Németország vagy Magyarország?

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18401 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

kfz írta: Ha meg hasznos és munkahelyet is teremt akkor szinte borítékolható, hogy a mondjuk nagy nehezen létrehozott 2000 munkahely megteremtésével egy időben 5000 megszűnik...no itt a bibi.

Ezért pontosan a kis és középvállalkozók hibáztathatók, mert míg a nagyok (mercedes, audi, stb) nem tud és nem is akar feketén dolgoztatni/dolgozni, addig a kis és közép cégek módszersen fosztogatják a közvagyont azzal, hogy nagyobbrészt adózatlan jövedelemet raknak el! Ezáltal az állam kénytelen máshol megszoritani, s így leszenek a terehek nagyobbak, s ez eredményez elbocsájtást. A még szuper trükk: csőd, kaszirozás, majd új néven az egész előről kezdeve! Maguk alatt vágják a fát!
Igy aztán hiába az új 1500 mercédeszi munkahely, ha országosan 3000-et nyirnak ki a maszekok mert az állam nem tud támogatni - nincs miből-. Csak a vanból lehet adni! ! Meg lehet figyelni, hogy pl. itt nemrégen a Bundesregierung jelentette, hogy sokkal több az adóbevételük mint amire számitottak és pl a betegbiztsitók 12 milliárd pluszt gyüjtöttek össze. Na, ilyet mikor fogsz Te otthon Mo.-on hallani?
EZ A GOND KEDVES KFZ, MAGYARORSZÁGON!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18406 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: EZ A GOND KEDVES KFZ, MAGYARORSZÁGON!

DECO, ez így van, ahogy írtad!

De!.....az, hogy ez miért megy így(miért mehet így) 99%-ban a politika bűne.
Nincs igazságszolgáltatás, rendőrség, jogbiztonság....még is, egy pásztor nélküli nyáj szerinted merre megy? Amerre a szeme vezeti, meg a gyomra ;)
A fent felsorolt területek vezetőit tessék már 20 évre visszamenőleg megnézni...vicc.
Papolnak nekünk az eukonformitásról...közben meg tiszta balkán az egész.

Egy Mercedes, vagy AUDI, vagy SUZUKI szerinted, hogyan fizetne zsebből...ne vicc már :ohmy:
Azért oda is gurul néhány euro, csak más a módszer ;)
olcsó melós, olcsó telek, olcsó építés, adókedvezmények garmada, munkahelyteremtő támogatások usw. Ugyan ezt a kkv-k nem kapják, ha fejre állnak sem.(csak írogatnak róla, de nem!)
Helyette lopnak :blink: (adót)
Persze, hogy helytelen, persze, hogy az alapja lenne a fellendülésnek.
De mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?

Ezért mennék Én is...mert elegem van az erkölcstelen, néha piti dolgokból, a gyermekeimnek ez nem jövő ami itt terjeng.
És ne mond, hogy maradjak és változtassak, mert nem vagyok fecske és nyarat sem kívánok egyedül csinálni. Ha tízezren lennénk fecskék ezen akkor sem tudnánk változtatni.
A módszerváltás előtt is és utána is azt hallgattam, hogy kis kitartás, nemsoká jobb lesz.
A bibliában van egy példabeszéd amiben a kis pásztorfiú a falusiakat hülyíti, hogy jön a farkas, azok meg szaladnak neki mindig. Aztán egyszer tényleg jöttek a farkasok és hiába kiabált már a kutya se figyelt rá. Szét is tépték nyájastól.
Na Én is így vagyok jelenleg. Csak Én tojok a pásztorfiúra meg a farkasokra is.
Az sem érdekel, ha kétkezi melós leszek, csak megbecsülést anyagit és erkölcsit, lét és jogbiztonságot, meg jövőt a leszármazottaimnak, ez minden amit akarok!

Remélem nem veszed vitatkozásnak, vagy kioktatásnak még mielőtt fogadatlan tanácsadók (bocs ,csak 1db volt :P )beleszólnának.... :woohoo:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 6 hónapja #18407 Írta: DECOTEXT

kfz írta: De mi volt előbb a tyúk vagy a tojás?

