Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 6 hónapja #18527 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Ez egy gazdasagi tevhit! Javaslom tanulmanyozd a kereslet, kinalat Marshall gorbejet ill azt a verkapitalista iranyelvet, miszerint minden munkavallallo csak abbol a bevetelbol kaphat amit a cege es az iparag kitermel. (btw: azt tudod, ha valaki folyamatos nagybetukkel ir, az a netikett szerint kiabalast jelent?:)

Csak KIEMELEM. Pirossal irnám, de az nem megengedett! Én tapasztalatból beszlek a fizetésekről és nem szuper okos közgazdászok elemtéséből vonok le következtetést! Mit gondolsz, a tüzszerészek miért kersenk olyan sokat? MERT KEVÉSÉRT NEM VÁLLALNÁK! Ezt lehet kicsiben is! S ahogy irtam? A villanyszerelő mester haverom nem kap emberet. Idestova 150 ezret ad a két alkalmazottjának fejenként, mert a 93 ezerért nem megy el hozzá senki! (Plusz hozza s viszi őket a saját gépkocsival) Most akkor mi van a Mashall görbével?
Nála nem működik? S több olyan helyet tudok, ahol az adott bérért nem kapnak munkavégzőt. Különösen a nehezebb fizikai munkáknál! Ennél a havernál már több ember elment az elmúlt 5 évben mert nehéz és sokat kell dolgozni! Csak az ilyen plussz juttatással tudja megtartani a melóst! Ezt lehetne máshol is csinálni, csak mindig lesz balek az a baj! Igy természetesen nem is fog működni!!

Olvasd vissza a hozzaszolasokat a temaban, wikipediat mi az a Marshall kereszt es megfogod erteni. Meg probalj meg elvonatkoztatni a haverod peldajabol torteno altalanositastol.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18528 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

zigeuner írta: A villanyszerelő szakma, ha naprakész az illető, akkor aranyat ér :)

Csak van ilyen akkor. Megnéztem, 11 hónap, fizethető részletekben 26/hó. Mondjuk a híres 80 ezren felüli résznek köszönhetően egy villanyszerelő 4-5 hónap alatt meg is keresné a befektetett pénzt. Tényleg mi a probléma? :unsure:
Más. Otthon 10 idegenből minimum 8 elsírja magát 2 perc alatt, hogy kevés a fizetés. Komolyan azt éreztem, hogy várják az emberek, mikor lesz egyszer benne az újságokban, hogy mától 200 ezer a minimálbér. :ohmy: Azt várhatják!

Szimplan az, hogy palyakezdo villanyszerelo nem er semmit. Tanfolyam 11 honap, utana valahogy kell szereznie nehany ev tapasztalatot. Addig meg a gyerek obegat otthon, hogy ehes. Emellett nem valoszinu, hogy lenyegesen tobb penzt fog keresni mint az epp aktualis szakmajaban. Ahhoz el is kellene koltozni, mondjuk a nyugati hatarszelre.Vagy Budapest. Egyutt a 2 meg sok esetben nem megy. Ezert patt helyzet. PErsze nyilvan a siras nem fog segiteni. De szerintem nem is ez volt most epp a tema..

Több
12 éve 6 hónapja #18529 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Ezert patt helyzet.

Akkor marad, hogy egy reggel arra ébred az ország, hogy 200 nettó lesz minimál bér. :laugh: Más lehetőség nincs. Patthelyzet van. Bocs de ez nevetséges.

Több
12 éve 6 hónapja #18531 Írta: mahlzeit

Gergoo írta:

mahlzeit írta: Ezert patt helyzet.

Akkor marad, hogy egy reggel arra ébred az ország, hogy 200 nettó lesz minimál bér. :laugh: Más lehetőség nincs. Patthelyzet van. Bocs de ez nevetséges.

Neked lehet, masnak kevesbe..
Nem azt irtam, hogy uljon a seggen, hanem az, hogy a fent vazolt megoldas patthelyzet. Remek megoldas mondjuk K-Mo.-on dolgozni 60 nettoert, majd szakmat valtani es elmenni Ny-Mo.-ra 150e nettoert, mindezt 3 ev befektetett munkaval. Tanuljon nyelvet es dobbantson nagyobbat. Nem ezert van ez a forum?? Csak neha van egy kis csapongas az iranyelvekben:)

Több
12 éve 6 hónapja #18533 Írta: Szugya
Szugya válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

:cheer: A férjem pont ilyen suliba jár jelenleg. Neki több éves tapasztalata van de nem volt papírja mert a haverja villamosmérnök és nem kellett, viszont mikor eldöntöttük, hogy kimegyünk Németországba már fontos lett, hogy a tudás mellé papír is legyen róla. Remélem azért a próbanapon kiderül, hogy nem akkor lát először kapcsolószekrényt. Az eredeti végzettsége informatikus mérnök, szerel riasztót, tűzjelzőt, de a villanyszerelést szereti a legjobban. Júniusban lesz vége az iskolának, havi 40.000ft B.pestre jár minden szombaton ami még 7600ft, de ha ez kell ahhoz, hogy boldoguljunk majd kinn, akkor elmegy és megcsinálja. Én biztos vagyok benne, hogy aki el akar érni valamit annak sikerülnie kell. Pozitívabban kellene sokunknak hozzáállni, nem nyafogni, mert problémája mindenkinek van, de ha nincs életcél, akkor semmi nincs.

Több
12 éve 6 hónapja #18534 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

mahlzeit írta: Neked lehet, masnak kevesbe..
Nem azt irtam, hogy uljon a seggen, hanem az, hogy a fent vazolt megoldas patthelyzet. Remek megoldas mondjuk K-Mo.-on dolgozni 60 nettoert, majd szakmat valtani es elmenni Ny-Mo.-ra 150e nettoert, mindezt 3 ev befektetett munkaval. Tanuljon nyelvet es dobbantson nagyobbat. Nem ezert van ez a forum?? Csak neha van egy kis csapongas az iranyelvekben:)

Az bizony, nem is kicsit nevetséges. Persze biztos én látom rosszul aki minden hozzászólást lát (még a törölteket is) :) de az azért ismerős ugye amikor egy agyon erőltetett téma már annyira fájdalmas, hogy az már nevetséges. Nem neked ez nem ismerős?
Amúgy ezzel a címmel ez a topik valóban a csapongás helye (lenne) ha nem lenne egyeseknek meggyőzési illetve patthelyzet bizonyítási kényszerük. A fórum egyébként azért van, amire gondolsz, a probléma, hogy az olvasók 95% (minimum) magyar nyelven, Magyarországon is esélytelen és bizony ilyen kondíciókkal semmi keresnivalójuk nincs Németországban sem!
Összefoglalom: Mindent tudunk, hogy milyen rossz, milyen esélytelen, stb. persze mindenki akkora szakember, hogy csak na de egy alapfokú makogást nem lehet othon összeszedni és már borul is a terv. Ez a nagy helyzet. Németül pedig nincs kedvünk tanítani az embereket hiszen annak sincs szinte semmi értelme, hogy folyamatosan ezt sugallja a fórum. Szóval maradjunk abban, hogy vicces, így még nagyon finom is voltam! ;)