Megélhetési költségek Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Ez teljesen elfajult értelmetlen veszekedés lett! Persze, hogy nem kell annyit költeni amennyit mi! Sőt lehet visszamenni Magyarországra is! Ott lehet úgy élni, hogy minden forintot 10x megforgatsz mielőtt elköltöd!peteratde írta: Na ez az ami teljesen nonszensz. NEM azt mondom, hogy nem lehet ennyit, vagy akár sokkal többet elkölteni! Nem szükséges!
TUDTOMMAL AZ EGÉESZ LAP, ÉS AZ ÖSSZES TÉMA LÉNYEGE, HOGY HA VALAKI KIJÖN MIÉRT JÖN KI ÉS MIÉRT AKAR JOBBAN ÉLNI! LEHET SPÁRTAI MÓDON CSAK A LEGSZÜKSÉGESEBBET KÖLTENI, AKKOR ÉN MEGÉLEK 4€/NAP ÉLELEMŐL.
A folyóra megyek mosakodni, megyek a "Tafel"-re kajáért és egyébért, és néha kibelezem éjjel a vöröskeresztes konténereket, s akkor még szuper cuccaim is lesznek! Kedves Peteratde! Ha Te igy akarsz élni, én nem vagyok ehez társ! Te nem tudod az otthoni begyöpösödött, soherséget levetni! Én ide többet nem írok, amig ilyen béna nézeteket vallanak egyesek és nem a reális dolgokkal foglakoznak! Most megyek kirabolom a szomszéd benzinkutat, s kapok szállást, kaját és teljes ellátást ingyen az állam költségn > több évre is (ha bele is lövök egy kettöt a bezinkutasba., mert hiszen "nem szükséges költeni semmire, ha az amber kaphatja is".....(szuper olcsó mulatság lesz!)!!
Csá Peteratde!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szerintem pedig Te nem figyeltélpeteratde írta: Attól tartok, nem figyeltél arra, mire válaszoltam az ominózus hozzászólásomban.
vagy nem arra válaszoltál amire akartál illetve amit állítottál most. Döntsd el.peteratde írta: Az hogy a fele elmegy lakásra (650) ez elképzelhető, sőt drága városban még esetleg kevés is. De 400 EUR-t ki eszik meg egyedül, ha nem jár étterembe? Én 100-120 EUR körül költök havonta kajára.......
1-2 megjegyzés: Senki nem írta, hogy kellene. Leírta szerinte mennyi. Itt jön a Te "megértésed" a "De" után, majd máris a saját példád. Az pedig a hozzászólásaid minimum 70%-át tekintve ezen a fórumon egyvalamit garantálnak: bármiről is van szó az a legolcsóbb, tehát csak az alsó küszöbe lehet mindennek. Innentől kezdve miért is gondolod, hogy ez általánosítható, (megírod alsóhangon az általad tapasztalt és dokumentált árakat) bármi köze is volna pl. a megélhetési költségekhez. Annyit ér amennyit írtam: alsó küszöböt (kezdőknek tökéletes akik (érthetetlen módon) nem elegendő tőkével érkeznek). Látható, hogy Te ezt a pozíciót (alsó küszöböt) nem szeretnéd tartani, havi 400 elképzelhetetlen (holott magad is írtad, hogy 1000-et is el tudnál költeni), ami drágább az feleslegesen drágább és mindenből elég egy kicsi évekig, stb.
Amúgy otthon sem kell hetente 20-30 ezerért vásárolni mégis az a jellemző, ergo az egész mögött az áll, hogy ki jön az ember, megtalálja a legolcsóbb vackokat és hirdeti az igét, hogy jobb és olcsóbb. Hát, nem tudom. Nem rég, néhány napja írta valaki, hogy nem is költözik olyan helyre ahol nem tud shoping-olni. Akkor mi a nonszensz és mi a reális?
Amúgy saját tapasztalat pl. a kenyérfogyasztást illetően: ha valaki hozzá van szokva otthon a friss, meleg kenyérhez az egyenesen észre se vegye ha esetleg peteratde kenyér árat ír! Gyakorlatilag kizárt, hogy annak amit kenyérnek el tud fogadni peteratde hiteles árat írhatna. Komolyan.