Ez nagyon sántít, mint a magyarázkodás is! Már egy ötödikes is tudja s tanulja biológiából, hogy a szauruszokból fejlődtek ki a madarak! Szinte minden szaurusz tojással szaporodott > lassd mai "szauruszok"- krokodilok, varánuszok, kaméleon, leguánok. A tyúk bizony madár, s így a síma és logikus következtetés: bizony a tojás előbb volt, mint a tyúk!!
Mo. a nagy helyzet az volt, hogy a 80-as évek közepéig szuperül ment. "Volt tojás!" Aztán a nagy szabadság miatt a vállalkozó tömeg vérszemet kapott, s egyre jobban eltette azt is, amit elvileg le kellett volna adni! ("Mégtöbb tojás kellett, erőn felül!" Erre az állam elkezdett a megszorításokkal operálni.... mert hát az államank működnie KELL, s elkezdődött a nagy hac! Aztán jött a nagy politikai változás, rendszerváltás, kapitalizmus, EU meg mittudom én mi, s nagytömeg azt hitte, hogy ha EU akkor automatice jönnek az EU bérek, csak hát megszokták a lazitást, és nem gondoltak arra, hogy csak a jóltermelő és a TERMELÉKENY munka után lesznek jobb bérek! Erre még az állam is rátett, és bevezette a gazdaság legnagyobb torpedóját, a minimálbért amit nagyon sok melós még csak ki sem termel!. Nyekk! Nekünk annyi lett, mentünk lefelé.....

Info: az én munkaidőm 7:13 perc/nap. Ebből effektiv 7 órát dolgoznom kell. Nyol-nyolc és fél órát szoktam bentlenni a munkahelyemen, és annak ellenére, hogy naponta levonnak (törevényesen le kell!) 0,5 órát ebédidőre, 13 év alatt egyszer nem tartottam ebédszünetet! Eredmény: a munkahelyem fix, akkor megyek és jövök amikor akarok, mindig akkor kapok szabit amikor akarok és a legtöbbször még a munkák között is válogathatok.... A fizu az nettó nem sok mert az 5. adócsoportban vagyok, de én megfelelőnek tartom! Mo. a legtöbb helyen a lógást látom a szabim alatt, azzal a sunyi és eszetlen indokkal: "hogy ennyiért nem éri meg...."!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #18420 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta: Mo. a nagy helyzet az volt, hogy a 80-as évek közepéig szuperül ment. "Volt tojás!" Aztán a nagy szabadság miatt a vállalkozó tömeg vérszemet kapott, s egyre jobban eltette azt is, amit elvileg le kellett volna adni! ("Mégtöbb tojás kellett, erőn felül!" Erre az állam elkezdett a megszorításokkal operálni.... mert hát az államank működnie KELL, s elkezdődött a nagy hac! Aztán jött a nagy politikai változás, rendszerváltás, kapitalizmus, EU meg mittudom én mi, s nagytömeg azt hitte, hogy ha EU akkor automatice jönnek az EU bérek, csak hát megszokták a lazitást, és nem gondoltak arra, hogy csak a jóltermelő és a TERMELÉKENY munka után lesznek jobb bérek! Erre még az állam is rátett, és bevezette a gazdaság legnagyobb torpedóját, a minimálbért amit nagyon sok melós még csak ki sem termel!. Nyekk! Nekünk annyi lett, mentünk lefelé.....

Nem csak a rendszerváltás jött, hanem a Szovjetek összeomlása is. Addig minden szart megvettek a magyaroktol. Most hirtelen a nyugati minöség és túltermelés ellen kellet volna megállni. Itt kezdte megbosszulni magát a szociális jólét, amit a kevés jol futó cég fedezett és sok hitelböl lett kiegészitve. A belsö munkanélküliséget is meg kellett szüntetni.

A minimálbér abszolut helyes. Miután mindenki elvárja az államtól, hogy mindenkinek egy létminimumot juttasson, teljesen világos hogy nem lesznek munkák államilag szubvencionálva amiböl nem tud a melós élni.
Miért fizessen az állam bérkiegészitést? Hogy meglegyen a vállalkozó nyeresége? Gondolkozzunk!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
Több
12 éve 6 hónapja #18426 Írta: DECOTEXT

Attila_BRD írta: A minimálbér abszolut helyes. Miután mindenki elvárja az államtól, hogy mindenkinek egy létminimumot juttasson, teljesen világos, hogy nem lesznek munkák államilag szubvencionálva amiböl nem tud a melós élni. Miért fizessen az állam bérkiegészitést? Hogy meglegyen a vállalkozó nyeresége? Gondolkozzunk!

A minimálbér a lehető legrosszabb ami csak létezik, mert:
1./ Nagyon sok melós még ezt sem termeli ki, a munkaadó viszont kénytelen ennyit fizetni. Igy aztán 4 embert vesz fel 3 órára, hogy ne kelljen járulékot fizetnie) vagy elbocsájt és kevesebb melóssal termeltet többet! (Nagyobb a profit)
2./ Mivel igy nem e teljesitmény a lényeg, megkerüli a munkaadó a dolgot, és hiába vagy szuper jó melós és kereshetnél 3x 4x annyit mint a minimálbér, akkor is csak ezt fogod kapni, mert azt mondja a munkaadó, hogy ha előírja nekem a politika, akkor nem is adok többet!
3,/ Rontja a bérszintet, mert mindig lesz majom, aki ennyiért is elmegy dolgozni. Igy még a jó szakmáknál sem lesz magasabb bér!

