Németország vagy Magyarország?
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Olvasd vissza a hozzaszolasokat a temaban, wikipediat mi az a Marshall kereszt es megfogod erteni. Meg probalj meg elvonatkoztatni a haverod peldajabol torteno altalanositastol.DECOTEXT írta:
Csak KIEMELEM. Pirossal irnám, de az nem megengedett! Én tapasztalatból beszlek a fizetésekről és nem szuper okos közgazdászok elemtéséből vonok le következtetést! Mit gondolsz, a tüzszerészek miért kersenk olyan sokat? MERT KEVÉSÉRT NEM VÁLLALNÁK! Ezt lehet kicsiben is! S ahogy irtam? A villanyszerelő mester haverom nem kap emberet. Idestova 150 ezret ad a két alkalmazottjának fejenként, mert a 93 ezerért nem megy el hozzá senki! (Plusz hozza s viszi őket a saját gépkocsival) Most akkor mi van a Mashall görbével?mahlzeit írta: Ez egy gazdasagi tevhit! Javaslom tanulmanyozd a kereslet, kinalat Marshall gorbejet ill azt a verkapitalista iranyelvet, miszerint minden munkavallallo csak abbol a bevetelbol kaphat amit a cege es az iparag kitermel. (btw: azt tudod, ha valaki folyamatos nagybetukkel ir, az a netikett szerint kiabalast jelent?
Nála nem működik? S több olyan helyet tudok, ahol az adott bérért nem kapnak munkavégzőt. Különösen a nehezebb fizikai munkáknál! Ennél a havernál már több ember elment az elmúlt 5 évben mert nehéz és sokat kell dolgozni! Csak az ilyen plussz juttatással tudja megtartani a melóst! Ezt lehetne máshol is csinálni, csak mindig lesz balek az a baj! Igy természetesen nem is fog működni!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Szimplan az, hogy palyakezdo villanyszerelo nem er semmit. Tanfolyam 11 honap, utana valahogy kell szereznie nehany ev tapasztalatot. Addig meg a gyerek obegat otthon, hogy ehes. Emellett nem valoszinu, hogy lenyegesen tobb penzt fog keresni mint az epp aktualis szakmajaban. Ahhoz el is kellene koltozni, mondjuk a nyugati hatarszelre.Vagy Budapest. Egyutt a 2 meg sok esetben nem megy. Ezert patt helyzet. PErsze nyilvan a siras nem fog segiteni. De szerintem nem is ez volt most epp a tema..Gergoo írta:
Csak van ilyen akkor. Megnéztem, 11 hónap, fizethető részletekben 26/hó. Mondjuk a híres 80 ezren felüli résznek köszönhetően egy villanyszerelő 4-5 hónap alatt meg is keresné a befektetett pénzt. Tényleg mi a probléma?zigeuner írta: A villanyszerelő szakma, ha naprakész az illető, akkor aranyat ér
Más. Otthon 10 idegenből minimum 8 elsírja magát 2 perc alatt, hogy kevés a fizetés. Komolyan azt éreztem, hogy várják az emberek, mikor lesz egyszer benne az újságokban, hogy mától 200 ezer a minimálbér. Azt várhatják!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Akkor marad, hogy egy reggel arra ébred az ország, hogy 200 nettó lesz minimál bér. Más lehetőség nincs. Patthelyzet van. Bocs de ez nevetséges.mahlzeit írta: Ezert patt helyzet.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Neked lehet, masnak kevesbe..Gergoo írta:
Akkor marad, hogy egy reggel arra ébred az ország, hogy 200 nettó lesz minimál bér. Más lehetőség nincs. Patthelyzet van. Bocs de ez nevetséges.mahlzeit írta: Ezert patt helyzet.
Nem azt irtam, hogy uljon a seggen, hanem az, hogy a fent vazolt megoldas patthelyzet. Remek megoldas mondjuk K-Mo.-on dolgozni 60 nettoert, majd szakmat valtani es elmenni Ny-Mo.-ra 150e nettoert, mindezt 3 ev befektetett munkaval. Tanuljon nyelvet es dobbantson nagyobbat. Nem ezert van ez a forum?? Csak neha van egy kis csapongas az iranyelvekben:)
- Szugya
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 65
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Az bizony, nem is kicsit nevetséges. Persze biztos én látom rosszul aki minden hozzászólást lát (még a törölteket is) de az azért ismerős ugye amikor egy agyon erőltetett téma már annyira fájdalmas, hogy az már nevetséges. Nem neked ez nem ismerős?mahlzeit írta: Neked lehet, masnak kevesbe..
Nem azt irtam, hogy uljon a seggen, hanem az, hogy a fent vazolt megoldas patthelyzet. Remek megoldas mondjuk K-Mo.-on dolgozni 60 nettoert, majd szakmat valtani es elmenni Ny-Mo.-ra 150e nettoert, mindezt 3 ev befektetett munkaval. Tanuljon nyelvet es dobbantson nagyobbat. Nem ezert van ez a forum?? Csak neha van egy kis csapongas az iranyelvekben:)
Amúgy ezzel a címmel ez a topik valóban a csapongás helye (lenne) ha nem lenne egyeseknek meggyőzési illetve patthelyzet bizonyítási kényszerük. A fórum egyébként azért van, amire gondolsz, a probléma, hogy az olvasók 95% (minimum) magyar nyelven, Magyarországon is esélytelen és bizony ilyen kondíciókkal semmi keresnivalójuk nincs Németországban sem!
Összefoglalom: Mindent tudunk, hogy milyen rossz, milyen esélytelen, stb. persze mindenki akkora szakember, hogy csak na de egy alapfokú makogást nem lehet othon összeszedni és már borul is a terv. Ez a nagy helyzet. Németül pedig nincs kedvünk tanítani az embereket hiszen annak sincs szinte semmi értelme, hogy folyamatosan ezt sugallja a fórum. Szóval maradjunk abban, hogy vicces, így még nagyon finom is voltam!