nem nettóbér! Az járulék vagy pótlék! Én is kapok pl. teljesitmény pótlékot ami megvonható és csak adható! Ezt soha nem szabad azonban a netódhoz számolni, még akkor sem ha adózott jövedelem! Ismerősöm kamionos. A nettója 1370 euron. Kézbe pótlékokkal azonban 2000 felett kap, ha úton van. A szabin van vagy beteg akkor ecet!zigeuner írta: Háát, készítheted azt a "fókát". Az én nettóm "enyhén" szólva is rendesen felette van a 2000-nek, de a bruttóm (a céges járulékokkal együtt sem) nem éri el a 3.200,- at.) Egy nettó bért tudni kell ám összerakni is. Van milló adó és járulékmentesen adható juttatás is ám.
Olvass figyelmesen és ha Te már itt dolgozol, akkor valószínű, hogy nem tegnap jöttél ki!
Egyébként is arról volt szó, hogy valamelyik "cég" így hirdet anélkül, hogy tudná kinek milyen adócsoport jár! Továbbra is állítom, hogy nincs becsületes cég ahol nettó ilyen ajánlatot tesznek! A BRD-ben becsületes cégek bruttó béreket ajánlanak, ha egyáltalán hirdet valamelyik így! Tapasztalatom szerint a bér megegyezés kérdése és rendszerint először pályázat után az első elbeszélgetésen szokott szó esi erről ahol megkérdezik a pályázótól, hogy mi az elképzelése és erre tesznek egy ajánlatot!!
UI: olyan elképzelhető, hogy jutalékos rendszerben egy elérhető nettóról beszélnek! Itt a feltételes mód azonban fontos: ELÉRHETŐ! Ez tehát nem garantált és nem beigért!
DCT