Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19744 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Az osszehasonlitgatasaiddal meg nagyon nem ertek egyet mert szelektiv reszlehajlo!

Hát komám, én pontosan nem vagyok szelektiv! Milyen gyakran költözöl, pl hogy Te ezt leirhatod az adódóból?? Ez tehát tömény hülyeség, mert van aki életében 2x sem költözik ez tehát nem lehet plusz jövedelem! Valóban jó helyen lakhatsz, mert itt Niedrsachsen közepén senki nem kap munkábajárási támogatást és csodák csodája, nekem a pár cent semmit nem hozott az adónál, mert nem 20 km.re (vagy távolabb) lakom és így úgynevezett "Pauschal" levonású az adónál s ez semmi!!!! Szóval a felsorolásod sántít elöl és hátul!
S ha valamit az adóalapodból levonthatsz az azt jelenti, hogy kicsit csökken az az összeg, ami után adózol s csakis évvégén jelentkezik!!! ! Ez tehát nem KP, a kiskezedbe, mint a támogatások java, havonta, otthon! Egy bizonyos bérszint felett ez a levonás itt a BRD-ben semmiit sem ér, mert nem nyom semmit latba! S végül a vitát lezárva: a magyar szociális juttatásokról volt szó, s nem a német adózásról!
A villanykörtrét tehát ne hasonlitsd, a mexicói markeclepke párzási szokásaihoz..... :woohoo:

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #19748 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Arrol a par centes autos km teritesrol. En 10km-re lakom a cegtol es jo par szaz euroval csokkentette az adoalapomat Nemetorszagban. Mint mar ´joparszor elmondtam, pl. itt NRW-ben, minden ceg ad berlettamogatast utazasra, kb. 30% korul. Emellett olyan dolgokat lehet leirni adobol, ami akar tobb ezer euro eves szinten. Pl. Ha Mo.-rol idekoltozol, akkor koltozes koltsege. Ha hazas vagy es van fenntartott ingatlanod Mo.-on, akkor sima munkavallalokent hazautazgatasok koltsege. Tanfolyamok koltsege. JArtam orosz tanfolyamra, 600eur minusz az adoalapbol. 40%koruli felso adokategoranal ez k. sok penzt jelent eves szinten! Kollegaim mind visszaigeneyl min. 1e euro koruli osszegeket, netto eves szinten.

szio!
El tudnal esetleg iranyitani, hogy hol talalok bovebben ezekrol az adoalapcsokkento lehetosegekrol? erdekelne pl ez a koltozes, nalunk ez most lesz esedekes, erdemes eltenni rola a szamlakat?
Koszi szepen!

Több
12 éve 5 hónapja #19751 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Az osszehasonlitgatasaiddal meg nagyon nem ertek egyet mert szelektiv reszlehajlo!

Hát komám, én pontosan nem vagyok szelektiv! Milyen gyakran költözöl, pl hogy Te ezt leirhatod az adódóból?? Ez tehát tömény hülyeség, mert van aki életében 2x sem költözik ez tehát nem lehet plusz jövedelem! Valóban jó helyen lakhatsz, mert itt Niedrsachsen közepén senki nem kap munkábajárási támogatást és csodák csodája, nekem a pár cent semmit nem hozott az adónál, mert nem 20 km.re (vagy távolabb) lakom és így úgynevezett "Pauschal" levonású az adónál s ez semmi!!!! Szóval a felsorolásod sántít elöl és hátul!
S ha valamit az adóalapodból levonthatsz az azt jelenti, hogy kicsit csökken az az összeg, ami után adózol s csakis évvégén jelentkezik!!! ! Ez tehát nem KP, a kiskezedbe, mint a támogatások java, havonta, otthon! Egy bizonyos bérszint felett ez a levonás itt a BRD-ben semmiit sem ér, mert nem nyom semmit latba! S végül a vitát lezárva: a magyar szociális juttatásokról volt szó, s nem a német adózásról!
A villanykörtrét tehát ne hasonlitsd, a mexicói markeclepke párzási szokásaihoz..... :woohoo:

Latom sikerult a lenyeget levenni es ujfent a marhasagaidat magyarazni. Valoban nem vagy szelektiv csak 2 cso van a szemed elott. Egy pottyet megint atsiklottal a lenyegen. De sebaj..
Az osszehasonlitast, ami egy mellekszal, az adta, hogy folyamatosan lokod a suketelest a magyar szoc tamokrol. Nemetorszagbol ugyanez adovisszateriteses alapu. MAs rendszer ugyanaz a cel. A tovabbiakban nem szukseges kommunikalnunk, ilyen ervrendszer mellett ez felesleges..