Az egyébre pedig mint írtam, minimum 40. Senkit nem akartam sokkolni, nem akartam túlozni.
Valószínűleg teljesen helytálló az a megállapításom, hogy a konkrét élelmiszereken túl további 400-at simán elköltünk (tehát fejenként 200-at!) havonta drogériára és jelzem nem vagyunk azok a típusok akiknél bármikor enni lehet a földről vagy külön gardrobszekrény kéne a személyes higiéniához szükséges cuccok tárolására, elférünk 5-6, kis sarok polcon mindketten. Jahh, a hajzselé, ami neked NO COMMENT. Én szeretem 2 naponta megmosni a hajam, viszont olyan jó kis hajszerkezetem van, hogy gyakorlatilag hajsütő vassal nem csinálsz bele egy nap alatt sem egy enyhe ívet. Lenyalt, igénytelen, oldalra fésült hajjal meg nem megyek emberek közé, így bizony elég sokat használok.
Tehát, összefoglalva:
Abban a hozzászólásban nem az állt, hogy 400 EUR-t kell, hogy költsön valaki kajára és Te pedig nem, hogy elfogadó és megértő vagy hanem egyenesen ennek az ellenkezője.
- Eva10
- Látogató
En nem beszeltem vegyszermentessegröl,hanem bio termekröl. Nem ugyanaz.Ha jol tudom, vannak olyan keszitmenyek, amelyek nem maradnak meg a termekekben, es vannak egyeb lehetösegek is.
Lehet, hogy nem minden bio, amire rairjak, de hiszek abban, hogy legalabbis kevesebb karos vegyszert tartalmaz.
Teljesen vegyszermentesen ugysem lehet elni, de legalabb fogyasszunk belöle kevesebbet. En gyakran megnezem, mi van a termekben, amit megeszem,ha bio,ha nem.
Lehet, hogy vannak hamisitasok is, de remelem, nem ez az altalanos, En ismertem szemelyesen biotermelöt, es tudom, hogy a termekei valodiak. Egyebkent altalaban finomabb is az ize annak a termeknek, ami nem vegyszeres.
A lanyomnak volt 3 het Landwirtscahftpraktimuma, amit egy biogazdasagban kellett eltölteni. Ö eppen Sachsenben volt, es 3 hetig ott lakott, dolgozott, mint az osztalytarsai is mas gazdasagoknal.
szia:
Eva
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Eva10
- Látogató
Es gyakran a parasztok is odafigyelnek, nem mindenki vegyszerezi agyon a termeket.
Ja, es en is eszem pl eleg sok edesseget -sajnos - es mast is, ami nem egeszseges.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
LINK >> Verdickungsmittel:
E 406 Agar-Agar aus Algenarten gewonnen
E 407 Carrageen aus Algenarten gewonnen
E 410 Johannisbrot- aus Samen der Tropenfrucht
E 412 Guarkernmehl aus Samen tropischer Früchte
E 413 Traganth aus Harzen tropischer Sträucher
Säuerungsmittel
E 260 Essigsäure
E 270 Milchsäure
E 330 Citronensäure
S ezek mind lehetnek a kajában:
Lebensmittelzusatzstoffe sind einer oder mehrerer folgender Gruppen zugeteilt.
Antioxidationsmittel (Antioxidans)
Backtriebmittel
Komplexbildner
Emulgator
Farbstoff - Lebensmittelfarben
Festigungsmittel
Farbstabilisator
Geliermittel
Geschmacksverstärker
Kaumasse
Konservierungsmittel
Mehlbehandlungsmittel
Säuerungsmittel
Säureregulator
Schaummittel
Schaumverhüter
Schmelzsalz
Stabilisator
Süßungsmittel
Treibgas, Schutzgas
Trägerstoff, Füllstoff, Trennmittel
Verdickungsmittel
Feuchthaltemittel
Überzugsmittel
Mineralstoff
DCT