Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 5 hónapja #19801 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

keeek írta: ugy ertem, lehet h magahoz a bevallashoz praktikus a konyvelo, de az mar csak ev vegen kerul sorra, azt h minek a szamlajat tegyem el, az meg mostantol indul.

Nagyon 1xű. El kell tenni minden számlát. :) ;)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja #19802 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

htimea írta: Hmmmmmm......

http://index.hu/belfold/2012/05/25/kadar_zsirjat_nyogi_a_magyar/

Jópofa. :) Még szép, hogy 20 év nem volt elég. Örüljünk ha 200 elég lesz "felnőni" az egész országnak. :laugh:

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19803 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Felejtsd el ezeket a programokat elsore!:) Elso alkalommal mindenkepp megerio egy konyvelovel beszelni. Szerintem! A nemet adorendszer meg akkor is egy katyvasz lesz ha beszeled a nyelved:) Nekem egy kulsos ceg ceg, pwc, intezi az adobevallasomat, de magyar kollegam probalgotott kulonfele progikat. Az egyik szerint neki kellett volna pluszban 500EUR-t fizetni. MAjd elment egy konyvelohoz akinek a programja, tudasa szerint o kapott vissza kb. 500 EUR-t. NAgyon nem mindegy! Magyar kollegaim mindegyike visszedett edig eves szinten 500-900EUR-okat konyvelovel. A konyvelok koltsege meg ugy 100 EUR korul mozog..

Több éve csináljuk a nejemmel évenkét 10 (tíz) eurós programmal az Aldi Nord-tól, amit a Computerbild is és a TV-ben a WISO (ZDF) is tesztelt, és nagyon jó eredménnyel zártak! Ha valaki ezekkel nem tud bánni, akkor menjen el valakihez! Nagyon kis értelemmel (!) és pontos kitöltéssel (!) azonban kivállóan alkalmasak családi adóbevallásra!! Sőt, lemásolva a CD-t a fiam és a lányom is ezzel szokta csinálni! Eddig soha nem volt gond és mindig stimmelt a dolog!

Nekem amúgy tök mindegy! Nem akarok egy programnak sem reklámot csinálni!
Fizessetek a könyvelőnak vagy akinek akartok!

PS: ahogy az elején irtam, maszekoknak, vállalkozóknak nem
tudom, hogy alkalmas e! Ezt azonban nem is állítottam!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19805 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

keeek írta: nem vetem el a konyvelot, csak kivancsi vagyok, h o vegigkerdezi, h adott evben nem koltottel-e veletlenul erre vagy arra, mert akkor azt levonhatnad? ugy ertem, lehet h magahoz a bevallashoz praktikus a konyvelo, de az mar csak ev vegen kerul sorra, azt h minek a szamlajat tegyem el, az meg mostantol indul. remelem egyebkent h magat a bevallast megcsinaljak majd a melohelyeinken, es nekunk csak a visszaigenyles marad, aztan az max nem sikerul maximumra.

Kedves Keeek, én meg is indokolom, hogy miért előnyösebb egy ilyen program, mint egy könyvelő! Az ilyen nagyon is fontos programmokat az adóhatóság is ellenörizeti. Ezen kivül az install után a legfrissebb update biztositja az adófitőnek azt, hogy a legújabb törvényeket és előírásokat valamint lehetőségeket igénybe tudjuk venni, míg a könyvelőknél messze nem biztosított az, hogy képzik magkat és mindig aktuális a tudásuk annál is inkább, mert minden továbbképzés nem kis pénzbe kerül(ne) nekik is!
;)

A másik az, hogy ők is ugyan ezekkel a programmokkal
dolgoznak, csak ők 100-150 euronért!!

:P :P :P

Info: az idei CD-t már novemberben piacra dobta az aldi. Mivel az adókártya
kivonat csak január után jött meg (mint mindig) így csak ez után lehetett az
adót megcsinálni! Az ingyenes (!) update 13 MB volt, tehát 2-3 hónap alatt
is volt valamilyen változás..... Ezt amikor felteszed a gépre autómatikusan
letölti a prgram, ha van internet kapcsolat! (Ezt azért feltétlenül meg kell tenni!)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: keeek

Több
12 éve 5 hónapja #19808 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Tímea
Ugyanez a portál:

Egy idézet belőle:

Az elmúlt két év eredményei vitathatatlanul könnyebbé tették a családok, a bérből és fizetésből élők életét.

Nagyjából ennyire igaz a Kádár rendszer nosztalgiájáról szóló felmérés.

Az alapkövetkeztetéséhez csak annyit: akkor ( ha emlékszel rá, vagy esetleg hallottál róla ) azt büntették aki nem dolgozott, most azt, aki dolgozik.
Szintén közvéleménykutatás, csak saját :evil:

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza

Több
12 éve 5 hónapja #19848 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Miklós,
tudnék állást foglalni pro s kontra, nyilván szubjektíven,hiszen hogyan is lehetne másképpen.
Ezért indult így a közzétételem: "hmmmmm...."
Közvélemény kutatást szerintem egy bizonyos életkoron túl mindenki végez,mert keresi a miértjeire a válaszokat. :)