- Köszönetek: 172
Németország vagy Magyarország?
- Miklós
-
- Nem elérhető
- Prémium fórumozó
-
A kezdetekhez vissza:Kezdettől fogva az a problémám, hogy összemosod a közhasznú munkát valamiért a 80 valahány ezer támogatott munkaerőigény jelzéssel. Miért? Innetől kezdve pedig csak az merül fel, hogy tisztázzuk már miről is beszélgetünk.
Ugye a cikk Borsod megyéről íródott, ahová nem épít üzemet Stuttgarti luxusutógyár, sőt még a Japán népautógyár sem.
Mezőgazdaság nulla közeli, nehézipar nem van, építkezés, hát........
Innentől kezdve 84000 főt nem tud felszipkázni senki. Tehát nincs összemosás, közhasznú munka van.
Egyébként a cikkhez kapcsolódva lebontják települési szintre az álláshirdetést, de igazából nem ez volt a lényeg.
Arra akartam kilikadni, hogy mindíg kerülgetnek fel különböző statisztikák, hogy itt miért is olyan nagyon jó. És mint a mellékelt ábra mutatja, a statisztika ugyan valós, csak nem a valóságot mutatja be.
Kfz:
Is-is.Részemről az országban szerte rengeteg helyen azt láttam, hogy a láthatósági mellénybe bújtatott "közhasznúak" hason fekve, szájukban fűszállal unatkozgattak.
Tudnának, és néhány helyen tudnak is relatív "értelmes" munkát végezni. Csak ott a bibi, hogy a munkaerő csak az egyik oldala a munkavégzésnek, kellene némi anyag is, és akkor esetleg tudnának járdákat felújítani, stb. Arra viszont már nincs pénz, marad a fűszál.
Amúgy is, mint írtad, bújtatott segélyezés a dolog, csak akkor nem kellene ordító szalagcímekkel reklámoztatni a sajtóban, hogy mennyi új munkahely jött létre.
"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Szerintem igenis nem kizárt, hogy ilyen bőkezű támogatás mellett 84000 munkáltató jelezte munkaerő igényét.
Körülnéztem egy apróhirdetési adatbázisban, a három legkeresettebb terület (sorrendben) értékesítés, mérnök, informatika alatt jelenleg a munkaerőpiac negyede értendő, így nem csoda, hogy nem érezni a "szippantó" hatást.
- Julianna
-
- Nem elérhető
- Tapasztalt fórumozó
-
- Köszönetek: 177
kfz írta: Kormányunk nagy mellveregetés kíséretében hirdeti az új munkahelyek teremtését, közben meg munkahelyek ezrei szűnnek meg. A véleményem az, hogy ha egyenleget vonnánk negatívos lenne a dolog. Közben meg állami pénzből milliárdokat szórnak a "munkahely teremtőknek"
Ez az EU lóvé kérdés is kicsit sánta: Mi befizetők vagyunk az EU kasszába, ahonnét egy részt visszakapunk meghatározott célokra.
Kedves Kfz,
sok nagyon sok megállapításoddal egyetértek, de most csak azt említem, amivel nem igazán:
A közmunka intézménye több országban létezik, többek között arra is szolgál, hogy a munkanélküliek statisztikáját szépítgessük és hatalmas ajándékokat osztogassunk a munkaadóknak. Tehát nemcsak a magyar kormány játszik tilitolit ezzel. Németországban e „remek“ intézmény neve 1-euro-job és többszázezer ember dolgozik ilyen formában. Sokat írtak már arról, hogy végülis ezek az 1-euro-Jobberek bizonyos rétegeket kiszorítanak a munkaeröpiacról és ezáltal új munkanélkülieket temelnek, miközben a fizetések színvonala csökken. Hogy aztán az 1-euro-Jobos kényszermunkásokat visszavezettük-e a munakeröpiacra, megtanítottuk-e öket dolgozni és mi lesz azokkal, akik ömiattuk elvesztették a rendes munkaviszonyukat, az már egy sokkal nehezebb kérdés.
A másik: honnan gondolod, hogy Magyarország az EU-ban nettó befizetö?? Èn ezt pont fordítva tudom… Itt az áll, hogy 2010-ben kis hazánk 0,9 milliárdot fizetett be amiért cserébe 3,7-et kapott vissza a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás javítására…
image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/...01/26/EU27_Money.pdf
- kfz
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 208
Julianna írta:
Kedves Kfz,
sok nagyon sok megállapításoddal egyetértek, de most csak azt említem, amivel nem igazán................................
A másik: honnan gondolod, hogy Magyarország az EU-ban nettó befizetö?? Èn ezt pont fordítva tudom… Itt az áll, hogy 2010-ben kis hazánk 0,9 milliárdot fizetett be amiért cserébe 3,7-et kapott vissza a gazdasági növekedés és a foglalkoztatás javítására…
image.guardian.co.uk/sys-files/Guardian/...01/26/EU27_Money.pdf
Kedves Julianna!
Természetes, hogy eltérő vélemények léteznek...ez nem is baj.
Az hogy a statisztika "kiforgatását" más országok is alkalmazzák...naná.
Megnéztem ezt a Guardian pdf.-et (tudod, ez is újságíró által generált).
Nem mondtam soha, hogy netto befizetők lennénk. Az tény, hogy a kohéziós alapokat soha nem használjuk ki (tudj Isten miért...) ami meg befolyik az mindenféle haszontalan dologra megy el. Ha meg hasznos és munkahelyet is teremt akkor szinte borítékolható, hogy a mondjuk nagy nehezen létrehozott 2000 munkahely megteremtésével egy időben 5000 megszűnik...no itt a bibi.
Nézd meg a táblázat jobb és bal oldalát (a szereplőket). Nehogy már sajnáljam a jobb oldaliakat, Belgiumot kivéve az összes bal oldali nekik robotol.
Belgium meg csak azért van ott (bal fél)mert az EU-s adminisztrációs költség ugye oda folyik be.
Szóval egyet értünk teljesen
A táblázat meg igen beszédes, érdemes részletesen átnézni, még ha "firkászok" készítették is.
Szerintem, ha a befizetett 0.9-est mi itthon osztjuk arra amire mi akarjuk, többet érne mint a beígért 3.7 amit ki sem használunk és csak úgy és arra lehet költeni amire megmondják....szerintem
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...
- Gergoo
-
- Nem elérhető
- Adminisztrátor
-
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Még szép, hogy megmondják különben a 3,7 egy "vakuvillanás" lenne. :laugh:kfz írta: Szerintem, ha a befizetett 0.9-est mi itthon osztjuk arra amire mi akarjuk, többet érne mint a beígért 3.7 amit ki sem használunk és csak úgy és arra lehet költeni amire megmondják....szerintem
- kfz
-
- Nem elérhető
- Elit fokozatú fórumozó
-
- Köszönetek: 208
Gergoo írta: Még szép, hogy megmondják különben a 3,7 egy "vakuvillanás" lenne. :laugh:
Így igaz :evil:
A jelenlegi módszer szerint viszont "a fűstbe ment terv" a kódneve
itt egy link, olvasgatásra:http://www.piacesprofit.hu/kkvpalyazatok/hany_ezermilliard_jut_magyarorszagnak.html
Hogy a már lehívott pár ezer milliárd hol van? :ohmy:
Aki tudja szóljon!
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...