Németország vagy Magyarország?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Hat a kkv-k egy igen erdekes tortenet Mo.-on. Nem ismerek olyam kkv-t ahol egyetlen alkalmazott is be lenne jelentve teljes berrel v. hogy ezek a kkv-k mindnet legalaisan inteznenek, adoznanak. Biztos van ilyen, meg en is megprobaltam , de nem jellemzo. Nem is tudna mukodni. Egy "feher" vallallkozassal nem lehet versenyezni a "szurke" piacon. Amt egy multi megkap adokedvezmenyben, azt a kkv-k ugyis "ellopjak". Ra vannak kenyszerulve.. Kivancsi lennek egyszer egy ilyen statisztikara, hogy multik tamogatassal, befolyt adobevetelek es jarulekok vs. kkv-k a lenyult EUs palyazatokkal, be es be nem fizetett adokkal jarulekokkal, milyen viszonyt alkotnak.Miklós írta: Amúgy ha megnéznéd a magyar gazdasági helyzetet, nem a stuttgarti autógyár adja a gazdaság pillérét, hanem a kis és középvállalkozások, akiket szivatnak jókedvel bőséggel.
(Ja es a masik. Nem nagyon van ma Mo.-on mukodo vallalkozas, aki ne csapolna vmi EUs palyazatot. Persze a szokasos modszerrel. Visszacsorgatassal)
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
www.kielegyenafold.hu/
Angyan Jozsef a Videkfejlesztesi MIniszterium lemondott allamtitkara, azonban meg mindig a Fidesz frakcio tagja. Kiboritotta a bilit a foldoligarchak es a Fidesz klienturaepitesevel kapcsolatban! Tehat nem az ellenzek, hanem belso ember. Neki meg megmaradt a gerince ugy tunik. A linken szerepel az elemzes es a statisztikak, kik kaphattak allami tamogatasu termofoldeket es termeszetesen ezzel nagy merteku EU-s tamogatas is jar! En ugy gondolom Nemetorszagban egy ekkora hordereju ugybol hatalmas balhe lenne. Fejek hullananak az biztos. Kivancsian varom, hogy mi fog tortenni Mo.-on. Esetleg mi lesz a nemzetkozi reakcio a lenyult EUs foldtamogatasok miatt. Jo osszehasonlitas ez a demokracia erettsegerol itt es Mo.-on:)
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Értem az okfejtésed, egyet is értek, de ez esetben ki a hibás ?? A vállalkozó, aki kvázi rá van kényszerítve, hogy trükközzön, vagy aki a gazdasági környezetet alakítja majdhogynem napi szintű jogszabályi háttér változtatással ??
Egyébként én jobban csak a szűkebb régióm vállalkozásait figyeltem, és igenis van olyan, aki nem csal, ügyesen kihasználja amit lehet. Eu-s pénzekhez és/vagy pályázati pénzekhez többnyire az jut( * természetesen a kivételek erősítik a szabályt ), akit az elbírálók erre érdemlegesnek tartanak. Tovább ezt nem is ragoznám.Arról nem is beszélve, hogy az autópálya és főutak építésén kívűl milyen hasznos dolgokra megy az EU-s pénz. Lásd főtér szépítések, stb. Látványos, de haszontalan.
Multi vs. hazai. Egy példa, név és pontos értékek nélkül( nem mai történés, de lehetne mai is ):
Kereskedelmi üzletlánc boltot épít, belvárosi összközműves telek 3000Ft/m2 áron versenyeztetés nélkül+egyéb kedvezmények. ( megfelelő személy a megfelelő helyen, a megfelelő összeg ( 1,5 mft))
Ugyanabban az időben egy termelő beruházás telekvásárlási kérelem, ipartelepen, út és közműépítési kötelezettséggel, 8000 ft/m2 áron, ajánlatot tesz rá, versenyeztetik, természetesen nem nyer. Egyenlő esélyek ??????
A termőföldes példádhoz:
annó szinte mindenki tudta, ki tud privatizálni és miért, ki vásárolja fel a kárpótlási jegyeket és miért, pl. ki vásárolja fel a majdani út helyén a földeket fillérekért, hogy aztán majd az állam drága pénzért megvegye, stb, stb. Hány lehullott fejről hallottál az elmúlt 20 évben ??????
És ez lehetséges lenne bárhol nyugatabbra??? Angliában egy jogtalanul felvett lakásbérleti támogatásért mondott le képviselő, itthon az természetes, hogy a mentelmi joguk mögé bújva érinthetetlenek.
