Megélhetési költségek Németországban

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21029 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Zigeuner, a jarulekmentesen adhato juttatasok erdekelnenek engem is!
Ha leirnad, megköszönnem.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 4 hónapja #21086 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Szia Decotex! B)

A férjem első teljes havi fizetése netto 2400 Euro volt, úgy hogy jó néhány ünnep nap volt májusban ami miatt nem dolgoztak és még ezen felül a téli leállásra is rakott a cég félre. Időben jóval kevesebbet dolgozik mint itthon dolgozott úgyanebben a munkakőrben.
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem minimálbér, de meglehet keresni kezdőként és nem tökéletes nyelvtudással is, csak dolgozzni kell és minél hamarabb bizonyítani! :)

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 4 hónapja #21089 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Nata en azt gondolom, függ attol is, hogy mit dolgozik, milyen gyakorlattal, es mennyire keresett a szakmajaban. Bizony lehet ennyit keresni, meg többet is.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 4 hónapja #21148 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Megélhetési költségek Németországban

Nata írta: Szia Decotex! B) A férjem első teljes havi fizetése netto 2400 Euro volt, úgy hogy jó néhány ünnep nap volt májusban ami miatt nem dolgoztak és még ezen felül a téli leállásra is rakott a cég félre. Időben jóval kevesebbet dolgozik mint itthon dolgozott úgyanebben a munkakőrben.Tisztában vagyok vele, hogy ez nem minimálbér, de meglehet keresni kezdőként és nem tökéletes nyelvtudással is, csak dolgozzni kell és minél hamarabb bizonyítani! :)

Ez félrevezető azok számára akik most érkeznek vagy terevezik a kijövetelt! Lehet ennél többet is keresni! Ez azonban a pályakezdőknél és a most érkezőknél nem jellemző! Egy reális információ többet ér! Én soha nem állítottam, hogy ez lehetetlen csak azt, hogy nem jellemző és messze nem tipikus! A legtöbb ember, ha kiérkezik nem fog 1300-1600 nettónál többet keresni a kezdetben és még ez is jónak mondható, ha most az adócsoportokat nem veszem figyelembe! Hiányszakmáknál azonban jók az esélyek, de ezekre otthon is szükség van és nem jönnek!

DCT

Több
12 éve 4 hónapja #21153 Írta: Nata

Decotex nem írtam sehol, hogy ez jellemző lenne, de azt sem gondolnám, hogy félrevezető, mert ez tény hogy ennyit keresett, a mi esetünkben ez a reális és ezért nem írhattam más. Jó néhányszór lehúztad már az útépítőket, beláthatnád, hogy nem kell őket annyira sajnálni, nem is olyan szőrnyű a fizetésük, :) és mind ez adó 1.-es kategóriában, béremelés előtt.
Pont a te tanácsodat fogadta meg a férjem, hogy adja el magát és bizonyítson.
A jövőben is ilyen hatása lesz a tanácsiadnak, igérem mind megfogadjuk ;)
Remélem a közeljövőben még a tartalék kébzésre vonatkozó bevált módszereidet is eltudjuk sajátítani, de erről még beszélünk :kiss:
Köszi az eddigieket!

Több
12 éve 4 hónapja #21154 Írta: Nata

Szia Éva!
Persze az természetes, hogy szakma és szakorlat függő a fizetés, én csak arra reagáltam, hogy 2000 Euró nettot kezdőnek lehetetlen megkeresni. Végül is nekem most csak az számít, hogy ilyen hihetetlen összeget kapott egy hónap munkáért, ezt még meg kell szokni, de most nagyon boldog vagyok. Már csak az kell, hogy újra mind a hatan együtt lehessünk :)