Németország vagy Magyarország?

Több
12 éve 5 hónapja #19876 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Idézet tőled DCT:

Nekem élből az a furcsa, hogy sok kivándoról (más országba is) külföldön, sokkal többet dolgozik mint (valamikor) otthon, s mégis szuper jobbnak tartják a nyugatot! Szerintem ha ugyan ekkora energiával, pozitiv hozzáállással és türelemmel Mo.-on próbálnának valamit újra kezdeni, ott sem lenne kevésbbé rosszabb!

A váaszom elsősorban erre reagált, és elég alaposan leírtam, hogy mennyire nem igaz.

Már leírtam egy párszor, hogy amit itt felsoroltál, otthon Mo.-on is el lehet érni!! Ehez nem kell szuper kereset!

Felelmetes mennyire képtelen vagy a szemellenző mögül kilátni. Odahaza, mint már írtam, a rezsi mellett abból a keresetból megélni alig lehetett, az itteni tényleg itteni viszonylatban alacson fizetésből tudtam venni autót, kis lakás nem egészen egy év alatt!! (igaz a lakást még nem fizettem ki teljesen)
Odahaza évek óta nem tellett úszodára, olvasni alig volt időm.

Az igényekről pedig csak annyit, hogy meggyőződésem, hogy tartalmasabb teljesebb életet élek mint te. Kiváncsi lennék mennyit olvasol, mikkel töltöd szabadidődet. Amennyit én látok, szinte minden energiádat fórumozással töltöd :)

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19879 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Peteratde nem akarom, nem is tudom a közted es Decotext között zajlo vitat eldönteni, csak egy adalek:
En ugy latom, akik itt Nemetorszagban sikeresek, azok altalaban otthon is azok voltak. Lehet, kevesbe fizettek meg öket, de altalaban otthon is volt munkajuk, amit sikerrel vegeztek,
Igen, itt jobbak a berek, es a jol dolgozok jobban talalnak megfelelö munkat, ezert is jönnek ki. Nem ertek egyet Decotexttel abban, hogy amit itt el lehet erni, azt otthon is, de a hozzaallas igenis fontos.
Te sokat elertel itt, de jol tudom-e, hogy otthon a csaladoddal eltel, itt meg egyedül? Megha segited is öket, akkor is különbseg egyedül elni es egy csaladot eltartani.
Es ne haragudj meg, ha megirom, szerintem mindenki annyi idöt tölt forumozassal, amennyi jolesik neki.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #19926 Írta: peteratde
peteratde válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Kedves Éva,

evvel tulkép leírtad, mivel értesz egyet, mégha nem is akarsz a kimondásával konfrontálódni:

Igen, itt jobbak a berek, es a jol dolgozok jobban talalnak megfelelö munkat, ezert is jönnek ki. Nem ertek egyet Decotexttel abban, hogy amit itt el lehet erni, azt otthon is, de a hozzaallas igenis fontos.

Amit nem tudok megbocsátani a politikusainknak az pontosan ez:

Te sokat elertel itt, de jol tudom-e, hogy otthon a csaladoddal eltel, itt meg egyedül? Megha segited is öket, akkor is különbseg egyedül elni es egy csaladot eltartani.

És természetesen egyetértek evvel:

Es ne haragudj meg, ha megirom, szerintem mindenki annyi idöt tölt forumozassal, amennyi jolesik neki.

viszont az illető ne akarjon állandóan az igényeimen (szerinte igénytelenségemen, spártai életmódomon lovagolni), mert én legalább olyan joggal tartom az ő életvitelét igénytelennek.

“Nem akkor leszünk magabiztosak, ha mindig igazunk van, hanem akkor, ha nem félünk a tévedéstől”
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #19942 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Peteratde, köszönöm a valaszodat.
Csak annyit tennek hozza, hogy nyilvan nem kell mindenkivel egyeterteni, es nem ertek egyet, es lathatod, hogy vannak ellentetek.
Ugyanakkor ezeket igyekszem csak annyira a nyilvanossag ele tarni, amennyire szükseges. Pl DCT kelet ellenessegere azert reagaltam, hogy ne higgye azt mindenki, hogy itt keleten erre lehet szamitani. Ez az ö tapasztalata, de nem mindenkie - az enyem sem. A tema zarolva lett, mar nem tudtam leirni, ami kesöbb jutott eszembe: a lanyommal beszelgetve, ö azt mondta, hogy igenis elöfordulnak ellentetek a keletiek es a nyugatiak között, söt elöiteletek is. De az en tapasztalatom az, hogy ez minket magyarokat nem kell erdekeljen.
Bocs, a közbeszurasert.
Ugyanakkor ha DCT-vel vitaba szeretnek szallni valamilyen szemelyesebb kerdesben, akkor ezt privatban tennem.
En azt latom, hogy idönkent a vita kezd elmergesedni, es ez talan nem tartozik a forumra.
Vagy lehet a VIPen vitazni. Nem azt mondom, hogy a vitat te mergesited el, es nem is csk közöttetek latom ezt. De en azt gondolom, szemelyesse valo reszt nem a forum elött kellene intezni - senkinek. Ugyanakkor a szemelyes tapasztalatokat fontosnak tartom, a tiedet is.
Es igen, en is azt latom, hogy itt biztosabb az elet. Mert a jo munkaerö altalaban rövid idö alatt talal allast - ezt te is tapasztaltad. Es ha megnezi, mire költ, bizony nagyon kevesböl lehet elni - es itt ha valami olcsobb, az nem jelenti azt, hogy rossz is.
En nem latom, hogy spartai lenne az eleted, egyikünknek ez az igenye, a masiknak meg az. En pl nem szoktak nylonzacskot venni, akkor sem, ha csak 1 cent.....est lehet fukarsagnak mondani, de minek vegyek, ha ingyen is van, es nincs ra szüksegem. Es bizony, ezt te is latod, hogy az apro fölösleges kiadasok sokat tudnak jelenteni, de ha jol ertettem, hasonlot Decotext is irt, pl a fölösleges mobiltelefonokkal kapcsolatban.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #19947 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

