Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18507 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

peteratde írta: Tudom, hogy ezekben a kérdésekben téged meggyőzni úgy sem lehet, pedig már elég sokan elmagyaráztuk.

Már többször kértem Tőled, hogy felejtsd el ezt a meggyőzést!
Magánvélemény: Különos tekintettel arra, hogy 100x annyian fújjátok a "miért nem lehet" hülyeséget mint DCT az "ezt+azt kéne" dolgot!
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 6 hónapja #18508 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

peteratde írta: Ha igazán tájékozott lennél, tudnod kéne, hogy ma odahaza ingatlant nagyon nehéz eladni, még áron értéken alul is. Azokban a térségekben, ahol kiugróan rosz a munkaerő helyzet, ott pedig gyakorlatilag lehetetlen (és ez teljesen logikus is) Ott, ahol esetleg vannak munkahelyek, ott pedig magasak az árak, a bérlésre sem futja a bérből. Ha olyan képzettséged van amire nincs igény, akkor ugye nincs munkád, nem tudtál félretenni, miből tudod megfinanszírozni az átképzést?

Ehez csak egyet tudok neked írni. Mi akkor adtuk el a IV. emelti 55 négyzetméteres tömbházban levő lakásunkat, amikor az újságok tele voltak ilyennel 8,5-11 millióért. Mi betettük a hirdetésbe 7 millióért és másnap megvették! Itt a BRD-ben is vannak olyan területek ahol nincs se munka se semmi (Mecklenburg Vorpommern) és vannak olyan területek ahol lakást szinte lehetetlen jó áron bérelni: München. Úgy beszélsz a magyar helyzetről mint valami különlegességről! Szerintem otthon az emberek tisztára belesüppedtek a krónikus önsajnálatba! Azzal meg nem vagyok hajlandó vitázni, hogy állitólag nem ismerem a helyzetet, mert rendszeresen vagyunk otthon, anyukám is otthon él, s haceroktól is elsőkézből van információnk, ha most az internetet és a TV nem veszem figyelembe!

Ha valaki tényleg változtatni akar)na) a saját helyzetén, akkor akár 50%-al ocsóbban is eladná a kéróját, csak, hogy javithasson az életkörülményein! Én megtenném, mert ez nem veszteség azzal szemben mint, hogy ha valaki évtizedekig tengődik segélyeken és alkalmi munkákon! Ideje, hogy a saját kezükbe vegyék az életüket MERT MÁS NEM FOGJA HELYETTÜK EZT MEGOLDANI!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18510 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Szia Decotext!
Lakas: el akartam adni az otthoni lakasomat, mert igen ritkan megyünk haza, akkor is csak problema van...
Adtam megbizast ingatlanosnak, ebböl az lett, hogy sokkal olcsobban hirdette, mint megbeszeltük, aztan meg olcsobban akarta eladni,es megsertödött, amiert nem mentem bele...
Aztan a fiammal megbeszelve magunk adtuk el a lakast - persze dragabban, mint az ingatlanos gondolta.
De: olcsobban, mint ahogy azok a tipusu lakasok, azon a környeken mentek. Es amikor eladtuk, volt varakozo, ha megsem az elsö venne meg.
Igen, el lehet adni a lakast, csak sok munka, es meg kell talalni azt az arat, amin megveszik - es ez altalaban valoban olcsobb, mint az aktualis piaci.
De en kiszamoltam, ha meg evekig fenntartom, akkor sem jarok jobban.
szia:
Eva

Több
12 éve 6 hónapja #18511 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Miklós írta: Kedves mahlzeit !
Értem az okfejtésed, egyet is értek, de ez esetben ki a hibás ?? A vállalkozó, aki kvázi rá van kényszerítve, hogy trükközzön, vagy aki a gazdasági környezetet alakítja majdhogynem napi szintű jogszabályi háttér változtatással ??

Csak tenymegallapitast tettem:) En a vallalkozokat hibaztattam jo sokaig, majd kiprobaltam magam is milyen az. Azota tudom, hogy az "okos konyveles" az egy kenyszer. Azt, hogy hogy lehet ezt feloldani, azzal mar nem szeretnek foglalkozni rovid es kozephosszu tavon. Mas terveim vannak Mo.-on kivul.. Persze az ilyen lepest is lehetne biralni..

A foldelkotyavetyeles dolgot csak azert dobtam be, mert ezt a bilit egy belsos ember boritotta ki. Persze a svindlik eddig is tudottak voltak, csak nem voltak a kirakatban.MArmint hivatalos szemmel nem. Es senki nem tett ellene hivatalbol semmit. Azaz kvazi "szurke" maradt a dolog. MErt addig mig mindenki tudja, de nem kell vele hivatalbol foglalkozni, addig az nincs is. A kerdes az, hogy kezelik egy kirakatba tett egyertelmu visszaeleses ugyet! Innentol kezdve ezzel foglalkozni kell. Ha semmi hatasa nem lesz az ugynek, akkor az az a pont ahonnan elkezdek megijedni..

Több
12 éve 6 hónapja #18512 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta: Ezért a munkavállaló felel azért hogy ilyen alacsonyak a bérek! HA NEM VÁLLALNÁ SENKI ENNYIÉRT, AKKOR LENNE MAGASABB BÉR.

Ez egy gazdasagi tevhit! Javaslom tanulmanyozd a kereslet,kinalat Marshall gorbejet ill azt a verkapitalista iranyelvet, miszerint minden munkavallallo csak abbol a bevetelbol kaphat amit a cege es az iparag kitermel.
(btw: azt tudod, ha valaki folyamatos nagybetukkel ir, az a netikett szerint kiabalast jelent?:) )

Több
12 éve 6 hónapja #18514 Írta: mahlzeit

DECOTEXT írta: Azzal meg nem vagyok hajlandó vitázni, hogy állitólag nem ismerem a helyzetet, mert rendszeresen vagyunk otthon, anyukám is otthon él, s haceroktól is elsőkézből van információnk, ha most az internetet és a TV nem veszem figyelembe!

Egesz mas dolog a nagy nemet tuttibol nezni fentrol a magyar valosagot v. lent a magyar "posvanyban" (tartalekok es jovokep nelkul) ugyanezt megelni es vagyakozni, hogy a tuttiba keruljon az ember. Emellett eleg gyakran alkalmazod a "bizonyitas kivalasztott peldakkal" ervelestechnikat. Azaz van egy elkepzelesed es mindig akad hozza 1-2 haver, sajat pelda alatamasztando. Ettol ez meg nem lesz egy altalanos igazsag.
Persze Mo.-on megvan az a munkaeropiac amin fenyesen meg lehet elni. Persze lehet tovabbtanulni, tovabbkepezni magat az embernek, kell is. Csak van az a pont ahonnan egesz egyszeruen onerobol, belathato rizikoval nem kivitelezheto. Ilyenkor legalabb nemi empatia nem artana.