Megélhetési költségek Németországban
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 208
Nem akarok beléd kötni...de!
1, Én személy szerint 16 éven keresztül szívtam, fújtam a cigifüstöt, volt úgy, hogy egyiket a másikról gyújtva.
Egy szép nap kb 8 éve (mikor még a cigi ára fele ennyi sem volt) letettem a dobozt (napi 2 dobozt!!) és másnaptól nem gyujtottam rá.... Ez havi 60 doboz cigi! jelenlegi áron itthon úgy 40.000 Ft. Kint gondolom majd duplája lenne.
2, Bár ugye a magyar büszke szittya fajta, nem szereti a fajtáját segíteni (az utóbbi RTL-es 20 évben) mi lenne, ha többen összefogva egy autóban mondjuk 5-en, vagy kisbuszban mondjuk 9-en együtt költségmegosztva hazajönnétek havonta 1 napra, vagy pár órára? (vagy az kényelmetlen... )
A kamionsofőrök miért tudják ezt megtenni? Van, hogy 8 hét után egy ölelésre, egy gyermekfej símogatásra haza tudnak szaladni...és érdekes, de utána sokkal jobb a közérzet!
Ugye, hogy találtam neked mindjárt majd egy havi törlesztőrészletet?
Persze, hogy kemény így a világ, de dobd el azt a tetves cigit és ha egy órára is de érintsd meg a családod néha.....a többi meg kitartás kérdése.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Amúgy nem korrekt ez sem! A 99 centes "kenyeret" a 300 forintos kenyérrel összevetni. Legyen az inkabb minimum 3 euró!DrWatson írta: Az árak: Itt egy kiló kenyeret veszek 0,99 euroért, ( egy hétig eláll). Otthon a Tescos kenyér 174 Ft/kg és 2 nap múlva penészes. A normális kenyér 300 -320 Ft otthon is
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos, én az árakról nem fogok veled vitatkozni, mert nem tudom, hogy hol vásárolsz Mo.-on. Mi évente 3x 4x megyünk haza. A heti költségünk (lakbér és rezsi nélkül) sokkal kevesebbe jön mint itt kint a BRD-ben. Ehez a gépkocsit és üzemanyagot sem számitom bele csak élelem és a napi szükségleteket nézem! INFO: s mi még nem is drága városban lakunk, úgy pl mint a lányom aki Münchenben él! ha a müncheni árakat vesszük alapul annál még drasztikusabb a különbség! Hozzá tartozik az is az igazsághoz hogy ha valaki keleten él ott jóval olcsóbb mindn mint a nyugati részen de még ez sem megy alá a magyar árszintnek. Külön meg kell még jegyeznem a csomó szociális támogatás Mo.-on amit itt az átlag polgár nem kap! Mo.-on még az ártámogatásoknak is van támogatása.....DrWatson írta: Az árak: Itt egy kiló kenyeret veszek 0,99 euroért, ( egy hétig eláll). Otthon a Tescos kenyér 174 Ft/kg és 2 nap múlva penészes. A normális kenyér 300 -320 Ft otthon is / kg. A vaj ( nem margarin) mondjuk a kerrygold itt 1,65 -1,25 euro között van, otthon 720 Ft. A Tej 3,5% os itt kinn 0,59 euro/ liter, otthon a Penny-ben a 2,8-as 170-180 Ft. A Húsfélék közel egy árban vannak.
Én nem tudom, hogy Te hol és milyen tejet szoktál venni, de amit mi veszünk az 1,1€/liter. Igaz nem tejporból van!
DCT
- Emilio33
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 52
Mi otthon ha Bio tejet veszünk, akkor ha jól emlékszem 380 Ft. körül fizetünk érte (ez olyan 3 hónapja volt, nem tudom lehet már több). Ez több, mint az 1.1 Eurós tejed BRD-ben. Itt Frankfurtban, kb 20-30-40%al költünk többet élelemre, mint otthon. Ez azért nem számottevő különbség, szerintem.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Most akkor miről beszélünk? Mo.-on olcsóbb vagy itt??A fura, hogy a kereseteket mindig abszolultértékben hasonlitgatjátok, a megélhetést már nem! S ha ez neked nem nagy különbség, akkor vedd még azt is figyelembe, hogy itt mennyi egy átlagos lakbér/rezsi bérlakásnál és mennyi Mo.-on! Na, leesett végre??Emilio33 írta: . Itt Frankfurtban, kb 20-30-40%al költünk többet élelemre, mint otthon. Ez azért nem számottevő különbség, szerintem.
Foglalkozása: anya
TGYÁS
Anyasági támogatás
Babakötvény
Családi pótlék
GYES
GYED
GYET
S ha ehez még hozzászámolod, a két ország közötti össztámogatási rendszer
óriási különbségét, akkor végleg nem értem, hogy hol csúsztál el ezzel a
számolgatásnál! Pl. mennyi ott egy ovodai/bölcsődei férőhely ára? S itt?
Vagy: hol van itt olyan, hogy: "foglalkozása anya" és ezért kapja a lét??
DCT
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
Hoppa!! Nalunk errefele , erdekes Frankfurtban a BIO Tej = 1.20 Euro.Deco!
Mi otthon ha Bio tejet veszünk, akkor ha jól emlékszem 380 Ft. körül fizetünk érte (ez olyan 3 hónapja volt, nem tudom lehet már több). Ez több, mint az 1.1 Eurós tejed BRD-ben. Itt Frankfurtban, kb 20-30-40%al költünk többet élelemre, mint otthon. Ez azért nem számottevő különbség, szerintem.
Tudja a kanya most, hogy az hany forint.
De Emilio. Egy jo tanacs. Gondolj Somaliara, Sudanra es arra, hany millio ember
ehezik a vilagban es ne lakomazzatok mint magyarban hanem kevesebbet egyetek.
Vagy mar nem jarja magyarban?
Ma paprikas krumpli az ebed. (pelda). De jo, maradt meg belöle holnapra.
Oh ne, holnap is paprikas krumpli??
Nö. Csinalunk belöle holnap krumplis tesztat kovaszos uborkaval.
A legsporolosabb a magyar konyha.
Vagy csak volt?
A Deco mar emlitette, hogy mennyire egy emberre jön ki a kiadas a kajara
hetente/havonta.
Nem is egeszseges annyit ennyi, hacsak nem vagy banyasz vagy kohasz
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!