Németország vagy Magyarország?
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Csak KIEMELEM. Pirossal irnám, de az nem megengedett! Én tapasztalatból beszlek a fizetésekről és nem szuper okos közgazdászok elemtéséből vonok le következtetést! Mit gondolsz, a tüzszerészek miért kersenk olyan sokat? MERT KEVÉSÉRT NEM VÁLLALNÁK! Ezt lehet kicsiben is! S ahogy irtam? A villanyszerelő mester haverom nem kap emberet. Idestova 150 ezret ad a két alkalmazottjának fejenként, mert a 93 ezerért nem megy el hozzá senki! (Plusz hozza s viszi őket a saját gépkocsival) Most akkor mi van a Mashall görbével?mahlzeit írta: Ez egy gazdasagi tevhit! Javaslom tanulmanyozd a kereslet, kinalat Marshall gorbejet ill azt a verkapitalista iranyelvet, miszerint minden munkavallallo csak abbol a bevetelbol kaphat amit a cege es az iparag kitermel. (btw: azt tudod, ha valaki folyamatos nagybetukkel ir, az a netikett szerint kiabalast jelent?
Nála nem működik? S több olyan helyet tudok, ahol az adott bérért nem kapnak munkavégzőt. Különösen a nehezebb fizikai munkáknál! Ennél a havernál már több ember elment az elmúlt 5 évben mert nehéz és sokat kell dolgozni! Csak az ilyen plussz juttatással tudja megtartani a melóst! Ezt lehetne máshol is csinálni, csak mindig lesz balek az a baj! Igy természetesen nem is fog működni!!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
ha valaki évtizedekig tengődik segélyeken és alkalmi munkákon! Ideje, hogy a saját kezükbe vegyék az életüket MERT MÁS NEM FOGJA HELYETTÜK EZT MEGOLDANI!
Nézd, ezzel még egyet is lehet(ne) érteni, de képtelen vagy lefogadni, elhinni, hogy már évek óta nem ilyen egyszerű dolog ez Mo-on.
Én nem sokat voltam életemben segélyen, általában a saját tartalékaimat éltem fel. Az hogy az utóbbi évtizedben nem volt igazi munkahelyem az csak annyiban múlt rajtam, hogy néha túl becsületes, vagy éppen túl lojális voltam. De az életemet soha nem vártam el, hogy más oldja meg helyettem!
Már a szocializmusban is kereskedtem (üzleteltem), maj négy saját vállalkozásom volt. (informatikai is)
Mikor Mo-on már teljesen ellehetetlenült a helyzet, mert 57 évesen akor sem vettek fel, ha a kiírt feltételeknek, sőt az "előnyben részesítjük" címszó alattiaknak is kivétel nélkül megfeleltem, pedig adott esetben évtizedes gyakorlatom is volt, akkor kijöttem ide, és összeszorított fogakkal, kiharcoltam, hogy nagyon megbecsülnek, már német autóm, és saját lakásom van.
Rám senki nem mondhatja, hogy a sült galambot várom. De én látom azoknak a kilátástalan helyzetét, akiket te nem akarsz elfogadni.
Én sok mindenben kikógok a nagy átlagból a munkához való hozzáálásommal, teherbírásommal, és azzal, hogy tudtam németül.
Végül egy konkrét példa, milyen nehéz a legtöbb család helyzete.
Saját családi ház, 55 feletti házaspár. A feleségnek van munkája, a férj már régóta nem talál munkát. Egy jövedelemből nem lehet megélni. Mit csináljanak. Ha el tudnák adni a házat, mi a biztosíték, hogy a férj is és a feleség is kap munkát. Ahol jó a munkaerő helyzet, ott venni nem tudnak azért amit esetleg kapnak, tehát bérlés. Bérleti díj + rezsire lehet hogy a kettejük fizetése is rámegy, ha el tudnának helyezkedni. Hogy tudnak változtatni?
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Hááát, a 150.000,- ft-t és a hozom viszem szolgálatot nem nevezném éppen plusz juttatásnak Ha csak ennyit nyújt a villszer. szakmunkásnak, nem csoda hogy nincs embereDECOTEXT írta:
Csak KIEMELEM. Pirossal irnám, de az nem megengedett! Én tapasztalatból beszlek a fizetésekről és nem szuper okos közgazdászok elemtéséből vonok le következtetést! Mit gondolsz, a tüzszerészek miért kersenk olyan sokat? MERT KEVÉSÉRT NEM VÁLLALNÁK! Ezt lehet kicsiben is! S ahogy irtam? A villanyszerelő mester haverom nem kap emberet. Idestova 150 ezret ad a két alkalmazottjának fejenként, mert a 93 ezerért nem megy el hozzá senki! (Plusz hozza s viszi őket a saját gépkocsival) Most akkor mi van a Mashall görbével?mahlzeit írta: Ez egy gazdasagi tevhit! Javaslom tanulmanyozd a kereslet, kinalat Marshall gorbejet ill azt a verkapitalista iranyelvet, miszerint minden munkavallallo csak abbol a bevetelbol kaphat amit a cege es az iparag kitermel. (btw: azt tudod, ha valaki folyamatos nagybetukkel ir, az a netikett szerint kiabalast jelent?
Nála nem működik? S több olyan helyet tudok, ahol az adott bérért nem kapnak munkavégzőt. Különösen a nehezebb fizikai munkáknál! Ennél a havernál már több ember elment az elmúlt 5 évben mert nehéz és sokat kell dolgozni! Csak az ilyen plussz juttatással tudja megtartani a melóst! Ezt lehetne máshol is csinálni, csak mindig lesz balek az a baj! Igy természetesen nem is fog működni!!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Erről beszél DCT. Tessék jó szakmát szerezni és akkor vissza lehet lökdösni a 150+hoznak-visznek ajánlatokat! Persze lehet a csodára is várni és sopánkodni, kifogásokat keresni stb. Biztos van még aki nem unja, bár én már marhára.zigeuner írta: Hááát, a 150.000,- ft-t és a hozom viszem szolgálatot nem nevezném éppen plusz juttatásnak Ha csak ennyit nyújt a villszer. szakmunkásnak, nem csoda hogy nincs embere
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
A villanyszerelő szakma, ha naprakész az illető, akkor aranyat érGergoo írta:
Erről beszél DCT. Tessék jó szakmát szerezni és akkor vissza lehet lökdösni a 150+hoznak-visznek ajánlatokat! Persze lehet a csodára is várni és sopánkodni, kifogásokat keresni stb. Biztos van még aki nem unja, bár én már marhára.zigeuner írta: Hááát, a 150.000,- ft-t és a hozom viszem szolgálatot nem nevezném éppen plusz juttatásnak Ha csak ennyit nyújt a villszer. szakmunkásnak, nem csoda hogy nincs embere
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Csak van ilyen akkor. Megnéztem, 11 hónap, fizethető részletekben 26/hó. Mondjuk a híres 80 ezren felüli résznek köszönhetően egy villanyszerelő 4-5 hónap alatt meg is keresné a befektetett pénzt. Tényleg mi a probléma?zigeuner írta: A villanyszerelő szakma, ha naprakész az illető, akkor aranyat ér
Más. Otthon 10 idegenből minimum 8 elsírja magát 2 perc alatt, hogy kevés a fizetés. Komolyan azt éreztem, hogy várják az emberek, mikor lesz egyszer benne az újságokban, hogy mától 200 ezer a minimálbér. Azt várhatják!