Mennyire megszokott az, hogy a cégvezető még be sem csődöltette a céget, de már más néven dolgozik, és a zsíros megrendeléseket továbbra is megkapja, miközben az állam és egyebek felé óriási és behajthatalan tartozást halmozott fel ?
Miért van az, hogy egy adott településen mindenki tudja, hogy kié a szlovák rendszámos luxusautó, mégis a külföldön dolgzó emberkének szepeg az ülőgumója és ők meg vígan autóznak, még csak meg sem állítják őket ??
Szépen és hosszan lehetne sorolni, mi van itt és mellé lehetne tenni, hogy mi van kint, igazából úgy lenne értelme, de minek ?? Semmi nem változik meg tőle és semmi nem is fog a közeljövőben. Ezért nincs értelme a megélhetés terén a lekvár árát elemezni a két ország között, a megélhetés és a lehetőségek messze nem csak a napi élelmiszerek árától függ. Szerintem.
Nemzetközi reakcíó: mióta érdekel egy szabadságharcost, hogy mit szólnak a csatához ?? Fidel kért bárkitől engedélyt, hogy harcoljon ??
A demokrácia érettségét meg akkor tudnád lemérni, ha lenne.
Kedves DCT:
Köszönöm magam és társaim nevében.mindig lesz majom, aki ennyiért is elmegy dolgozni.
Én kérek elnézést.
Hol élsz Te, ja, hogy nem Magyarországon ???Mivel ennyirt is elvégzi a melós a munkát igy nagyobb marad a haszna a munkaadónak, mert nem kell magasabb bért fizetnie! Ha a valódi érték alapján kéne fizetnie (mert senki nem vállalná ennyiért) akkor magasabb lehetne a bér, mert kénytelen lenne többet fizetni a melósnak! Ma Mo.-on szinte mindenhol minimálbér van és a többi (esetleg) zsebbe, ami irgalmatlanul kárositja a gazdaságot!
Ha itt élnél, ismernéd a mondást: "ha nem tetszik, el lehet menni, százan vannak a helyedre".
Mire is ugrándoznál, hogy nem vállalod ennyiért ????
És bánatosan közlöm, hogy nem kapok zsebbe semmit, mint ahogy rajtam kívül a minimálbéresek többsége sem.
Tudom, most jön a "költözzél el oda, ahol van munka és jobban fizetnek".
Ja és tanuljunk.
Igaz, csak ez nem Németország.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Miklós írta: 1 - Hol élsz Te, ja, hogy nem Magyarországon ?
Ha itt élnél, ismernéd a mondást: "ha nem tetszik, el lehet menni, százan vannak a helyedre".
2 - Mire is ugrándoznál, hogy nem vállalod ennyiért ?
És bánatosan közlöm, hogy nem kapok zsebbe semmit, mint ahogy rajtam kívül a minimálbéresek többsége sem.
3 - Tudom, most jön a "költözzél el oda, ahol van munka és jobban fizetnek".
Ja és tanuljunk.Igaz, csak ez nem Németország.
1 - Igen, százan vannak a helyedre, akik elvégzik bagóért is! Erről irtam. Ezért a munkavállaló felel azért hogy ilyen alacsonyak a bérek! HA NEM VÁLLALNÁ SENKI ENNYIÉRT, AKKOR LENNE MAGASABB BÉR. (A cég ahol dolgozom 13. éve hosszú ideje keres alkalmazottat X összegért, speciális munkákra, de 4. éve nem találunk kolegát, mert a cég nem akar -vagy nem tud- többet fizetni mint amennyit igérnek erre a grafikus munkákra!)
2 - Ez pech! Változtass munkahelyet. Költözz el, vállalj külföldön munkát!
3 - Éppen most írtam! Áruld már el, hogy mi akadálya van annak, hogy tanulj vagy, hogy átképezd magad? Vannak levelező iskolák, esti iskolák, hétvégi képzések, stb. Ha saját ingatlanod van el kell adni, s bérlakásba költözni igy fexibilisebb vagy!
EZEKET MO.-ON IS MEG LEHET TENNI.
Tavaj nyáron 3 munkahelyet is ajánlottak nekem a Dunántúlon, pedig nem is kerestem munkahelyet! (Igaz, egy komolytalan volt) Mi van ha kersek is? Igaz én megtehetem, hogy nem költözöm el a Balaton mellől, mert nem "kényszervágás". Feleségem is hivták 2 éve a győri Audihoz. Gépészmérnök és volt otthon 2x is szolgálati útja az Audinál! Nem tudtak ráigérni az itteni (BRD) bérére....