Eva10 írta: Es igen, en is azt latom, hogy itt biztosabb az elet. Mert a jo munkaerö altalaban rövid idö alatt talal allast - ezt te is tapasztaltad. Es ha megnezi, mire költ, bizony nagyon kevesböl lehet elni - es itt ha valami olcsobb, az nem jelenti azt, hogy rossz is.

Kedves Éva, ezzel én teljesen egyetértek! Úgy látszik még mindig nem ért át az, amiről én folyamatosan irogatok! Senki nem mondta, hogy itt nincs jobb perspektiva, hiszen mi is azért jöttünk ki sok éve, hogy elsősorban a gyerekenek jobb lehetőségeket biztosítsunk! Nekem akkor kezd az epém forrni, amikor valaki azt irja, hogy Mo.-sz@r, semmi esély semmire, nem lehet megélni és csak az a megoldás, hogy külföldre megyünk! Na, ez az ami nem igaz! Nem szubjektiven hanem racionálisan kellen ezt nézni! Az egész világon van sok akinek nagyon jól megy, s van aki nyomorog!!

Itt tehát nem arról irtam, hogy itt mennyivel jobb, hanem arról, hogy otthon sem olyan rossz, mint ahogy azt sokan állítják! Ez a szememben nem ugyan az! Pláne, hogy ha valaki a saját tapasztalata alapján általánosit (ugyebár!). Nos, ha valaki otthon valamit rosszúl csinált, akkor az én vagyok. Aztán jött a "megviládosodás" a nejem képében és elindultunk! Kijelentem, hogy ha valaki igyexik és serény, akkor otthon is tud boldogulni! Ehez kitartás, szorgalom és ész kell. Nem könnyű ez tény, de meg lehet csinálni!! Ezek voltak mindig az érveim az országot becsmérlőkkel szemben! S ha valakiknek a politika ne tetszik, akkor nem kell ilyet választanI!

S egyet nem feledjünk! Itt a BRD-ben is van nyomor, s vannak szegények akik soha semmire nem vitték! Akkor most milyen "borzasztóan sz@r lehet itt az élet" az ő szemszögükből?!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #19953 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németország vagy Magyarország?

DECOTEXT írta:

Eva10 írta: Es igen, en is azt latom, hogy itt biztosabb az elet. Mert a jo munkaerö altalaban rövid idö alatt talal allast - ezt te is tapasztaltad. Es ha megnezi, mire költ, bizony nagyon kevesböl lehet elni - es itt ha valami olcsobb, az nem jelenti azt, hogy rossz is.

Kedves Éva, ezzel én teljesen egyetértek! Úgy látszik még mindig nem ért át az, amiről én folyamatosan irogatok! Senki nem mondta, hogy itt nincs jobb perspektiva, hiszen mi is azért jöttünk ki sok éve, hogy elsősorban a gyerekenek jobb lehetőségeket biztosítsunk! Nekem akkor kezd az epém forrni, amikor valaki azt irja, hogy Mo.-sz@r, semmi esély semmire, nem lehet megélni és csak az a megoldás, hogy külföldre megyünk! Na, ez az ami nem igaz! Nem szubjektiven hanem racionálisan kellen ezt nézni! Az egész világon van sok akinek nagyon jól megy, s van aki nyomorog!!

Itt tehát nem arról irtam, hogy itt mennyivel jobb, hanem arról, hogy otthon sem olyan rossz, mint ahogy azt sokan állítják! Ez a szememben nem ugyan az! Pláne, hogy ha valaki a saját tapasztalata alapján általánosit (ugyebár!). Nos, ha valaki otthon valamit rosszúl csinált, akkor az én vagyok. Aztán jött a "megviládosodás" a nejem képében és elindultunk! Kijelentem, hogy ha valaki igyexik és serény, akkor otthon is tud boldogulni! Ehez kitartás, szorgalom és ész kell. Nem könnyű ez tény, de meg lehet csinálni!! Ezek voltak mindig az érveim az országot becsmérlőkkel szemben! S ha valakiknek a politika ne tetszik, akkor nem kell ilyet választanI!

S egyet nem feledjünk! Itt a BRD-ben is van nyomor, s vannak szegények akik soha semmire nem vitték! Akkor most milyen "borzasztóan sz@r lehet itt az élet" az ő szemszögükből?!

NA latod! Le tudod ezt ugyis irni, hogy az embernek egyenletes marad a vernyomasa olvasas kozben es meg egyet is lehet erteni vele:)