Több
12 éve 5 hónapja #19752 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

keeek írta:

mahlzeit írta: Arrol a par centes autos km teritesrol. En 10km-re lakom a cegtol es jo par szaz euroval csokkentette az adoalapomat Nemetorszagban. Mint mar ´joparszor elmondtam, pl. itt NRW-ben, minden ceg ad berlettamogatast utazasra, kb. 30% korul. Emellett olyan dolgokat lehet leirni adobol, ami akar tobb ezer euro eves szinten. Pl. Ha Mo.-rol idekoltozol, akkor koltozes koltsege. Ha hazas vagy es van fenntartott ingatlanod Mo.-on, akkor sima munkavallalokent hazautazgatasok koltsege. Tanfolyamok koltsege. JArtam orosz tanfolyamra, 600eur minusz az adoalapbol. 40%koruli felso adokategoranal ez k. sok penzt jelent eves szinten! Kollegaim mind visszaigeneyl min. 1e euro koruli osszegeket, netto eves szinten.

szio!
El tudnal esetleg iranyitani, hogy hol talalok bovebben ezekrol az adoalapcsokkento lehetosegekrol? erdekelne pl ez a koltozes, nalunk ez most lesz esedekes, erdemes eltenni rola a szamlakat?
Koszi szepen!

Passzolom. En abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy a PWC-vel csinaltatja a cegem az adobevallasom. Minden evben van egy konzultaciom es elmondjak ezeket a dolgokat. Beszelj egy konyvelovel. Kb. 100euro kornyeken kapsz tanacsot es szerintem megeri. Bnomnek most szedett vissza a konyvelo vmi 900eurot adobevallasbol. Nekem lovesem nem lett volna ezekrol a dolgokrol..

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19760 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: . MAs rendszer ugyanaz a cel. A tovabbiakban nem szukseges kommunikalnunk, ilyen ervrendszer mellett ez felesleges..

.... s farkát behúzva elkullogott!
Az adó és a szoctámogatás itt is és Mo.-on is külön lábos! Itt is vannak támogatások, Hartz 4 és egyéb. Családipótlék sem adóalapú! A szülő anyák is kapnak egy ideig támogatást, van "Elternzeit" amit az apa is igénylehet, stb. Itt láthatod, hogy mennyire sületlenség amit írsz, hogy "adóalapú" a támogatási rendszerrő!!

Egy biztos, akár hogy is listázod ki, Mo.-on több mindenért kap a lakosság kedvezményt, támogatást és szociális juttatást! Pláne ha az árviszonyokat nézzük!! (Emellett irgalmatlan sokmilliárdos károkat okznak a feketmunkával, ami itt kin szintén messze nem olyan nagy mértékű!!!) Ez ellen semmilyen érvet nem tudsz felhozni!
Valóban, nem nagyon érdemes ezt így ragozni, mert nem kicsit vagy elfogult!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19768 Írta: keeek
keeek válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta:

keeek írta:

szio!
Koszi szepen!

Passzolom. En abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy a PWC-vel csinaltatja a cegem az adobevallasom. Minden evben van egy konzultaciom es elmondjak ezeket a dolgokat. Beszelj egy konyvelovel. Kb. 100euro kornyeken kapsz tanacsot es szerintem megeri. Bnomnek most szedett vissza a konyvelo vmi 900eurot adobevallasbol. Nekem lovesem nem lett volna ezekrol a dolgokrol..

ezekszerint Nemetorszagban nem az internetes magamnak kitoltogetem tipusu adobevallas a divat? mint maganszemely is jobb konyvelohoz menni?