Sajnos Te azokat a dolgokat sorolod, hogy mit miért nem lehet.
Próbáld meg forditva és azt keressd, hogy mi hogyan lehet?!
DCT
- Miklós
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 172
Az első két pontodra no comment. Leírva nagyon egyszerűnek tűnik, megvalósítani már nem olyan egyszerű. Ahhoz látni kellene az itthoni helyzetet, nem csak hallomásból tájékozódni vagy olvasni róla, hanem megélni.
Ha végigolvasod rendesen, rájössz, hogy én konkrétan nem panaszkodtam. Leírtam, mi az általános helyzet. Azt sem írtam, hogy nem tanulok. Bár, magyarázd el annak a minimálbéresnek, hogy tanuljon, aki lehúzza a munkaidejét, majd megy a másodállására, esetleg a harmadállására, hogy megéljen. Biztos marad ideje és energiája tanulni.Áruld már el, hogy mi akadálya van annak, hogy tanulj vagy, hogy átképezd magad? Vannak levelező iskolák, esti iskolák, hétvégi képzések, stb. Ha saját ingatlanod van el kell adni, s bérlakásba költözni igy fexibilisebb vagy!
Téves. Én csak elemzek, és leírom mi a valós helyzet. Ennyi és nem több.Sajnos Te azokat a dolgokat sorolod, hogy mit miért nem lehet.
Ugyanúgy, ahogy Te is leírod, mi a valós helyzet odakint. Becsülendő, még ha a stílus néha kifigásolható is. De a tény az, amit leírsz, itthon meg az, amit mi látunk, akik itt élünk.
Egy picit olyan a helyzet, mint a foci, hogy a partvonalon kívülről jobban látja az ember, mi a hiba, de tenni nem tud ellene.
A munkáltató nem tud tenni semmit, mert megfojtják az adók és a járulékok ha több bért ad, a versenyben pedig simán alulmarad azokkal szemben, akik trükköznek. A munkavállaló meg megint nem tud semmit tenni, mert ha válogat, a két szék között a földre ül. Elköltözzön, de hova ? Jellemzően a kereslet az egészségügyi dolgozókra, a gépészekre, az IT-s emberkékre korlátozódik. A minimálbéres munkák az egész országban szinte minimálbéresek, amennyivel esetleg többet keresnél egy másik helyen, simán vinné az albérlet és a hazalátogatás. Róka-csuka.
Más. Amiket leírtam, nem panasz. Én többé-kevésbé meg vagyok elégedve a jelenlegi helyzetemmel, mindössze a lemajmozás csapta ki a biztosítékot.
Ez sacc/kb olyan, mintha a külföldön dolgozókat lepatkányoznád, mert elmenekültek a süllyedő hajóról.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
- peteratde
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 141
DECOTEXT írta: [
3 - Éppen most írtam! Áruld már el, hogy mi akadálya van annak, hogy tanulj vagy, hogy átképezd magad? Vannak levelező iskolák, esti iskolák, hétvégi képzések, stb. Ha saját ingatlanod van el kell adni, s bérlakásba költözni igy fexibilisebb vagy!
EZEKET MO.-ON IS MEG LEHET TENNI.
Tavaj nyáron 3 munkahelyet is ajánlottak nekem a Dunántúlon, pedig nem is kerestem munkahelyet! (Igaz, egy komolytalan volt) Mi van ha kersek is? Igaz én megtehetem, hogy nem költözöm el a Balaton mellől, mert nem "kényszervágás". Feleségem is hivták 2 éve a győri Audihoz. Gépészmérnök és volt otthon 2x is szolgálati útja az Audinál! Nem tudtak ráigérni az itteni (BRD) bérére....
Sajnos Te azokat a dolgokat sorolod, hogy mit miért nem lehet.
Kedves DCT!
Ha igazán tájékozott lennél, tudnod kéne, hogy ma odahaza ingatlant nagyon nehéz eladni, még áron értéken alul is. Azokban a térségekben, ahol kiugróan rosz a munkaerő helyzet, ott pedig gyakorlatilag lehetetlen ( és ez teljesen logikus is )
Ott, ahol esetleg vannak munkahelyek, ott pedig magasak az árak, a bérlésre sem futja a bérből.
Ha olyan képzettséged van amire nincs igény, akkor ugye nincs munkád, nem tudtál félretenni, miből tudod megfinanszírozni az átképzést?
Tudom, hogy ezekben a kérdésekben téged meggyőzni úgy sem lehet, pedig már elég sokan elmagyaráztuk.
“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”