Németország vagy Magyarország?
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 78
Amit veszit a Fidesz, megy a Jobbikhoz. Elöbbi gyengül, utobbi erosödik (bocsanat nincs minden ekezetem). Meg kell kezdeni az erosodo ellenzek modszeres gyengiteset
Tenyleg kicsit partallami, de rendkivul ravasz. Most ezen fog csamcsogni a media, es nem mason. Addig is ...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
Szeretnék kicsit más szemszögből közelíteni az alap kérdéshez.
Negyedik hete egy nemzetközi cégnél dolgozom. IAC meg lehet nézni a neten, nem egy sufni cég.
Elképesztő dolgokat tapasztaltam
- a szervezetség olyan néha, hogy én Mo-on sírva fakadtam volna, ha bármely cégemnél ilyet tapasztalok. (nincs csomagoló anyag, ott helyben bütyköljük ijeszően rossz hatékonysággal, nincs mit csomagolni, nincsenek eszközök, a habosított fóliát, amibe csomagolunk, kézzel végjuk le egy tekercsbő EGYENKÉNT, hol rövid, hol hossző. STB.)
- a délutános műszakban a munkamorál minimum a Mo-it idézi. A csúcs az volt mikor a 10 perces cigi szünetet valaki 55 percig húzta. De a délutános műszakban az átlag minimum 20-25 perc, naponta kétszer. Amikor dolgoznak, pl. tegnap pénteken, annyira lazán, lustán tették, hogy már alig bírtam ki, hogy ne kérdezzem meg, miért nem csinálnak már valamit!
Még jó pár dolgot sorolhatnék, de amit nem értek:
- hol van az a fantasztikus hatékonyság, intenzitás, termelékenység, szervezettség, amivel meg szokták indokolni az itteni magasabb béreket?
- hogyan bírja el ez a cég az én majdnem 20 eurós óránkénti bérköltségemet?
- hogy lehet, hogy Mo-on a br 100 000 + köztehert sem?
Mi lehet az alapvető különbség a két ország között, hogy ezt lehetővé teszi?
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Végtelenül egyszerű! Sok ilyen cég van. Gyakorlatilag serényen tevékenykednek de valójában semmit nem termelnek vagy nem nagyon kativak! A tuljadonosok úgynevezett "pénzmosásra" használják az ilyen cégeket!peteratde írta: Még jó pár dolgot sorolhatnék, de amit nem értek:
- hol van az a fantasztikus hatékonyság, intenzitás, termelékenység, szervezettség, amivel meg szokták indokolni az itteni magasabb béreket?
- hogyan bírja el ez a cég az én majdnem 20 eurós óránkénti bérköltségemet?
Ismerek pl. egy olyan butikot az egyik balatoni városban, ahol irgalmatlan nagy a forgalom (pénzben) de soha senki nem vásárol mert olyan drága.... A tulaj (elmondása szerint) lányokat szervez holland, belga, és német "piacra". Kivételesen azonban nem emberkersekedő, hanem önkénteseket közvetít nagy jutalékért! A butik csak a fekete jövedelem egy részének legalizálására használja!
Ha mégsem hasonló náltok a helyzet, akkor hamarosan lehúzzák a rolót!
Egy naiv kérédés: nem a keleti részen van a cég?
DCT
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
http://www.iacgroup.eu/
Az európai szegmensnek tavaly 1.9 billion US$ volt a bevétele. Az sem valószínű. hogy a közeljövúben lehúzná a rolót
Engem komolyan érdekelne, hogy mivel lehet ezt közgazdaságilag megmagyarázni.
Az előző helyen ahol dolgoztam, ott jobb volt a munkamorál, de a gépek katasztrófálisan elavultak voltak, legalábbis egy részük. Megfoghatatlan, hogy tudják itt kitermelni az itteni bérköltségeket, mikozben odahaza még a sokkal alacsonyabb munkabérek mellett is kevés az igazán jól menő cég.
Van ugyan egy elméletem, de kiváncsi lennék mások véleményére.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Így azért világos. Nem kell semmi mást nézned, csak a mercedes árát....peteratde írta: Beszállítója többek között a Mercedesnek, Mannak stb. .
Gyakorlatilag a kuncsaft fizeti a béreteket is!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Az alapkeplet eleg egyszeru:) A kifizetheto munkaberek ugy altalaban eleg eros osszefuggest mutatnak az orszag (azon belul adott teruletek) termelekenysegevel. Roviden mennyi az adott orszag egy fore juto GDP-je! Nyilvan ez orszagon belul teruleti leosztasban is valtozik. Az az orszag aki az un. magas hozzaadott erteku munkak piacan versenyez (v. csak szimplan van valamilyen ertekes nyersanyaga), pl. technologia, kuriozum termekek, ott lenyeges nagyobb lesz az egy fore juto "megtermelt (penzbeli) ertek", amibol tobb jut a fizetesekre. HA van ilyen szegmens egy adott orszagban, akkor abbol a szagmensbol sok penz kerul le a beszallitoi szegmensbe is pl.peteratde írta: - hogyan bírja el ez a cég az én majdnem 20 eurós óránkénti bérköltségemet?
NA most se Magyarorszag, se Nemetorszag nem rendelkezik jelentos asvanykincsel, amit eladhatna, ezert mindket orszag "munkat, termeket" ad el. Csakhogy Nemetorszagnak jelentos "magas hozzaadott erteku" piaca van, Magyarorszagnak ez jelentektelen. Letezik, de jelentektelen Nemetorszaghoz kepest. Ha elkezded magadban sorolni a kulonbozo vilaghiru nemet cegeket, kezdve az autogyartastol stb., addig Mo.-on azt talalod, hogy ezeknek a cegeknek max. a szerelouzemei talalhatoak Mo.-on. Azaz hianyzik a nagy penzt hozo szegmens!
Ebbol evidens, hogy Mo.-on az atlagfizetesek boven a nemet piac alatt fognak maradni.
A csavar meg a dologban, hogy pl. Mo. termelekenysege, kb. az EU atlag 60%, de a berek kb 30%-a az EU atlagnak. (Ha jol remlenek a szamok. A nagysagrendek jok..) Tehat ebbol az is kovetkezne, hogy Mo.-on ugyan alacsonyabbak lesznek a berek, mint a nemet, de tobbnek kellene lenni mint most!! NA ezt pedig lehet koszonni a magyar szurke, fekete gazdasagnak es kiepult korrupcionak! (Szerintem)
ITT egy LINK a sved joleti modellrol, amiben szo esik Nemetorszagrol is, meg Kelet-Europarol. A Nemet model az valahol a Skandinav es angolszasz modellek kozott, kozelebb a Skandinavhoz.
A nemet termelekenyseget, ne a beszallitoi, gyartoi piacon keresd! Ok csak elvezik a huzoagazatok adta tobblet lehetosegeket.