MINDEZEKRE RENGETEG JÓ PÉLDA VAN MO.-ON!

Sajnos pontosan ezzel a minimálbérrel keres a munkaadó többet!! Gondolkozz csak! Mivel ennyirt is elvégzi a melós a munkát igy nagyobb marad a haszna a munkaadónak, mert nem kell magasabb bért fizetnie! Ha a valódi érték alapján kéne fizetnie (mert senki nem vállalná ennyiért) akkor magasabb lehetne a bér, mert kénytelen lenne többet fizetni a melósnak! Ma Mo.-on szinte mindenhol minimálbér van és a többi (esetleg) zsebbe, ami irgalmatlanul kárositja a gazdaságot!

DCT

Több
12 éve 6 hónapja #18445 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Nem csak a rendszerváltás jött, hanem a Szovjetek összeomlása is. Addig minden szart megvettek a magyaroktol.

Néhány sz@r termék, amit megvettek ;) :
Ikarus buszok, Zwack termékek, szegedi szalámik, búza és egyéb mezőgazdasági termékek, paprika, Globus konzervek, stb.
Volt nyilván olyan is, amit még a kutya sem evett volna meg egy kiadós verés után sem, de azért a SzU Magyarország részére egy igen nagy felvevőpiac volt, amire alapozva akár még fejleszteni is lehetett volna. Ugye ha többet értékesítesz, több pénzed marad fejlesztésre.
Nem kellett.

Itt kezdte megbosszulni magát a szociális jólét, amit a kevés jol futó cég fedezett és sok hitelböl lett kiegészitve.

Hogy is állnak az ugynevezett fejlettebb nyugati államok államadósság terén ? Nem lehet, hogy ugyanaz a helyzet ?
DCT:

Mo. a nagy helyzet az volt, hogy a 80-as évek közepéig szuperül ment. "Volt tojás!" Aztán a nagy szabadság miatt a vállalkozó tömeg vérszemet kapott, s egyre jobban eltette azt is, amit elvileg le kellett volna adni! ("Mégtöbb tojás kellett, erőn felül!" Erre az állam elkezdett a megszorításokkal operálni.... mert hát az államank működnie KELL, s elkezdődött a nagy hac! Aztán jött a nagy politikai változás, rendszerváltás, kapitalizmus, EU meg mittudom én mi, s nagytömeg azt hitte, hogy ha EU akkor automatice jönnek az EU bérek, csak hát megszokták a lazitást, és nem gondoltak arra, hogy csak a jóltermelő és a TERMELÉKENY munka után lesznek jobb bérek!

Független attól, hogy a mondandód lényegével egyetértek, az időrendi sorrend valahogy sántít. Előbb jött a politikai "változás", utána a rablás, és a végén a megszorítás.
Aki egy cseppet is józanul gondolkozott, nem várta el, hogy nyugati béreket fog kapni, nem volt realitása a dolognak, és NEM általánosságba megy/ment a lazítás.
A vállalkozó tömeg azon részét, amely vérszemet kapott és szarkát játszott, azt szerintem a politika termelte ki a saját holdudvarából, a privatizációval, kárpótlási jeggyel és hasonlókkal.
Ezek azok, amiken a nyugat már a háború után átesett, ezt a pár évet majd behozzuk :evil:

Igy aztán hiába az új 1500 mercédeszi munkahely, ha országosan 3000-et nyirnak ki a maszekok mert az állam nem tud támogatni - nincs miből-

Nos, van miből. Ugyanis a fillérekbe kerülő telkeket, az adómentességet, az állami fejlesztési pénzeket pont ezek a multi cégek fölözik le. És a csőd / névváltoztatás sem magyar sajátság. Bejött egy külföldi kereskedelmi cég, kapott 5 éves helyi adó mentességet ( hogy még ezen felül mit, nem tudom ), érdekes módon 5 év után közölte, hogy kivonul, de ha úgy megfelel, a cég vevője marad, de kér munkahelyteremtő támogatást és adómentességet. Maradt.
Amúgy ha megnéznéd a magyar gazdasági helyzetet, nem a stuttgarti autógyár adja a gazdaság pillérét, hanem a kis és középvállalkozások, akiket szivatnak jókedvel bőséggel.
Persze, a sajtóban nagyobb visszhangja lenne a merci gyár bezárásának, mint néhány működő kft bezárásának, viszont a dolgozói létszám csökkenés lehet ugyanakkora.
Bocs, a fentiek saját vélemény, a tévedés joga fenntartva ;)

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza