Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19658 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta: Nem esek tévedésbe....a Német az német....a Román az román....a tolvaj az meg tolvaj.Dolgoztak, dolgoznak a magyar földeken is bőven ezek a védelmed alatt állók.Minket is csak az olcsó munkaerő érdekelt...eleinte, most meg már miután még a lakatot is el kell zárni, nehogy azt is ellopják, a nagymamák mellé ötszörös mennyiségű farkaskutyát kell költöztetni, hogy lassabban tudják őket agyonverni, már csinálnánk vissza ezt a nagy keleti munkavállalási liberalizációt...de nem megy. Gondolom (remélem) a német nem ennyire kiskorú.

Nem általánosítasz egy kicsit?! 23 éve vagyok itt kint, de még nem loptak meg soha! Még kint ahgyott és nem zárt kerépárt sem vitték el, pedig 3 hét szabi után jöttünk haza s vettük észre.... ha meg ennyire rosszak a tapaszatalataid, akkor valószínű, hogy rossz (túl olcsó) környéken lax! Ilyen helyeken valóban összegyűlhet az "alja"....

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #19660 Írta: DECOTEXT

Julianna írta: Mindezzel csak azt akarom mondani,hogy nem mindnehol lehet a mókuskerék jellegü "többet-gyorsabban-hatékonyabban elvvel elöbbre jutni". Ès az sem igaz, hogy a német munkaerö mindig jobb, gyorsabb, többet dolgozó, szorgalmas, munkájáért epedö stachanovista. A valóság szerencsére ennél árnyaltabb.

Nem dolgozik a német sem sokkal többet mint a magyar. Sőt van ahol kevesebbet! Mint említettem, nem abból van a jó élet és a jó fizetés, hogy belegebed valaki a munkába. Te kaszálhatsz egy hónapig is és nyomorékká dolgozhatod magad, én azt egy nap alatt elvágzem amit Te, mert én kombájnnal dolgozom. Kevesebbet dolgozom, mégis sokkal nagyobb értéket állítok elő! Ezért lesz nekem jobb fizetésem! Magyar pl: Győr, audi. Ott a bérek 2x 3x magasabbak, mint a gyáron kivűl, bárhol az országban! Mit gondlsz miért? S ne tudd meg, de jó 2 évig tartott a vezetőségnek míg kikovácsolta a mostani JÓL DOLGOZÓ gárdát. Az elején nem ment, mert a magyar mukavállaló csak követelt, de nem teljesített úgy ahogy kellett volna! (Ezt első kézből tudom, mert a nejem innen volt már 2x is szolgálati úton, az audinál!)

Az általad felsorolt szakmákban bizony lehetne sokkal effektivebben dolgozni, pláne a sebész úr, aki soha nem tud eleget keresni és állandóan tartja a kezét a hálapénzért! A közgazdász haverod azért kap sok lét "semmiért", mert valószínű, hogy már megkereste a következő 10 évere a saját bérét a cégnek... Igy könnyen fizetnek is! Mo.-on láthatod, hogy milyen a helyzet, na ez is a szuper közgazdászok műve, azoké akik otthon maradtak, mert tehetségtelenek! S ne mond azt, hogy a pedagógus nem tud jobban dolgozni, mert a szüleim mindketten azok voltak, így tudom pontosan, hogy van bizony jó tanár és van nagyon sok rossz, akiknek csak a papírjuk van meg......

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #19664 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: Nem általánosítasz egy kicsit?! 23 éve vagyok itt kint, de még nem loptak meg soha! Még kint hagyott és nem zárt kerékárt sem vitték el, pedig 3 hét szabi után jöttünk haza s vettük észre.... ha meg ennyire rosszak a tapasztalataid, akkor valószínű, hogy rossz (túl olcsó) környéken lax! Ilyen helyeken valóban összegyűlhet az "alja"....

B) de biztosan....van köztük rendes ember is. Csak pont u.a. a téma mint annak idején nálunk, hogy "1 millió romániai magyar jön és elveszik a munkánkat"....aztán alig jött egy pár ezer ;)
A román(román) melós meg olaszban, meg spanyolban érzi jól magát (latinok vagy mi a szösz)
Minden esetre a betántorgók nagy része az a kategória akik ellen kézzel-lábbal küzdötök ezen az oldalon :P (Én erről beszéltem)
A bűnügyi helyzet meg sajnos így igaz ahogy leírtam. (vidéken zajlik)

Bel-buda az rossz hely? Ha tudsz valamit szólj gyorsan....elköltözöm :woohoo:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 6 hónapja #19666 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Te DECO....nem keresem vissza, de valami olyat írtál németben nem támogatják az utazást. A nyugdíjas is annyit fizet mint a másik, a rokkantak is teljes áron mozognak és a diákok is csak szívnak. Mert mindent meg kell fizetni. A német állam nem támogat!
Jól emlékszem?

Na ezt találtam:

Günstige BahnCard:
Für Menschen ab 60 Jahren, für schwerbehinderte Menschen ab GdB 70, und für erwerbsminderungsrentner gibt es die BahnCard 50 (Fahrpreißermäsigung 50%, kinder unter 15 jahren nach eintrag auf der Fahrkarte können kostenlos mit den Eltern fahren) zum halben Preis......

Fahrten zwischen Wohnung und Arbesitsstätte:
Jeder Arbeitnehmer kann grundsätzlich für Fahrten zwischen Wohnung und Arbeitsstätte pauschal einen Betrag von 0,30 Euro pro Entfernungskilometer ab dem 21. Kilometer geltend machen, höchtens 4.500 Euro jährlich (Rechtgrundlage:§ 9 Abs. 1Einkommensteuergesetz)

egyenlőre ennyi elég :evil:
Aztán lehet, hogy tévedek..... ;)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 6 hónapja #19668 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta: Te DECO....nem keresem vissza, de valami olyat írtál németben nem támogatják az utazást. A nyugdíjas is annyit fizet mint a másik, a rokkantak is teljes áron mozognak és a diákok is csak szívnak. Mert mindent meg kell fizetni. A német állam nem támogat!
Jól emlékszem?

Na ezt találtam:

Günstige BahnCard:
Für Menschen ab 60 Jahren, für schwerbehinderte Menschen ab GdB 70, und für erwerbsminderungsrentner gibt es die BahnCard 50 (Fahrpreißermäsigung 50%, kinder unter 15 jahren nach eintrag auf der Fahrkarte können kostenlos mit den Eltern fahren) zum halben Preis......

Fahrten zwischen Wohnung und Arbesitsstätte:
Jeder Arbeitnehmer kann grundsätzlich für Fahrten zwischen Wohnung und Arbeitsstätte pauschal einen Betrag von 0,30 Euro pro Entfernungskilometer ab dem 21. Kilometer geltend machen, höchtens 4.500 Euro jährlich (Rechtgrundlage:§ 9 Abs. 1Einkommensteuergesetz)

egyenlőre ennyi elég :evil:

Nem tévedsz, :)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 6 hónapja #19669 Írta: DECOTEXT

kfz írta: Te DECO....nem keresem vissza, de valami olyat írtál németben nem támogatják az utazást. A nyugdíjas is annyit fizet mint a másik, a rokkantak is teljes áron mozognak és a diákok is csak szívnak. Mert mindent meg kell fizetni. A német állam nem támogat! Jól emlékszem?

Nem jól emlékszel! Azt írtam, hogy nem ingyenesen utaznak mint Mo.-on!. Temészetesen van itt is sok rétegnél van kedvezmény, de pl. itt fizet a nyugdijas adót, fizet betegbiztsítást, (ha nem is túl sokat de fizet) és fizet a kölekedésért is! Az igaz, hogy nem teljes áron utazik! Aztán itt a munkavállaló nem kap munkábajárási támogatást. Van itt is azonban hogy pl. szállítja a munkaadó a melóst és van pár cent amit évvégén leirhatunk ha távolabbról járunk be mint 20 km. (A többi pauschal....az adóból és nem KP. mint otthon!!) Szóval ezeket a tényeket hasonlítottam össze az itteni helyzettel, s ezért írtam, hogy Mo. gazdag, mert ilyet a német állam nem negedhet meg magának!
:unsure:
Egyébként Éva emlitett itt valahol, hogy az ovoda nem ingyenes. Valóban most már nem az Mo.-on sem, de sokáig az volt és még ma is nagyon olcsó.
;)
Én nem vitát akartam erről nyitni, csak a topik ciméből eredően próbáltam pár meglehetősen kontrasztos dologra rámutatni! Azt mindenki elismerheti, hogy ma Mo.-on lényegsen több támogatás és juttatás vagy szociális téren mint itt, vagy mint átlagosan nyugaton! Persze vannak kivételek, mert pl. a finnek valóban csúcs családi és támogatási rndszerrel rendelkeznek, pedig 5x akkora az ország, mint Mo. és csak 5,5 millióna vannak. Hogy hogyan csinálják, nem tudom.......
:whistle:
S ez engem nagyon bosszant, mert elfelejtik az emberek! Szerinted
hol kap a német pl. gázártámogatást > azonnal költözöm oda!

:P

DCT