Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 6 hónapja #18535 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Neked lehet, masnak kevesbe..
Nem azt irtam, hogy uljon a seggen, hanem az, hogy a fent vazolt megoldas patthelyzet. Remek megoldas mondjuk K-Mo.-on dolgozni 60 nettoert, majd szakmat valtani es elmenni Ny-Mo.-ra 150e nettoert, mindezt 3 ev befektetett munkaval. Tanuljon nyelvet es dobbantson nagyobbat. Nem ezert van ez a forum?? Csak neha van egy kis csapongas az iranyelvekben:)

Az bizony, nem is kicsit nevetséges. Persze biztos én látom rosszul aki minden hozzászólást lát (még a törölteket is) :) de az azért ismerős ugye amikor egy agyon erőltetett téma már annyira fájdalmas, hogy az már nevetséges. Nem neked ez nem ismerős?
Amúgy ezzel a címmel ez a topik valóban a csapongás helye (lenne) ha nem lenne egyeseknek meggyőzési illetve patthelyzet bizonyítási kényszerük. A fórum egyébként azért van, amire gondolsz, a probléma, hogy az olvasók 95% (minimum) magyar nyelven, Magyarországon is esélytelen és bizony ilyen kondíciókkal semmi keresnivalójuk nincs Németországban sem!
Összefoglalom: Mindent tudunk, hogy milyen rossz, milyen esélytelen, stb. persze mindenki akkora szakember, hogy csak na de egy alapfokú makogást nem lehet othon összeszedni és már borul is a terv. Ez a nagy helyzet. Németül pedig nincs kedvünk tanítani az embereket hiszen annak sincs szinte semmi értelme, hogy folyamatosan ezt sugallja a fórum. Szóval maradjunk abban, hogy vicces, így még nagyon finom is voltam! ;)

Na jo ne ragozzuk tovabb, en egesz masert irtam ide, de mar megint egy ilyen temaba estem bele. Tul sok idom van ugy latszik.:) MEgvan az okom miert folyok bele ilyen vitakba. Mo.-on otthagytam egy olyan fizetest ami itt Nemetorszagban is csak alom sok embernek. Emellett nagyon sok ismerosom, rokonom van E-Mo, K-Mo.. Tudom, hogy elnek es mit csinalnak ill. mit nem csinalnak. Latom a kontrasztos Mo.-ot.
De valo igaz en nem latom azokat a hozzaszolasokat amiket te latsz es teged megkeresnek vele. Azok az emberek akik Mo., magyarul is eselytelenek, azoknak azt is felesleges magyarazni, hogy kell szakmat valtani. En eddig felteteleztem, hogy azok akik odaig eljutnak, hogy a neten egy ilyen forumon tanacsot kernek, legalabb van nemi celjuk es elhatarozasuk. Azaz nem elveszettek. De ha a 95% nem ilyen, en nem latom a statisztikakat, akkor az reg rossz!

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18538 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Akkor mindketten elvagyunk most szabadidővel eresztve :)
Amúgy nem a törölt hozzászólásokon van a hangsúly, az csak hab a tortán. Múlt nyáron voltam először Németországban, szerintem idén megyek utoljára de a rálátásom miatt bizton állíthatom. Amit itt a fórumon olvasunk csak szavak, legtöbb esetben kiderül, hogy az alapfokú nyelvtudás 4 szó, a szakmai nyelv ismerete 6 szó, a nagy szakmai tudás gyakorlatilag használhatatlan de mindig haza kell menni, van valami probléma, soha nincs pénz pedig már 1000 euró felett keres a szálláson felül és nem 80 ezret vagy nullát.
A munkakeresők bármit elvállalnának, szinte mindenki olyan munkát keres "ahol nem kell annyira a nyelv", majd kint, élesben, aztán persze semmi aktívitás csak bla-bla-bla. Duma. Erre kellett rájönnöm fél- egy év alatt. Duma. Az van, más nem nagyon.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18539 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergö, igazad van, en is azt latom - pedig, ugye a törölteket mi nem latjuk.
De azt is latom, akik rendesen akarnak es tudnak dolgozni, akik sok infot tudnak meg itt. Akik nem azt irjak, hogy nincs idöm vegigolvasni, irjatok mar le meg 100-adszor is. kik hajlandok sajat maguk is dolgozni a sajat joletükert es nem almokat kergetnek. Mert ilyenek is vannak, es öertük erdemes.
Mert lehet irni mindenfelet Decotexnek - en sem mindig ertek egyet vele - de ez nem is cel.
Csak az a baj, hogy sajnos a legtöbb esetben igaza van. Azert sajnos, mert az lenne a jo,ha kevesebbszer kellene azt irnia, hogy nem erdemes elindulni. De en meg mindig nem tudom megerteni, hogyan gondolhatja valaki hogy Nemetorszagban nemet nyelvtudas nelkül boldogulni lehet? Magyarorszagon olyan nagyon szeretik talan a magyarul nem tudo munkast? Igy is lehet nezni.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18540 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

zigeuner írta: Hááát, a 150.000,- ft-t és a hozom viszem szolgálatot nem nevezném éppen plusz juttatásnak Ha csak ennyit nyújt a villszer. szakmunkásnak, nem csoda hogy nincs embere

Nézőpont kérdése! Ha azt vesszük hogy mindenhol 93 ezer a bruttó minimálbér, a két melós meg kap 150-et fejenként, akkor az miért is nem jó? (Plusz hozzák viszik!)
Minden viszonyítás kérdése! Enyiért láthatóan már kap embert! S ha ennyiért sem lenne akkor ismét többet kellene adnia! Erről beszéltem, s nem arról, hogy ez mire elég! A lényeg az, hogy a melósnak nem kéne elvállalni bagóért!!! A 150 sem nagy durranás, de 93-ért nem megy el senki! Ezt bárhol meg lehetne csinálni!!!! A melóstól függ!

DCT

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18541 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Azok az emberek akik Mo., magyarul is eselytelenek, azoknak azt is felesleges magyarazni, hogy kell szakmat valtani. En eddig felteteleztem, hogy azok akik odaig eljutnak, hogy a neten egy ilyen forumon tanacsot kernek, legalabb van nemi celjuk es elhatarozasuk. Azaz nem elveszettek. De ha a 95% nem ilyen, en nem latom a statisztikakat, akkor az reg rossz!

Tessék, a saját statisztikám: 1980-ig nem volt egy szakmám sem és 22 éves voltam, nős és két gyermek apja! Mivel csóró voltam, nem dolgoztam és vártam a mannát, a nejem szembe fordult velem és azt mondta, hogy ÁLLJ! Vagy beindulok vagy elválunk! (Egy volt: tudtam németül javában meg balatoni gyerek vagyok) Beindultam mert még ma is szeretem mindhármukat! Ma van 3,5 szakmám és egy negyedikben dolgozom mint autódidakta grafikus mert állítólag jól csinálom! (Voltam tépkészítő Karmacson a TSZ-ben, voltam a póstán újságos, voltam geodéta ásatáson, voltam krupié a magyar Casinóban, voltam hegesztő/lakatos több cégnél, voltam müszaki rajzoló terevzésen, stb. stb. stb. Órákig sorolhatnám, hogy mi mindet nem próbáltam, mire kiderült, hogy mire tudnak jól használni és miért fizetnek meg!
Ha én azt mondom, hogy mindenkinek saját magának kell a sorsát a kezébe vennie, akkor tudom, hogy miről dumálok! Qrva nehéz, de megy! Úgy, hogy nekem ne mesélj esélyekről, lehetőségről és "nem lehet semmit csonálni"-ról Magyarországon, mert végig csináltam, a nulláról indulva!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
12 éve 6 hónapja #18557 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Gergoo írta: Akkor mindketten elvagyunk most szabadidővel eresztve :)
Amúgy nem a törölt hozzászólásokon van a hangsúly, az csak hab a tortán. Múlt nyáron voltam először Németországban, szerintem idén megyek utoljára de a rálátásom miatt bizton állíthatom. Amit itt a fórumon olvasunk csak szavak, legtöbb esetben kiderül, hogy az alapfokú nyelvtudás 4 szó, a szakmai nyelv ismerete 6 szó, a nagy szakmai tudás gyakorlatilag használhatatlan de mindig haza kell menni, van valami probléma, soha nincs pénz pedig már 1000 euró felett keres a szálláson felül és nem 80 ezret vagy nullát.
A munkakeresők bármit elvállalnának, szinte mindenki olyan munkát keres "ahol nem kell annyira a nyelv", majd kint, élesben, aztán persze semmi aktívitás csak bla-bla-bla. Duma. Erre kellett rájönnöm fél- egy év alatt. Duma. Az van, más nem nagyon.

Akkor ez ugy tunik nekem, hogy azok probalkoznak foleg, akiknek van eleg onbizalmuk a tudasukhoz kepest:) Azt hittem amugy, hogy Nemetorszagban elsz fixen.. Nem tervezed, hogy maradsz?:)